Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Szentesi kátyúzás:a mérőszalag dönt?

Szentesi kátyúzás:a mérőszalag dönt?Kátyúk márpedig vannak. Fotó: Králik Emese
A vasúttársaság szerint nem balesetveszélyes az a szentesi vasúti átjáró, amelyről a múlt héten írtunk. Le is fotózták, és elküldték nekünk a képet. Kár, hogy van ott egy másik sínpár is. Azt meg mi fotóztuk le.
„A Szentesen található berekháti útátjáró burkolatának minősége nem balesetveszélyes" – foglalt állást kérdésünkre egy általuk készített fotó kíséretében a MÁV Zrt. sajtóosztálya. Korábban arról írtunk, hogy egy képviselő – főleg a kerékpárosok érdekeit figyelembe véve – kérte a javítását (2016. március 19.: Berekháti átjáró: tolva biztonságosabb). – A kezelésünkben lévő területen, a vágány tengelyétől számított 8-8 méteres szakaszon az elmúlt időszakban kátyúzást végeztünk – közölték.
 
A Szegvár felé menő sínpárnál valóban nincs gond. Fotó: MÁV Zrt.

Az átjáróban két sínpár van. Az, amelyet a társaság fényképezett, a Szegvár felé menő vonal. Van azonban egy másik, az állapotából ítélve már nem vagy nagyon ritkán használt iparvágány. A kátyúk szinte kivétel nélkül amellett alakultak ki. A napokban többször jártunk arra, megfigyeltük, hogy a helyiek a biztonságot illetően a jelek szerint nem értenek egyet a vasúttársasággal. Főleg az idősebbek inkább leszállnak, tolva haladnak át.
 
Itt viszont más a helyzet. Fotó: Králik Emese

A zrt. szerint jogszabályi kötelezettség alapján a csatlakozó út burkolatának és ezzel együtt az átjárónak a rekonstrukcióját Szentes önkormányzatának kell elvégezni, a terv megvan, ezt a MÁV Zrt. Szegedi Pályavasúti Területi Igazgatósága 2012-ben jóváhagyta. A szentesi városháza műszaki osztálya továbbra is kitart amellett, hogy mivel a hibák a vágányzónában vannak, azt a MÁV Zrt.-nek mint fenntartónak joga és kötelessége orvosolni. Egy újabb levélben azt kérdeztük az országos cégtől, hogy kié az elhanyagolt vaspálya, honnan kell lemérni a 8 métert. A válaszukat még várjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencvenforintos tejfelvásárlási árra lenne szükség

A tejről beszélt tegnap a Fábiánsebestyénben megtartott sajtótájékoztatóján Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Tovább olvasom