Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Szentesi drámaisok a Bárkában

A szentesi gimnázium és a Bárka Színház megegyezése szerint április 14-én játszanak a drámaisok a fővárosi teátrumban. A szentesieket Alföldi Róbert hívta meg a színházba, aki maga is a Horváth Mihály Gimnáziumban végzett.
A drámai szakon végzett színész, Alföldi Róbert felajánlotta egykori iskolája diákjainak, hogy lépjenek színpadra az általa igazgatott Bárkában és mutassák meg a fővárosi közönségnek tudásukat. Az országos színházi egyeztetésen ma színészként dolgozó egykori drámaisok április 14-ét jelölték meg a naptárukban – tájékoztatta lapunkat Csapiné Matos Ibolya. A tagozatvezető drámatanár elmondta, ezen a szombati napon Alföldi Róbert nem játszik, a házigazda szerepét tölti be.

Délelőtt a diákok gyermekelőadásokkal szerepelnek, délután főként kamaszoknak szóló produkciók kerülnek színre, míg az est a színésszé lett volt drámaisoké lesz. Az Operettszínház művészének, Nárai Erikának a szereplése biztosra vehető, ahogy Fesztbaum Béla, a Vígszínház színésze is ígéretet tett. Matos Ibolya Márkus Juditot erre a napra szeretné elkérni a szegedi színidirektortól, számít a pécsi színházban játszó Bajomi-Nagy György és Hevesi Tamás énekes megjelenésére is. A Bárka Színházban ma is többen játszanak a tagozaton végzett diákok közül, akik ezen az estén is előadnak. Hogy a gimnazistáktól konkrétan mely produkciókat láthatja a budapesti közönség, előre nem lehet tudni.

Ugyanis a tanulmányi félévet záró gálán az előadásokat a tantestület még megméreti önmaga és a szentesi nézők előtt. Március 31-én a Tóth József Színházteremben tehát nemcsak gála, hanem egyfajta főpróba is lesz – ezután döntenek véglegesen az előadásokról. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a produkciók között lesznek egyéni fellépések, énekes, zenés előadások és komplett darabok. A diákok lázasan készülnek, és kicsit izgulnak, mindannyian. A tanárnő úgy döntött: a tagozat valamennyi diákja elutazik Budapestre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulturált vita a költségvetésről

Elfogadta a szentesi képviselő-testület tegnap az idei költségvetést 14 igen és 6 nem szavazattal. A… Tovább olvasom