Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Szentesi rendőr szolgált az Adrián

Szentesi rendőr is dolgozott két hétig Horvátországban a helyiekkel együtt. Faragó Róbert törzszászlós már másodszor teljesített szolgálatot a tengerparton, ezúttal Zárában járőrözött, és segített nyaraló honfitársainak az eligazodásban.
Szentesi rendőr is dolgozott két hétig Horvátországban a helyiekkel együtt. Faragó Róbert törzszászlós már másodszor teljesített szolgálatot a tengerparton, ezúttal Zárában járőrözött, és segített nyaraló honfitársainak az eligazodásban. Aztán a kitűzöttnél egy nappal később utazhatott haza, mert részt kellett vennie egy korrupciós ügy felderítésében.

A magyar és a horvát rendőrség együttműködéseként idén is dolgoztak magyar rendőrök az Adriai-tenger partján. A szentesi Faragó Róbert már másodszor utazhatott. Ahogyan tavaly, úgy idén is fölmérték a több száz jelentkező képességeit, s a törzszászlós most is alkalmasnak bizonyult a feladatra. Intézkedési jog nélkül lényegében járőröznie kellett, és természetesen mindenben segíteni a magyar turistákat. A szolgálatban részt vett Jávorné Mészáros Andrea is, aki egyébként itthon az autópálya-rendőrségnél dolgozik. Zára városában érkezésük után azonnal tájékoztatót tartottak, és bemutatták őket a helyi horvát sajtónak.
Reggel héttől délután háromig tartott a hivatalos munkaidő, ezalatt ottani kollégájukkal, Milo Szmokroviccsal együtt járták a tengerpartot, a város utcáit. Egymással angolul beszélgettek.

A magyar turisták örömmel vették tudomásul, hogy hazai rendőrök is vigyáznak rájuk, ingujjukon a szentesi és a Csongrád megyei kapitányság emblémájával. Több alkalommal nyújtottak segítséget azoknak a magyaroknak, akik ismeretek híján nem tudtak eligazodni a tengerparti országban. Jártak a környező szigeteken is. Faragó törzszászlós kérdésünkre határozottan kijelentette: nem nyaralt az Adrián, hanem dolgozott. Elmesélte: Vir szigetén az egyik üdülőház tulajdonosa egy magyar nő volt, aki a szabályok szerint nem adhatta volna ki a nyaralóját. Ezt nem tartotta be, ezért a hatóságok lezáratták az épületet. A horvát hatóság egyik munkatársa azonban a tulajdonos értésére adta, hogy némi pénz ellenében hajlandó a magszabottnál korábban levenni a zárat az ingatlanról. A horvát rendőrök – korrupció gyanúja miatt – eljárást kezdeményeztek a hatóság emberével szemben. A magyar rendőrök ezt az ügyet segítettek tisztázni, ezért egy nappal később jöttek haza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozik az SZDSZ Szentesen

A középiskolák összevonása ellen tiltakozik és aláírásgyűjtésbe kezd a Szabad Demokraták… Tovább olvasom