Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Szentesi rendőrt tüntetett ki az államfő

Szentesi rendőrt tüntetett ki az államfő
Szentes- Ha valakit közlekedési baleset ér, a járműve minden centiméterét átvizsgálja a baleseti helyszínelő. Nem tévedhet, hiszen az utána következő eljárás kimenetele múlik a megfigyelésein. A szentesi Szabó- Szűcs Imre harminc éve választotta a hivatását, soha nem akart váltani.
– Majdnem harminc éve lettem rendőr, alig egy év után kerültem a közlekedési alosztályra, nem sokkal később kezdtem helyszínelni – mesélte lapunknak a Szentesi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, Szabó-Szűcs Imre. Munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el, a díjat a napokban vette át a fővárosban. Hazánkban ma ez az egyik legjelentősebb állami elismerés, amelyet miniszteri előterjesztésre a köztársasági elnök adományoz.

– Három évtized alatt lett volna lehetőségem váltani, én azonban mindig maradtam, mert nagyon szeretem a munkámat – tudtuk meg a szentesi rendőrtől. Szerinte az ő munkakörében soha nem lehet elégedetten hátradőlni, mindig újat kell tanulni.
 
A szentesi rendőr állítja, az ő munkájában nem szabad hibázni.

Azt mondja, az emberek jó részében olyan hamis illúzió él, hogy közlekedési baleset csak mással történhet. Pedig ez nem így van, elég néha a túlzott bátorság, önbizalom, és elkerülhetetlen a baj, teszi hozzá. Ha ember is veszélyben van, a mentősöké és a katasztrófavédőké az elsőbbség, ez után jön az ő feladata.

– Én a helyszínt és magát a megsérült járművet vizsgálom. Nem szabad hibázni, hiszen az általam megállapított tényeket veszik figyelembe az eljárás során. Fényképezőgéppel dokumentálok minden apró részletet, megmérem, milyen magasságban keletkeztek a sérülések. Ez tíz perctől akár négy óráig is eltarthat – részletezte.

Az évtizedek alatt sok tapasztalatot, még több emléket gyűjtött. Az ügyek közül azok érintik meg leginkább, amelyek során gyermek sérül meg. Talán arra a legbüszkébb, hogy amit csinál, azt mindig a lehető legmagasabb szakmai színvonalon igyekszik végezni. – Mindezt nem érhettem volna el a kiváló munkahelyi közösség nélkül, amelynek része vagyok – tette hozzá.

Kép: Szabó-Szűcs Imre munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel ismerték el. Fotó: Králik Emese
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már öten vannak idén: újabb ötkilós babák születtek

Már öten vannak idén: újabb ötkilós babák születtek
A hatalmas újszülöttek éve az idei Csongrád megyében: a napokban ismét két ötkilós baba jött a világra. Tovább olvasom