Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Szentesi műhiba - Még keresik a felelősöket

Szentes - Augusztus végére zárulhat le a rutinműtét után meghalt nő ügyében indított belső vizsgálat a szentesi kórházban. Az elhunyt nő kezelőorvosát felfüggesztették a munkavégzés alól – ilyenre még nem volt példa, mióta Várkonyi Katalin vezeti az intézményt.
A felfüggesztést kezdeményező Ugocsai Gyula osztályvezető főorvos felelősségét is vizsgálják.

Nincs újabb fejlemény a rutinműtét után meghalt nő ügyében: a rendőrség továbbra is vizsgálja a szentesi haláleset körülményeit, illetve a kezelőorvos bejelentését, miszerint az elhunyt egyik közeli hozzátartozója megfenyegette őt. Mint arról legutóbb beszámoltunk, szobatársa szerint rettenetes fájdalmai voltak a fiatalasszonynak az egészségügyi küretet követő 48 órában. A műtétre azért volt szükség, mert a várandós nő spontán elvetélt.

A beavatkozás során kilyukasztotta a méhfalat a doktor, de ezt nem vette észre. Úgy tudjuk, a 31 éves nőt ellátó Loboda Fábián aznap ügyeletben volt, a következő napot pedig otthon töltötte. A beavatkozás után két nappal maga vitte műtőbe a nőt, és csak akkor derült ki, hogy bélműtétre is szükség lesz, amit egy sebészorvosnak kellett elvégeznie. Több forrásunk egybehangzóan állította, hogy ez utóbbi műtét nem sikerült, a varratok szétszakadtak, ezért még kétszer meg kellett operálni a nőt, akin azonban ez sem segített.

Augusztus végére zárulhat le a vizsgálat a szentesi kórházban. Fotó: DM/DV
Augusztus végére zárulhat le a vizsgálat a szentesi kórházban.
Fotó: DM/DV

Korábban is írtunk arról, és utóbb számos hozzáértő is úgy nyilatkozott, hogy a beavatkozást követő kritikus 48 órában kellett volna felismerni az áthatoló sérülés okozta szövődményeket. Ebben az időszakban viszont csak 16 órán át felügyelte a nő állapotát kezelőorvosa. Ezért lényeges kérdés, mi történt, kinek kellett volna figyelnie a fennmaradó időben?

Az előzményekről itt olvashat:

Nem műthet a szülész

Szentesi műhiba - Eltiltották az operáló orvost  

– Erre is kiterjed a belső vizsgálat – mondta lapunknak Várkonyi Katalin. A szentesi kórház főigazgatója hozzátette, alapesetben az egymást váltó ügyeletes orvosoknak kell konzultálniuk, de ha szövődményt észlelnek, akkor az osztályvezetőt is értesíteniük kell. Hogy mikorra fejeződik be a belső vizsgálat, arról nem tudott konkrétumot mondani Várkonyi Katalin.

A boncolási jegyzőkönyvről sem tudott nyilatkozni a főigazgatónő. – Ha elkészül, arról hivatalból fognak értesíteni az ügyben eljáró hatóságok – tette hozzá Várkonyi. Kérdésünkre, miszerint előfordult-e már, hogy egy belső vizsgálat lezárultáig felfüggesztettek orvost, azt felelte, mióta ő vezeti az intézményt, még nem. Lapunk úgy tudja, az elhunyt családja sem kapott még hivatalos értesítést a halál okairól. A boncolást elvégezték, a fiatalasszonyt múlt héten eltemették, de amíg a vizsgálódások nem zárulnak le, addig senki sem ismerheti meg az ügy részleteit.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. jógyerek 2008. augusztus 20. 12:50
  „Elnézést!
  Májas=jógyerek,ez egy másik topicbeli nicknevem..”
 • 49. májas 2008. augusztus 20. 12:04
  „Egy dolog azonban nem fér a fejembe.
  Ha már az egyébként kollégák között általános tegezésformáért elrestelltem magam, megkérdezném:honnan volt tudomása a megnövekedett fehérvérsejtszámról,ill,a gyorsult süllyedésértékről?
  A hasi statust hogyan mérte fől?Fizikális vizsgálattal?
  Ezekből akkor mire következtetett??
  tisztelettel:jógyerek”
 • 48. jógyerek 2008. augusztus 20. 10:45
  „Kedves Ostor!

  Elnézését kérem a tegező formáért.
  Libát valóban nem őrízhettünk együtt,ezt igazolni tudom.
  Remélem azonban, hogy személyes tapasztalai birtokában, az ügy kivizsgálásakor Ön is jelen lesz,mint tanú.
  A legjobbakat:jógyerek”
 • 47. Jenei Jánosné 2008. augusztus 19. 16:15
  „Sajnos nem csak Szentesen van ilyen. én saját esetemHa94-ben tudtam volna Mik a jogaim és merre lépjek,akkor a SZEGEDI Klinika lett volna a soron.
  Egy életen át nyögöm az akkori Műtét következményét.
  Már elévült????és ÉN ITT vagyok szenvedek DEEEEE vagyok.Köszönöm a jelenlegi Orvisaimnak a Lelkiismeretes kezeléeket!(NINCS HÁLA PÉNZ!!!!)JEnei Jánosné.”
 • 46. flagellum 2008. augusztus 18. 18:41
  „Kedves jógyerek!
  Ugyan nem őriztünk együtt libát, csak a tegezésre reflektálva, de igen ott voltam, és beszéltem is vele, meg azok is kiválóan emlékeznek akik ott voltak mellette, és beszéltek vele! Na, nem a személyzet, persze nem a takarító nénikre gondolok.”
 • 45. jógyerek 2008. augusztus 18. 15:03
  „Egyszerű polgár!
  Alább már kifejtettem.
  Sajnálom,ha tömény volt...”
 • 44. egyszeru polgar 2008. augusztus 18. 11:48
  „Es on kedves "jogyerek"?”
 • 43. jógyerek 2008. augusztus 17. 21:20
  „Kedves Ostor!

  Ott voltál?”
 • 42. flagellum 2008. augusztus 17. 16:05
  „Kedves Jógyerek!
  A halál az ÉLET része, mint a gyerek is (már akinek az önmegvalósításába belefér). Nem a tévedés, hanem a nemtörődömség az ami felháborító. Két napon át egy egész osztály orvosának, nővérének nem tűnt fel a láz, a kőkemény has, a nyúlós nyál, a bűzös véres hányadék, a magas fehérvérsejtszám, az vérsülyedés extrém értéke! Pedig ők is tanultak legalább tíz évig! Igaz a közösség pénzén (akinek a féléves TELJES tandíj befiztéséről csekkjei vannak, azoktól elnézést kérek). Meg a közösség adójából beszerzik a műszereiket, meg kifizetik a bérüket, meg építik a rendelőket, meg az osztályokat, meg a kórházakat (a Szent Kútvölgyit is, ott gondozzák az országgyűlési képviselőket). Hogy a fizetésük nem európai? az enyém sem! Az ISO minősítés is előír bizonyos cselekvéssorokat, ha már a lelkiismeret nem elég (tényleg nem elég). Vannak számosan kiváló, tiszteletreméltó elhivatott emberek, akik úgy végzik ezt a munkát is, hogy a pácienseik azért többnyire megmaradnak, még egy darabig. A fiatalasszony sajnos nem maradt meg, nem a hiba, a műtéti kockázat, hanem a nemtörődömség, a hanyagság miatt, hiába jajgatott! A trehányságért nem kell tíz évig tanulni, a lelkiismeretességért sem, csak a becsületes, állandóan fejlesztett szakmai tudásért, de azért nem csak tíz évig!”
 • 41. SDI 2008. augusztus 14. 13:53
  „40. minimanó:
  Nesírjámá:)
  Ha tényleg így van, ahogy írta, akkor biztosan jól jársz!”
 • 40. minimanó 2008. augusztus 14. 08:31
  „Húúú, mindjárt elsírom magam...:))))
  De azért jó látni, hogy inteligens emberek módjára is lehet véleményeket mondani, és vitázni!
  Jógyerek, annyira szeretném tudni hogy ki Ön, ugyanis orvosváltáson gondolkodom.....”
 • 39. SDI 2008. augusztus 12. 14:11
  „" jógyerek" - ezennel a nick nevet megelőlegzem :)
  Én a Strategic Defense Initiative-ben utazom.Esetleg az urániumot felvásárolnám, téli szezonban:) :) -de tényleg volt egy SDI nevű együttes is.:)
  Ha az a valóságban is úgy van, mint ahogy leírásra került, akkor minden tiszteletem a "jógyerek"-é!
  Nem akartam/akartalak megbántani.
  Értem a mundér becsületét, lojalitást és azt is, hogy ilyenkor azokat is támadás éri aki erre nem méltó.
  De azt hiszem badarság az, hogy nem fogadják el a betegek, a másik oldal véleményét.-Bár az is igaz, hogy ad egyfajta névtelenséget, ami mint minden, lehet pozitív és negatív is.
  Azért minden elismerésem, hogy egyetlen szakmabeliként olvasgatja a hizzászólásokat és kommunikál a földi halandókkal :).-De komolyan! Mások erre sem veszik a fáradságot.
  "hiszen a korábbi hozzászólásaimban alkalmazott hangnemet azért ütöttem meg,mert láttam,hogy Te-a továbbiakban Ön-ezt alkalmazza" - Ezzel én is így voltam :)
  De azzal egyet értek, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, mindenki hibázhat aki dolgozik.
  Csak: a szentesi kórháznak nem csak a marketingje a rossz.-És itt nem az olyan emberekre gondolok, mint a "jógyerek".”
 • 38. jógyerek 2008. augusztus 12. 13:44
  „S hogy kényesen elegáns izlésének is megfeleljek,megszólalásomban a következő hibákat ejtettem:
  -egy orvos nem hatvanszor szigorlatozik,hanemm annyiszor vizsgázik-s ezek közt szigorlatok is vannak,
  -a tizedik sorban a mondat vége vagy helyett vagyok (helyes lett volna az idézőjel használata tudom),
  További megjegyzéseim:
  -igen van itthon atomreaktorom,és használni is tudom,ha kell,
  (csak fűtési szezonban)
  -volt egy metáleggyüttes SDI néven az azt jelentette,hogy Satan´s
  Defloration Incorporation...”
 • 37. jógyerek 2008. augusztus 12. 13:30
  „Kedves SDI!

  Úgy látom ideje stílust váltanom, hiszen a korábbi hozzászólásaimban alkalmazott hangnemet azért ütöttem meg,mert láttam,hogy Te-a továbbiakban Ön-ezt alkalmazza (lsd.kedves beszólását-"de azok a suttyogó orvosok még böfögni sem tudnak")- figyelmét tehát saját stílusával sikerült megragadnom.Legutolsó körmönfont hozzászólására csak most tudok választ adni-mert ez idő alatt mintegy ötven beteget láttam el legjobb tudásom szerint-paraszolvenciamentesen...
  Korábbi-valóban indulatos hozzászólásaimat APA 20-as,Lemba 21-es (aki kivizsgálás előtt már nem bánná, hogy a sajtó által meglebegtetett személyű orvost valaki máris eltűntetné e dimenzióból) és az Ön fennt idézett "böfögő orvosokkal" kapcsolatos megjegyzései váltották ki.
  33-as szemelvénye szintén felháboríthatott (volna)-mely szerint vannak még emberséges orvosok-gondolom te (azaz én) nem ilyen vagy...
  Ezt Ön hogyan tudta megállapítani,nem tudhatom-legyen az Ön titka.
  Azt viszont továbbra is fenntartom-tizenhárom éve az orvosi pályán leledző nem éppen hálapénzvadász pályám után-hogy igenis orvosi témájú dolgokban csak az tud eligazodni, aki letette a hatvan szigorlatát,leszakvizsgázott-képzi magát-s ezzel párhuzamosan egyre alázatosabban szemléli a tudomány képességeit,s a világ történéseinek kiszámíthatatlanságát soha nem felejti el.
  Minden jót Önnek, de azért azt ajánlom, ha véletlenül orvosra lenne szüksége ne a korábbiakban vázolt stílusával kezdje a segélykérést.”
 • 36. SDI 2008. augusztus 12. 08:29
  „"jógyerek"
  Azt hiszem ez nem helyesírási verseny.
  De ha már kekeckedsz, akkor te is nézheted a saját írásodat, idézek:"Azt mondom-higgadtan lánszemenként..."
  Nagyon idulatos vagy. - Talán nem csak te vagy az a doki aki nem nézi emberszámba a betegeket?
  Úgy látom, amit írtam, annak pont a lényegét nem tudod, vagy inkább nem akarod megérteni.
  Senki nem állította, hogy:"egy szemét aljas orvos" vagy.
  Itt idézhetnék a népi bölcsességből: akinek nem inge nem veszi magára.
  Idézek: "Azt nem értem, hogy a szakszerű kivizsgálás előtt hogyan alkothat orvosi témában véleményt ennyi szakmán kívüli ember???" - Nem szakmaiságról van szó. Véleményekről. Bizonyára neked is van véleményed, pl.: az atomenergia békebeli felhasználásáról. - De ehhez atomtudósnak kell lenni? - Vagy otthon van egy mini atomreaktorod,, aminek az üzemeltetésében, bizonyíára óriási tapasztalatokra tettél szert és így véleményt modhatsz róla. De csak is így?
  Szerintem te is tudtad, hogy milyen fizetésekért lehet elmenni közkorházba gyógyítani.- Vagy csak a befolyó hálapénz motivált? - A hálapénznak a neve sem véletlen: h á l a p é n z.-Érted? Ha valaki meg van elégedve, akkor k a p h a t ó! - Félreértés ne essék, nem jár, adható.
  Ebből bevallasz mindent, mint fizetéskiegészítést? Megadózol?
  Teszem fel, ha holnap háromszorosára emelik a fizetésed, akkor már nem fogadod el a paraszolvenciát?
  Ezzel, megelőzlek és közlöm: nem azt mondom, hogy ne keress sokat és élj 50 eFt-ból. - De látnod kell, sokan 23 eFt-ból élnek...”
 • 35. jógyerek 2008. augusztus 12. 07:34
  „Azt nem értem, hogy a szakszerű kivizsgálás előtt hogyan alkothat orvosi témában véleményt ennyi szakmán kívüli ember???
  Remélem SDI élőben is beszólsz a rajtad segítő orvosnak..
  Előtte nem ártana leellenőrízni a helyesírási hibáidat...”
 • 34. jógyerek 2008. augusztus 12. 07:26
  „Igazad van SDI!
  Én egy szemét aljas orvos vagyok!!!
  Azért végeztem az orvosit, hogy embertársaim kárára váljak...
  Én már csak ilyen új generációs doki vagyok...
  Ma is várom negyven áldozatomat a jó fizetésért, amit a te államod garantál, hogy aztán ordibálhass, hogy te fizeted az orvost!!!!
  Emberségből te nyernél...
  Jó egészséget!”
 • 33. SDI 2008. augusztus 11. 15:39
  „"jógyerek" ? - kétlem.
  Nem erről szól a történet:"többé nem mentek orvoshoz...Családtagotok bajaival sem rohantok dokiért..."
  Fizetett vagy? - Vagy érdekelt?
  Itt az emberekről az emberségről van szó!
  És bármilyen hihetetlen számodra, még vannak ilyen nagyaszerű orvosok. - Igaz kiahalófélben.
  Gondolom te nem ilyen vagy...
  Kicsit nyisd fel a szemellenződ és ne csak a csőben a lyukat lásd, hanem magát a csövet is.-De lehet, hogy ez neked bonyolult.”
 • 32. Lemba 2008. augusztus 10. 18:31
  „Sokszor nem tudom mi a helyes sorrend:
  1, Ember tervez Isten vegez vagy
  2, Isten tervez Isten vegez.”
 • 31. jógyerek 2008. augusztus 10. 10:53
  „23-as hozzászólásához meg csak annyit, ha feltételezzük Isten létezését,akkor ezzel elfogadjuk azt is, hogy a betegséget,és a halált is Ő teremtette meg világa részeként...
  Kit kell akkor büntetni???
  Vagy hibás a Teremtés???”
50 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatvédők kontra állatvédők, pert indíthat a Hungerit Zrt.

Szentes - Elárasztják szerkesztőségünket a Négy Mancs állatvédő alapítvány elleni tiltakozások. Az… Tovább olvasom