Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Szentesi diákok jártak a katasztrófavédelmi kirendeltségen

A szentesi Bartha János Kertészeti Szakközépiskola tanulói a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen és a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon megkezdték a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat teljesítését szerdán.
Az első foglalkozáson résztvevő három fiú és 18 lány tájékoztatást kapott a szolgálat előttük álló feladatairól, amely során bevonják őket az iskolai tűzriadó terv felülvizsgálatába, valamint a polgári védelmi ellenőrzések során adminisztrációs feladatokat is kapnak majd.

Csongrád Megyei Katasztrófavédelem
Csongrád Megyei Katasztrófavédelem

Az első napon a diákok munkavédelmi oktatáson vettek részt, majd megismerkedhettek a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság objektumával és eszközeivel is.

A tavaly szeptember elsejével hatályba lépett a nemzeti köznevelésről szóló törvény nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló miniszteri rendelet, amelynek egyik újdonsága, hogy azoknak a középiskolásoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek, ötven órányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. A diákoknak erre a katasztrófavédelemnél is lehetőségük van.

Csongrád Megyei Katasztrófavédelem
Csongrád Megyei Katasztrófavédelem

Közösségi szolgálatnak az a munka számít, amelynek során a diák a saját helyi közössége javát szolgáló, anyagi érdektől független tevékenységet folytat szervezett keretek között. Ilyennek számít a katasztrófavédelmi, egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős területen folytatható tevékenység.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2013. február 07. 12:28
    „Egy tájékozódás erejéig rendben van, de a tanulók, ha jól tudom mezőgazdasági érdeklődéssel jelentkeztek az iskolába, megfelelő hely a tűzoltóság ezek után nekik?”
  • 1. rózsakert 2013. február 07. 08:30
    „szép-szép -de amig ennyi segíííílyes van-talán őket kellene ténylegesen majd munkára bírni---nem???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten érték a nagymágocsi réztolvajt

A Károlyi Imre téri emlékműről két fiatal feszegette a réz szegélyt, amikor a rendőrök tetten érték. Tovább olvasom