Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szentesen negyven közmunkás dolgozhat a télen

Szentes - Közel 9 millió forint pályázati forrást nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól téli közmunkaprogram szervezésére négy kistérségi településsel karöltve Szentes.
A támogatás révén 40 aktív korú, de tartósan munkanélküli két hónapos foglalkoztatására nyílik lehetőség. Derekegyházon ez 10, Szegváron 5, Nagymágocson 4, Eperjesen 2, míg Szentesen 19 embert jelent. A központi támogatásnak köszönhetően az önkormányzatokat csupán a munkához vásárolt eszközök összesen 41 ezer forintos áfaköltsége terheli.

A Kurca-parti településen ideiglenesen kenyérkeresethez jutó 19, rendszeres szociális segélyben részesülő munkavállaló között például 6 szakmunkást, illetve 5-5 betanított és segédmunkást is találunk. Az elvégzendő feladatok listáján többek között az önkormányzat tulajdonában lévő kül- és belterületi csapadékvíz- és belvízelvezető csatornahálózat helyreállítása, karbantartása; önkormányzati közintézmények belső felújítási munkálatai; parkfenntartás, zöldfelület-kezelés; házi segítségnyújtás szerepel.

A munkát mind az 5 településen brigádokba tömörítve, folyamatosan végzik a programban részt vevők. Rossz időjárás esetén mindenhol biztosítanak olyan hasznos munkát, amelyet az időjárástól függetlenül lehet végezni. Kivétel a havazás, ekkor ugyanis a közterületekre hullott hó eltakarítása a legfontosabb feladat. A közmunkások körében elégedettségi vizsgálatot végeznek majd, amely alapján a szakemberek személyre szabottan tudják elősegíteni a programban maradást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végéig elkészül a légimentő-bázis

Szentes - Még karácsony előtt, de legkésőbb december 31-éig elkészül a szentesi légimentő-bázis. A… Tovább olvasom