Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Szentesi képviselők szabadságon

Szentes - Arról kérdeztük a szentesi képviselőket, hol töltötték a szabadságukat. Az általunk megszólaltatottak közül a jobboldal frakcióvezetője, Kálmán János volt a legtávolabb, ő Görögországban nyaralt.
Éppen a Mátrában értük utol a fideszes Móróné Tulipán Editet, aki családjával egy hetet tölt a hegyvidéken. Az egyébként könyvelőként dolgozó képviselő lapunknak elmondta: a nyáron már nem terveznek újabb utazást, inkább ősszel vagy télen. A jobboldal frakcióvezetője Görögországban pihent. Az ötvenes éveiben járó Kálmán János bádogos, vízvezeték- és fűtésszerelő mester hozzátette: eddig munkával teltek a nyarak, gyermekei azóta felnőttek. Most már megengedett magának két hetet, hogy az általa kedvelt vízi sportoknak hódoljon.

Szirbik Imre szocialista polgármester Kárpátalján járt családi körben. Természetközelinek nevezte az idei szabadságukat: az áradó Tisza a tervezettnél hamarabb hazaküldte őket. De így is megnézték a folyó forrásvidékét, és a Vereckei-hágót. Itthon pedig gyermekeik házépítésénél segédmunkát végzett Szirbik. – Segítettem a családnak – fogalmazott, hozzátéve: karácsonyra várják a második unokát.

A független Hornyik László egy hosszú hétvégét töltött el a nejével Gyulán. Az edényboltja miatt ennél több időt nem tud nyaralásra fordítani. Fotó: Tésik Attila
A független Hornyik László egy hosszú hétvégét töltött el a nejével Gyulán. Az edényboltja miatt ennél több időt nem tud nyaralásra fordítani. Fotó: Tésik Attila

A megkérdezett képviselők közül Kálmán Jánoson és a polgármesteren kívül a Pálmások Szövetségének elnöke, Horváth István járt még külföldön. Szakmai tanulmányúton volt Franciaországban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Vele tartott felesége is, akinek költségeit saját maguk fizették. A vezetési tanácsadóként dolgozó képviselő egyébként munkával és a kiskertben tölti a nyári hónapokat. Ősszel esetleg kinéz még egy soproni utazás. A független Hornyik László egy hosszú hétvégét töltött el Gyulán a nejével. Felnőtt gyermekeitől, névnapjára kapta ezt az utat ajándékba. Az edényboltot működtető képviselő azt is elmondta, hogy vállalkozása miatt ennél hosszabb időt nem tud nyaralásra fordítani.

Az Együtt Szentesért elnöke, Bácskainé Fazekas Márta pedagógus férjével és két felnőtt gyermekével egy hetet pihent Balatonföldváron. Múlt szombaton pedig családi esemény volt náluk: az apósát köszöntötték születésnapja alkalmából. Bácskai Mihály, a gimnázium nyugalmazott igazgatója, az idén harmincéves drámai tagozat alapítója, a város díszpolgára ezen a hétvégén lett hetvenkilenc esztendős. A szabad demokrata Pásztor Antaléknak viszont július 1-jén született a harmadik kisfiuk, aki meghatározta a család „mozgásterét". Az üzletkötő és vízilabdás játékvezető édesapa ezért csak az ötéves Dáviddal volt a Mátrában, de az egész famíliával még tervez egy kirándulást Budapestre vagy a hegyekbe. Az MSZP-s Törőcsik Zoltán szintén a Mátrába megy ezen a héten a feleségével. A kertészmérnök képviselő úgy mondta: eleget vagyunk a melegben a fóliasátor alatt. Ősszel Zalakarosra utaznak rövid időre, és egyébként meg várják az első unokájukat.

Olvasóink írták

  • 1. Tyű 2008. augusztus 14. 19:21
    „Rohadtul nem érdekel, hogy hol meresztik a pi***kat!!! Ezért kár fizetni az ingyenélőket! Nyári szünet??!! Ezért nem haladnak a magyarok előre! Egyébként nem ártana felemelni az illetményeket, ha csak ilyen nyaralásokra telik! Simán meg kéne duplázni a pénzüket, a szabadidőt meg megháromszorozni! Nem?! Én inkább azért fizetnék, hogy egyik se csináljon semmit, az a kisebbik rossz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a Dunán a szentesi zászlóalj

Szentes - Idén hatodszor lép az ország színe elé a Parlament előtt a szentesi műszaki alakulat. A… Tovább olvasom