Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Szentesi kérdés: lámpa vagy körforgalom?

Szenets - Forgalomirányító lámpák szerepelnek a város új településszerkezeti tervének előzetes változatában a főutcán – holott eddig arról volt szó, hogy körforgalmakkal teszik biztonságosabbá a közlekedést. A polgármester azt mondja: ez még csak tervezet. Az is szerepel a dokumentumban, hogy a Kurcán a jelenlegi nyolc mellé még hat új híd épülne.
A város épített és természetes környezetének jövőjét vázolja majd az úgynevezett településszerkezeti terv, melynek társadalmi vitára bocsátott változatát a napokban hozták nyilvánosságra Szentesen. Ebben a dokumentumban a rajzok szerint a főbb kereszteződésekben összesen nyolc lámpa segítené a belvárosban autóval, kerékpárral vagy gyalogosan közlekedőket.

A szentesiek számára ez meglepő újdonság, hiszen hosszú hónapok óta úgy tudják, körforgalmak épülnek a Kossuth utcán, a biztonságos körülmények megteremtése érdekében. Szirbik Imre polgármester közölte: a tervezőnek ez csak a javaslata, és nem a város döntése. Ettől természetesen el lehet térni, személy szerint a körforgalmat támogatja – fogalmazta meg magánvélemé- nyét. Úgy véli, rendkívül hatékony közlekedésszabályozó eszköz a körforgalom, mert nemcsak a lehető legbiztonságosabb, de a város külleme szempontjából is a legelőnyösebb. Más településeken, kereszteződésekben lehet látni a körforgalmak közepére telepített virágokat, növényeket. Szirbik hangsúlyozta, hogy a településszerkezeti tervnek ez a tervezete, de alkalmas arra, hogy megvitassák.

A városháza műszaki osztályának munkatársa hozzátette: ezt a tervezetet még átrajzolhatják. Cseuz Csaba elmondta, hogy a biztonságosabbá tett kereszteződések során hosszabb idő alatt haladnak majd át az autósok, viszont a balesetek száma a minimálisra csökkenthető.

A tervezet szerint hat új híd épülne a Kurcán, a jelenlegi nyolc mellé. Az egyik partról a másikra átjutni egyre több helyen nehézkes, a Kisérben például egyáltalán nem elegendő egy híd. A városnak ezen részén sok új ház épült a közelmúltban, a terület felértékelődött. Ezen felül például a Damjanich és a Honvéd utcánál is indokolt új hidat építeni.

Olvasóink írták

  • 2. kovanan 2007. november 01. 16:02
    „A jelzőlámpa sokkal olcsóbb, meg egyszerűbb a kivitelezése, és ez a bevált módszer mindenhol, nálunk miért nem jó? Már rég kint kéne villogniuk, talán nem lenne annyi baleset, meg idegeskedés! Ebben a városba minden olyan nehezen és lassan halad, ennek az eldöntésén is vitatkoznak évekig, de addig sem történik semmi!”
  • 1. FENYVESINÉ PÁLI ERZSÉBET 2007. október 31. 22:36
    „SZERINTEM A JÓZSEF ATTILA UTCÁNÁL A LEGJOBB MEGOLDÁS ÉS A LEGSZEBB IS EGY KÖRFORGALOM LENNE. JÓ LENN MINNÉL ELŐBB MERT INNEN KIJUTNI A FŐUTCÁRA IDŐIGÉNYES.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornára pályázik Nagymágocs

Nagymágocs - Nagymágocs képviselő-testülete úgy döntött, nem vár az Arawanára – az… Tovább olvasom