Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Szentesi iskolaösszevonások: érvényes határozat

Szentes - Nem semmisíti meg a megyei közgyűlés iskola-összevonásokkal kapcsolatos júliusi határozatát a regionális közigazgatási hivatal. Bácskainé Fazekas Márta, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium volt igazgatója elfogadhatatlannak tartja a hivatal állásfoglalását.
Vezetői megbízatása szerint még éveket kellett volna eltöltenie a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatójaként Bácskainé Fazekas Mártának, akit több megyebeli kollégájához hasonlóan a fenntartó megyei önkormányzat idén nyáron megfosztott tisztségétől az iskolák átszervezésekor. Bácskainé a regionális közigazgatási hivatalnál augusztus elején megtámadta a leváltásáról szóló közgyűlési döntést. Kérte: semmisítsék meg a megyei közgyűlés július 19-én született, iskola-összevonásokkal kapcsolatos határozatát. Bácskainé megkapta a regionális közigazgatási hivatal levelét. Siket Judit hivatalvezető azt írta, hogy az átszervezés révén zajló változás fogalmilag magában foglalja a magasabb vezetői megbízás visszavonását is, tekintettel arra, hogy a korábbi megbízás csak gimnázium vezetésére szólt.

A leváltott igazgató elfogadhatatlannak tartja a választ. Szerinte a közoktatási törvény világosan kimondja, hogy átszervezés, vezetői megbízás visszavonása előtt ki kell kérni a tanárok, diákok véleményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a szentesi ifjúsági házat

Szentes - Május elsején nyithatja meg kapuit a felújított csongrádi ifjúsági ház, amelyben fallabda-… Tovább olvasom