Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Szentesi kártalanítások: a húsbolt lehet az első

Szentes - Információink szerint eddig egy bolt nyújtotta be a számlát a szentesi önkormányzathoz: a belváros felújítása miatti bevételkiesés kompenzálásaként 10 milliót szeretnének. A kérésről a jogi és a pénzügyi bizottság dönt.
A hónapokon át felújítási munkák akadályozták a közlekedést Szentesen a Petőfi és az Ady Endre utcán. A témáról többször írtunk, többek között arról is, hogy a kereskedők féltették a forgalmukat, bevételkiesésre panaszkodtak.

Az autók egyáltalán nem hajthattak be a területre, volt olyan időszak, amikor gyalogosan is feladta a leckét a közlekedés, a vállalkozók azt mondták, hogy a vevők inkább nem is mennek arra. Az önkormányzat igyekezett nekik segítséget nyújtani: a városi ingatlanok bérlőinek engedtek a bérlet díjából, a vállalkozók engedményt kaptak az iparűzési és az ingatlanadóból, ingyen hirdethették a boltjuk termékeit.

Az utca – ahogy arról lapunkban is beszámoltunk – azóta elkészült. Az egyik vállalkozás, a sarki húsboltot üzemeltető M. I. T. Hungária Kft. – esetükben magát az ingatlant is fel kellett újítani – úgy gondolta: akkora hiánya származott az építkezés következtében, amely mellett nem tud szó nélkül elmenni. Kártalanítási igényt nyújtott be a városházán, 10 millió forintot szeretnének, az ügyet a grémium a soros ülésen, a nyilvánosság kizárásával tárgyalta.

A döntés folyamatát nem ismerhetjük meg, a meghozott határozat azonban nyilvános. Azt hallottuk: a dolgot egy független könyvvizsgáló cég nézte át, a kérést jogosnak találta, ezután dönt majd a jogi és a pénzügyi bizottság. A jogi bizottság elnöke, Demeter Attila szerint nem valószínű, hogy akadály gördül a cég kérése elé, mert a város szándékában áll kártalanítani őket.

Úgy tudjuk: a határozati javaslat szerint az összeg kisebb részét készpénzben, nagyobb részét bérleti díj és helyi adó elengedéseként kapja meg a cég. A két bizottság hamarosan összeül. Az ügy nem precedensértékű, hallottuk. Ha más boltok is kártalanítást szeretnének, a kéréseket információink szerint egyenként bírálnák el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezető szenvedett balesetet Vas megyében - videó

Szentesről érkezett Vas megyébe az a sofőr, aki súlyos balesetet szenvedett szerdán a 8-as főúton. Tovább olvasom