Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Szentesi sikerágazat a vízilabda

Szentes - A közelmúlt szentesi vízilabdás sikereit sajtótájékoztatón elevenítették fel tegnap.
A Pano Sport Pubban tartott tegnapi sajtótájékoztatón Bocskay István, az egyesület sajtósa megemlítette: a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségébe bekerült Magyar József, a Szentesi VK elnöke, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, míg a szegedi „színeket" Molnár Tamás és Juhász Györgyképviseli a vezetőségben.

Az Ausztráliában világbajnoki ezüstérmes női juniorválogatottnak két szentesi tagja volt, Miskolczi Kitti és Gémes Alexa. – Alexával együtt tartottuk a kapcsolatot az itthoniakkal, tudtuk, nagyon sokan szurkolnak, szorítanak nekünk, remélem, ezzel a medállal sikerült örömet szerezni számukra – mondta Kitti.

Volt még egy harmadik szentesi szereplő, Oltyán Gyula, Mihók Attila szövetségi edző segítője: – Éppen a napokban került a kezembe egy fénykép, amely évekkel ezelőtt Szegeden készült, és Gémes Alexáékkal a sulipólóban arattunk sikert. Alexa akkor még pufók, aranyos kislány volt. Fantasztikus érzés végigkísérni tanítványokat a gyerekkortól a profivá válásig, a juniorválogatottságig. Nem titkolom, szerettük volna megnyerni a világbajnokságot, végül a görögök jobbnak bizonyultak nálunk. De biztos vagyok benne: a jövő felnőtt nemzeti együttesébe többen, legalább öten-hatan – köztük a mi lányainkkal – bekerülhetnek ebből az ezüstgárdából – mondta a szakember.

A két lánynak virágcsokorral, Oltyán Gyulának borral kedveskedett Szirbik Imrepolgármester, aki szintén hangsúlyozta: elképzelhető, hogy a 2016-os és 2020-as olimpiai csapat tette le a névjegyét Ausztráliában. Zantleitner Krisztina, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője pedig arra emlékezett, hogy Miskolczi és Gémes az ő Szentesre érkezésével, 2009-ben került a felnőttkeretbe, majd 2010-ben a magyarkupa-fináléban robbantak a honi elitbe.

A szentesi fiúk is szép eredményeket értek el a közelmúltban, idézte fel Pengő Lászlószakmai igazgató: a Halassy-kupában két különböző korcsoportú Kurca-parti gárda, a Komjádi-kupában pedig egy szerzett bronzérmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adrien: a legfontosabb dolgok már megvannak az életemben

Szekeres Adrien húsz évvel ezelőtt végzett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán, s az utóbbi években többször is városunkban köszönthettük koncertjein. Tovább olvasom