Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Szentesi kapitány lett Balogh-Szabó Imre

Szentes - Egy éve irányítja megbízott vezetőként a szentesi rendőrök munkáját Balogh-Szabó Imre alezredes – mostantól ő a város kinevezett kapitánya. Szentesen sokak szerint javult a bűnüldözők presztízse. Az új kapitány vezette csapat odafigyel többek között a közlekedés kultúrájára, és fontosnak tartja a gyerekek védelmét.
Névjegy

Balogh-Szabó Imre 1969. augusztus 15-én született Szentesen. A Deák Ferenc Általános Iskola után a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, angol szakon. Harcjármű-üzemeltető üzemmérnökként szerzett diplomát 1990-ben a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán. Fél évig hivatásos katona volt, 1991 óta rendőr. Csongrádon volt főnyomozó, bűnügyi osztályvezető-helyettes. Elvégezte a rendőrtiszti átképzőt, és 2000-ben került a szentesi kapitányságra, négy év múlva lett a közrendvédelmi osztály vezetője. 2006. szeptember 1-jétől megbízottként vezette a szentesi kapitányság munkáját. Többször is átúszta a Balatont, szenvedélyes horgász.

A megye rendőri vezetőinek jelenlétében iktatta be tegnap városi kapitányi tisztségébe Lukács János dandártábornok Balogh-Szabó Imrét. Az alkalomra meghívást kaptak a környékbeli polgármesterek és a társszervek képviselői is. Mint megtudtuk, Balogh-Szabó – bár ő volt a megbízott kapitányságvezető – az elmúlt tizenhárom hónapban nem ment be a kapitányi szobába. Az alezredes azóta irányítja a szentesi rendőrség munkáját, mióta Földvári N. Istvánt képviselővé választották. – Távozása után tudtuk, hogy változásnak kell következnie, eltelt néhány hét, amíg a korábbi vezetőnk nélkül magunkra találtunk, aztán már azt is tudtuk, milyen irányú legyen ez a változás – mondta el lapunknak a frissen kinevezett kapitány. Elsősorban közösségi szemléletű, szolgáltató jellegű testületet akartak teremteni, „mely szakmai kontroll mellett, és a nyilvánosság garanciája mentén működik". A Szentesen és a környékén élők biztonságérzete és valóságos biztonsága a fokmérője a rendőrök munkájának. Az alezredes lapunknak azt mondta, ezen belül odafigyelnek a közlekedési kultúrára és fontosnak tartják a gyerekek védelmét is. – Szükség van ehhez az emberi jogok tiszteletben tartására, együttérzésre, és bizony alázatra is – fogalmazott.

A megye kapitányságai közül Szentesen dolgozik – átlágéletkorát tekintve – a legfiatalabb társaság, jó néhány magasan képzett munkatárs segítségével. A kapitány abban bízik, munkájuk hatékonyabb lesz a kreatív gondolkodásmód, a közös jövőkép révén. A fiatal rendőrök nevelésére és szakmai képzésére is hangsúlyt fektet az új kapitány. El akarja érni, hogy a nagymágocsi őrs létszáma a kritikus nyolc fő alá ne csökkenjen. A városi kapitányságnak nincs még internetes honlapja, szerinte ez abszurdum, amin szintén változtatni kell.

Csongrád és Szentes novemberben sebességmérő készüléket kap, így a közutakon is több lehetőség lesz az ellenőrzésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem határoztak kocsmaügyben Szentesen

Szentes - Nem döntött a szentesi képviselő-testület pénteken a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva… Tovább olvasom