Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Szentesi iskolaügy: megfenyegették, ezért lemondott

Szentes - Egyik új iskolaigazgató sem jelent meg az első munkanapján tegnap Szentesen – a Zsoldos vezetőjét megfenyegették, ezért információink szerint lemondott, a gimnázium igazgatója pedig beteget jelentett. A megyei közgyűlés alelnöke haladéktalanul intézkedni akar – hogy mit fog tenni, azt tegnap még nem tudta.
Pintér Etelka hétfőn még időpontot kért leendő kollégáitól azzal, hogy kedden reggel nyolckor a szentesi Pollákban, utána egy órával pedig a Zsoldosban ismerkedik a tantestület tagjaival. A megyei közgyűlés által nemrégiben kinevezett iskolaigazgató egyik helyen sem jelent meg. Kovács Attila tagintézmény-vezető a hiábavaló várakozás után kellemes nyári pihenést kívánt a kollégáinak. Az összevont iskola korábbi vezetője, Dongó László elvileg július 31-éig hivatalban van, de júliusi dátummal ellátott iratot már nem ír alá. A pedagógusok úgy hallották, Pintér Etelka váratlanul úgy döntött, nem fogja betölteni az állást. Szerettük volna erről őt megkérdezni, ám azt mondta, nem akar az ügyről beszélni. Megerősítette viszont azt az információnkat, hogy valaki megfenyegette őt. Részleteket nem árult el, de annyit hozzátett, talán ma nyilatkozik lapunknak.

Tóth Tibor június 19-én gratulált Magyar lászlónénak a kinevezéshez. Mellette Pintér Etelka. Fotó: Miskolczi Róbert
Tóth Tibor június 19-én gratulált Magyar lászlónénak a kinevezéshez. Mellette Pintér Etelka. Fotó: Miskolczi Róbert

A Boros közgazdasági iskolában délelőtt kilencre várták Magyar Lászlónét, hiába. Molnárné Tóth Györgyi tagintézmény-vezető azt mondta, telefonon érkezett a hír, hogy nem jön. Az újonnan kinevezett igazgatóval kollégánk hétfőn délután arról egyezett meg, hogy lapunk tudósít a kedd délelőtti tantestületi értekezletről, majd később egy interjú is készülhet. A gimnáziumban azt hallottuk, betegségre hivatkozva mondta le tegnapi megjelenését. Legalább tizenötször kerestük Magyarnét telefonon, a készüléke ki volt kapcsolva. Papp Eszter igazgatóhelyettes azt mondta, talán csütörtökön lesz értekezlet – a tanárok péntektől szabadságon vannak. Inokai-Tóth László leköszönő vezetőtől szerettünk volna többet megtudni, ő azonban azzal hárította el érdeklődésünket, hogy már nem igazgató, hanem egyszerű informatikatanár.

A negyvennégy alkalmazott pedagógusból alig néhányan időztek a tanáriban, akik időben megtudták, hogy nem lesz értekezlet, nem jöttek el. Az érkező Bácskainé Fazekas Mártát fogadta Perjés Gáborné ezzel a mondattal: „Üdvözöllek a senki földjén." Magyarné mellett Tóth Tibor jelentkezett az iskola vezetői székére. Emlékeztetett rá, a pályázatában megfogalmazta: ha a tantestületek nem támogatják, akkor visszalép – 85 százalékban kapott bizalmat, ezért pályázott. A tanári szobában az elbocsátott Keserű Imre asztalára tegnap délelőtt egy leltári koponya került, azzal a kevéssé félreérthető üzenettel, hogy a drámatanár visszajár. Az első szinten sétálgató pedagógusok között megjelent néhány diák, egyikük – látva az összejövetelt – megkérdezte Majtényi András zenetanárt: „Tanár úr, mi van ma?" A válasz így hangzott: „Kedd".

Keserű Imre szelleme kísért. Tegnap egy koponyát tettek a kirúgott drámatanár helyére a tanári szobában a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. Fotó: Tésik Attila
Keserű Imre szelleme kísért. Tegnap egy koponyát tettek a kirúgott drámatanár helyére a tanári szobában a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. Fotó: Tésik Attila

Kovács Kálmán egyelőre tanácstalan

Kovács Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke tegnap délelőtt lapunktól értesült arról, hogy mi történt a szentesi iskolákban. Délután megerősítette, Pintér Etelka nem akarja betölteni az állást, amire tíz napja kinevezték, miután az éjszaka folyamán életveszélyesen megfenyegették. Magyar Lászlónéval neki sem sikerült kapcsolatot teremtenie, így nem tudja, mi van vele. Kovács Kálmán megígérte, hogy haladéktalanul intézkedik. Azt azonban nem tudta megmondani, mit fog tenni.

Olvasóink írták

121 hozzászólás
 • 121. közöd? 2008. július 11. 17:45
  „A fehérgalléros bűnözés elítélésében természetesen egyetértek, bár annyival szigorúbb volnék, hogy nem tűröm, hogy egy orvos akár utólag is hálapénzt kérjen.
  Én nem hallottam olyan esetről a gimiben tanárokkal kapcsolatban, amikről ön ír, de -a standard fordulattal élve- ha ilyenről tud, azonnal tegyen feljelentést, mert az vérlázító jogtiprás, ha viszont nem tud ilyenről, akkor- úgyis tudja, azt minek hívják.”
 • 120. triatlonos 2008. július 11. 17:38
  „Elismerem, kombinálok! De mindenképpen elitélem a "fehérgalléros bűnözést"! Amikor az orvos előre kéri a műtét hálapénzét, amikor a főrendőr visszaadja az elvett jogsit, vagy ha a tanár megbuktatja a gyereket, és a nyáron korrepetálja, vagy ha a középiskoplai felvételin a tanulókat "határpontszámon" lebegtetik, és megfelelő csatornákon megoldható a probléma - amiről eddig árnyaltan beszéltem - vagy ha közlik az egyszerű halandó számára megfizethetetlen összeget a Szinművészeti felvételin a rostákon való áthaladáshoz. Tudom, hogy ez egy ilyen ország, minden a pénzről szól. Nem ismerem a korábbi évek felvételi döntési mechanizmusát, de néhány felvett tanuló felvételi tapasztalata megragadt bennem, ami megerősitette a családi tapasztalatainkat, ami a "családi babazsúrokon" rendszeres téma volt. A 112-es hozzászólás segitett a kép tisztázásában, de a végén össze fog állni! Ezzel a logikával függ össze az a kombinálásom is, hogy: szentesi vagy nem szentesi? Ugye Szentes kisváros, a hirek gyorsan terjednek.”
 • 119. közöd? 2008. július 11. 17:33
  „De remélem, csak pontatlanul fogalmazott és nyilván félreértés történt.”
 • 118. közöd? 2008. július 11. 17:21
  „Kedves Triatlonos!
  "Az egész történet mozgatója a korábbi igazgató, aki Szirbik 2006-os választását a politikai szervezetével támogatta, és Cseuz Lacit támadta. A többi báb! Keserű egyéniség, mert neve van, de megosztó személyiség." Akárhogyis értelmezem, ebből az derül ki, hogy szinte mindenkit-gondolom engem is- Bácskainé bábjának tart. EZ SÉRTÉS. EZ "ALPÁRI". Ha pedig sérteget másokat, ne tessék olyan érzékenyen reagálni!”
 • 117. konszenzus 2008. július 11. 09:58
  „Kedves triatlonos!
  " az mindenképpen furcsa, hogy a most végzett drámaisok között egy szentesi sincs! Vajon miért?"
  Miért furcsa?
  A sporttejesítményét valakinek befolyásolta valaha az ,hogy hol született,melyik város lakosa?
  A felvételin sem jelenthet előnyt.Közismert a drámai felvételi követelménye./A szülők hozzátartozók megtekinthetik a felvételit./”
 • 116. villám 2008. július 11. 07:06
  „háká, kérlek, ne csúsztass! Én nem emlékszem, hogy Triatlonos pletykált volna. Mások igen, alpári módon, de az nem ő volt.”
 • 115. háká 2008. július 11. 00:00
  „Kedves Triatlonos! Örülök, hogy megírtad: mindössze egyszer jártál az iskolában. Így már érthetőek nagyon lényeglátó megjezéseid. Kérlek, te csak mondjad, mondjad, mondjad, nem lenne min röhögni, ha te meg pl. operatőr nem lennétek itt.

  És az is, hogy K.I. a "felvonuláson" az első sorban... Csak így: a "felvonuláson" Hogy értse, aki akarja. Csak akkor ez egy kicsike ellentmondásban van a korábbi pletykáitokkal, hogy kivel, hol, mikor, hogy miért költözött Pestre, hogy a gyerekei blabla, hogy mit dúlt szét és miért. Na, csak bogozgassátok, legalább van mivel foglalkoznotok. Ja, és mellesleg a feleségével volt a "felvonuláson". Erre varrjál gombot.”
 • 114. villám 2008. július 10. 22:40
  „B-né már egy éve nincs az igazgatói székben. Nem is lesz többet, bármily hihetetlen: maga se akarja.
  Az utolsó kérdésére: a drámai országos beiskolázású, felvételi van, mert 3-szoros túljelentkezés van (idén csak kétszeres volt). A legjobb 35-öt veszik fel. Ebbe hol bekerül egy-két szentesi, hol nem.”
 • 113. triatlonos 2008. július 10. 22:22
  „T. Villám!
  Elfogadom, tévedtem, kombináltam. Elnézést kérek!
  De egyben biztos vagyok, hogy vagy Bné-nek az igazgatói székben, vagy K. I.-nek a HMG-ben nincs helye! Többször utaltam anyagiakra, és tudom, hogy a Szinművészetin is működik, csak más léptékkel, amit egy megyei szintű vállalkozó szülő már nem tud követni! Ön jobban bele lát a lapokba, mert én csak egyszer voltam a suliban, de az mindenképpen furcsa, hogy a most végzett drámaisok között egy szentesi sincs! Vajon miért? Gondolkozzunk együtt!”
 • 112. villám 2008. július 10. 22:01
  „T. Triatlonos!
  Egy másik fórumon tisztelettel kértem már, hogy ezt a "bábozást" hagyja abba. Igazságtalan és sértő minden tanárra nézve.
  Méghogy Keserű B-né bábja?? Ha-ha. Már bocsánat! Ez a feltételezése csak azt bizonyítja, hogy semmit se tud a HMG-ről, csak kombinál.
  Bizonyítékként csak egy tényt mondanék. B-né volt az, aki Keserű határozatlan idejű félállású megbízását határozott idejűvé tette. Ön bizonyára érti, hogy ez azt jelenti, innentől kezdve évente új döntés kérdése, hogy alkalmazzák-e Keserűt, és hány órában. Ezért tudta Inokai igazgató tavaly augusztusban, az egyik első döntésével heti 8 órában, csupán óraadóként alkalmazni. Idén májusban pedig azt közölni vele, hogy jövőre meg sehogy se alkalmazza. Mint világosan kiderült, Fidesz-utasításra tette ezt.
  Önnek fogalma sincs, mennyi konfliktus volt 7 év alatt Keserű és B-né között. Én viszont tudom, mert közelről láttam. Ezek a tények. Nem tudom, hagyja-e ezektől befolyásolni a véleményét. Az ön dolga. De kérem, ne értékelje túl az egyik, és alá a másik szereplőt. Keserűvel nehéz dűlőre jutni sok dologban, igen autonóm ember.”
 • 111. triatlonos 2008. július 10. 22:00
  „Ugye milyen kicsi a világ! Erről irtam reggel a 105-ben! A birók által győzelemre segitett nem fogadta el a kihivást a visszavágóra, és elvesztette a meccset. Ez az igazi elégtétel, és most szeretném látni Tibor arcán a mosolyt! A sport erről szól, folyamatos küzdelem, és győzzön a jobb! Hogy Balczó Andrást - a valaha élt legjobb sportolót idézzem - a sportban a munka olyan, mint az "anyagcsere folyamatok mellékterméke", mindenkinél előbb- utóbb kijön, van akinél könnyebben, van akinél nehezebben. Igy van ez az igazgató választással is, de manapság a székrekedéses állapot elég gyakori!”
 • 110. triatlonos 2008. július 10. 21:15
  „T. "alpári"!
  Ugye nem szentesi tetszik lenni? Be tettszett rágni? Ugye nem tettszik érteni? Ha megengedi akkor azt gondolom, hogy Bné bábja K. I., aki bábjátékot játszik, és azt annyira jól, hogy még arra is ügyel, hogy az első sorban legyen a felvonuláson! Ha ezt nem igy gondolja, akkor cáfolja meg, de lehetőleg a másik sértegetése nélkül.”
 • 109. közöd? 2008. július 10. 20:29
  „Majd én! Aztán úgy rendet rakok, meg úgy megdorgálom/kipellengérezem/megfenyítem/ledorongolom/megszégyenítem az összes rágógumizó diákot és vitatkozó tanárt, hogy ... ö... hogy megnézhetik magukat.
  (Valószínű, hogy ezzel már el is nyertem a megye szimpátiáját és bizalmát.)”
 • 108. villám 2008. július 10. 19:47
  „No, Magyarné 10 napig volt kinevezett igazgató. Ma visszavonták a megbízását.
  Folytatódik a mi kis "tragikomédiánk": ki lesz az igazgató?”
 • 107. közöd? 2008. július 10. 18:49
  „Kedves Triatlonos!
  Anyád a báb! Az előző igazgatóval pedig ne fárassz már!”
 • 106. villám 2008. július 10. 10:20
  „Megkönnyítem az eligazodást, kedves Triatlonos. Én elég egyszerűnek látom. A megyegyűlésben a 18 MSZP-SZDSZ-es azokra szavazott, akiket a tantestületek, alkalmazottak, szülők, diákok, Iparkamara támogattak. A Zsoldosban Dongóra, a HMG-ben Tóthra. Függetlenül attól, hogy Dongó fideszes, Tóth Tibor meg nem az.
  A jobboldal viszont következetesen a minden érintett által támogatott jelöltek ellen szavazott. Függetlenül attól, hogy az egyik - elvileg - a saját emberük. Inkább kineveztek két csongrádit, akiknek gőzük sincs a két iskoláról. Az egyiket azóta is keresik.”
 • 105. triatlonos 2008. július 10. 05:36
  „T. T. egy mérkőzésen győzött, de a birók a vesztesnek adták a meccset. Ő sportszerűen gratulált, mert tudta, hogy jobb volt. Ez számára elégtétel.
  Ami a játékvezetőket illeti, nem észérveket figyelembe vevő emberek, hanem pártkatonák, szavazóautomaták, ezt azzal támasztanám alá, hogy egy hasonló választáson a "legfideszesebb jelőlt" - aki ennek sokszor a munkahelyen helytelenül hangot is adott - 18 MSZP-s szavazatot kapott! Ki tud itt már eligazodni?”
 • 104. villám 2008. július 09. 23:09
  „T. Triatlonos!
  Művészien tud mellébeszélni, gratulálok! De az ön szavainak is ugyanaz a lényege, mint a fideszének: nincs igazgató, de aki vállalná és meg is felel minden szakmai feltételnek, az ne legyen az. Inkább dőljön össze a HMG. Bravó! Köszönjük!
  Csakhát most az van, hogy Magyarné azt égeti, aki ezt a helyzetet előidézte. Halmait, a Fideszt, a megyei közgyűlést.
  Egyék meg, amit főztek...”
 • 103. triatlonos 2008. július 09. 19:56
  „T. Villám!
  Tudom, hogy egy fénykép alapján nem célszerű megitélni egy embert - pláne, ha kép "rossz társaságban " ábrázolja - de én tiszta szivemből örülök, hogy T.T. kimaradt ebből a játékból. Nézze meg azt a képet, amikor gratulál, és őszintén: hiányzik ez neki? Tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek sokkal hálásabbak, mint a felnőttek, mert én voltam a korábbi tanáraim főnöke.
  Az egyik lekezelően néz, a másikról még azt is nehéz megállapitani, hogy merre néz, talán azon gondolkozik, hogy mire is vállalkozott egyáltalán.”
 • 102. villám 2008. július 09. 00:02
  „T. Triatlonos!
  Nem tudom, miért gondolja, hogy a "régire" kell lecserélni az igazgatót. Halmai úr próbálja állandóan azt a látszatot kelteni - vagy tényleg azt is hiszi? -, hogy a "zemeszpé" meg B-né személyes ambíciója van az egész gimi ügy mögött. Hát nagyon nem így van. De erről nemigen lehet meggyőzni a Fideszt. Nyilván magukból indulnak ki, és csak a politikát meg az egyéni ambíciókat tudják elképzelni mozgatórugóként. Az fel sem merül bennük, hogy a szakma, a gimi szakmai érdeke mozgatja a tantestületet. Ebbe rondított bele nagyon a megye az átszervezéssel, és a nagyon rossz igazgatók kinevezésével kétszer egymás után. Nincs káderük, de az nem lehet igazgató, akit a gimi elfogad. Mert az biztos szoci, komcsi, balos mittudoménmi.
  Pedig csak azt akarjuk, hogy hozzáértő ember legyen igazgató.
  Nekünk tökmindegy, hogy milyen a politikai szimpátiája.
  A HMG jövője nem a múlt. Van egy igazán alkalmas ember igazgatónak, aki el is vállaná, és akit támogatunk. Ez pedig Tóth Tibor. Aki pártonkívüli. Igaz ez azt is jelenti, hogy nem fideszes. Ez a baja vele Halmainak, meg a megyének. És számukra csak ez fontos. A gimi nem érdekli őket. Az ezer gyerek se, aki a HMG-Borosban tanul. A tanárok se, a szülők se. Szégyen.”
121 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobor készül Wass Albert tiszteletére Szentesen

Szentes - Wass Albert író születésének 100. évfordulója alkalmából szobrot állíttatnak Szentesen, a Szent Anna-plébániahivatal előtti területen. Tovább olvasom