Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Szentesi sürgősségi

Szentes - Tavasszal megkezdődik a szentesi kórház sürgősségi betegellátó központjának bővítése, de orvosokat már most keresnek az osztályra. A városházi kritikákkal szemben nincs késésben a műtőtömbpályázat: áprilisban benyújtják az anyagot.
Csongrád megyében a második helyen zárta Az év kórháza versenyt a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, amelynek tavaly nyár óta Baráth Lajos a megbízott főigazgatója. Az intézmény megítélése minden tekintetben javult. Közben elindították azokat a projekteket, amelyek meghatározzák a súlyponti ellátó központ jövőjét.

– A közbeszerzési eljárás már elkezdődött, tavasszal a kivitelezés is megkezdődhet a sürgősséginél – utalt a 476 milliós támogatást nyert beruházásra Baráth Lajos. A főigazgató hozzátette, már most keresnek orvosokat az osztályra, amely lehetővé teszi majd, hogy a térség mind a 120 ezer lakója uniós összehasonlításban is magas színvonalú sürgősségi ellátásban részesüljön. Most készítik elő a műtőtömbpályázatot, amelyhez 300-300 milliós önrészt ajánlott fel a megyei és a helyi önkormányzat. Az intézmény 3 milliárdos támogatásban bízik. Jelenleg több épületben vannak műtők, széttagoltan – az új komplexumban egy tető alá kerülnének a kiszolgálóhelyiségekkel és a hotelszárnnyal együtt. A műszerpark is megújulna.

Bár a városházán elhangzott, hogy ez utóbbi pályázat kidolgozása késésben van, Baráth Lajos lapunknak kijelentette: az eredeti, vagyis az áprilisi határidőre benyújtják a pályamunkát, még ha a kiíró szervezet augusztusig ki is tolta ennek lehetőségét. – Ha ezek a fejlesztések megvalósulnak, a térség egyik egészségügyi tudásközpontjává válhat a szentesi kórház – mondta a főigazgató. Hamarosan megindul a fűtéskorszerűsítés: gázról termálenergiára váltanak, szabályozható rendszert építenek ki a kórházban.

Olvasóink írták

 • 13. Mc_Mi 2010. március 22. 16:06
  „Tisztelt VADSUSANNA!
  "az ne jöjjön gyógyíttatni magát, nem kötelező."
  Ez egy egészségügyitől elfogadhatatlan kijelentés. Én is ott dolgozom és kritikátlan jelzővel tudnám minősíteni a hozzáállását. Bocsánatot kérek azért, hogy ilyen ember, ilyen szemlélettel még az intézménybe dolgozik. Kedvesem, susanna! Rád vonatkozik az, hogy a munkakör utálata miatt, nem kötelező itt dolgozni. Amennyiben mégis ezt a beosztást tölti be, akkor kutyakötelessége a beteget kiszolgálni. A beteg fizette az élete során a TB járulékot, amiből az ön fizetése van. Ő tehát jogot szerzett az ellátás bármely szintjének az igénybevételére. Mert megfizette az árát.”
 • 12. TRUST 2010. március 19. 17:55
  „Ez rád is vonatkozik vadsusanna.... tudod másik oldal. Te is csak az egyik oldalt ismered. Biztos vagyok benne, hogy a te szívedet sem melengetné az említett kedves hozzáállás, ha te lennél a " másik oldalon".”
 • 11. vadsusanna 2010. március 09. 23:21
  „Tegyünk már pontot erre a mocsokolódásra, aki nem akar az ne jöjjön ide gyógyítatni magát, nem kötelező.
  De sajnos azok akik itt osztják az észt, azok is idesunnyognak majd, hogy "jaj de fáj, meg sajog és tegyünk csodát", a háziorvost nem keresik fel mert ott "sokat kell várni". Ne használják a sürgősségit gyorsító sávnak. Az ne alkosson véleményt, aki nem állt még a másik oldalon én azt mondom.”
 • 10. utazó81 2010. március 09. 14:31
  „A belgyógyász”
 • 9. szaki976 2010. március 09. 11:49
  „Kíváncsi vagyok, ki a "kedves, idős, SZŐKE hajú, bájos, aranyos" doktornő, ugyanis az épületben többen is vannak ilyenek. Van aki a traumával, sebekkel foglalkozik, gondolom Ő lenne a címzett(z927), van aki belgyógyászati betegeket lát el, sebekkel viszont soha, a röntgenen is dolgozik egy. Az épületben van legalább 6-7 ambulancia és osztály.”
 • 8. nike8 2010. március 08. 17:58
  „Hát én azt gondolom h akkor inkább nyúljak ki minth ilyen ..... nö keze alá kerüljek még egyszer!!!!!”
 • 7. z927 2010. március 06. 23:07
  „Velem nem jó lapra tett a "kedves, idős, SZŐKE hajú, bájos, aranyos" doktornő. Öcsémet kellett beszállítani a sürgősségire, és velem kezdett el üvöltözni, hogy miért tisztítottam le a sebet, stb, stb... miután hirtelen meglepődésemből fel eszméltem, felhívtam a figyelmét, hogy válogassa meg a szavait, mert egyszerűen ez tűrhetetlen. Aztán tudattam vele, hogy lehet, hogy ő egyetemet végzett, én pedig csak főiskolai hallgató vagyok, a jogaimat ismerem, és ha ő nincs tekintettel rám, akkor én is nyugodtan figyelmen kívül hagyhatom az illemet, és az etikett-protokollt. Az látszott rajta, hogy majdnem felrobbant, amiért vissza mertem szájalni... de mielőtt szólhatott volna, csak annyit mondtam, hogy végezze inkább a dolgát, amiért a fizetését kapja és már itt sem vagyok. Nagyképűségnek tűnhet, de ha tudom, hogy nekem van igazam így reagálok az ilyen helyzetekre. És lehet felőlem az nő, vagy férfi, idős, vagy fiatal, kiállok a magam igaza mellett. Ha nem nekem van igazam, akkor befogom a po*ám és lapítok. De szerencsére több az olyan orvos Szentesen, akik normálisan és tisztességgel végzik a munkájukat.”
 • 6. kisscitrom 2010. március 05. 17:48
  „Na van ott másik paréj is azért.Vannak lelkiismeretes orvosok szép számmal szentesen, de sajna van az ellenkezőjére is pl....mint mindenhol a világon”
 • 5. ninodino 2010. március 05. 09:38
  „Vadsusanna!
  Azért, mert ott dolgozol, nem kell becsukott szemmel bólogatni, neked kellene legjobban tudni, hogy milyen is ő. Kiállhatatlan hangnem a betegekkel a hozzátartozókkal, a kollégáival, orvosokkal, mentősökkel. Nem hiszem azt el, hogy ez egy sürgősségi osztályon elfogadható. Sajnos az itt a nagy baj, hogy kevesen vannak az orvosok és a vezetőségnek így nem áll módjában megválogatni, kit vesznek fel. Ha túljelentkezés lenne, nem hiszem, hogy ilyen hozzáállással két napnál többet kellene dolgozni.”
 • 4. utazó81 2010. március 05. 08:16
  „Vadsusanna!

  Látom véded a mundér becsületét.Mi a lányomat kocsival vittük be nem vettük igénybe a mentőt.
  A doktornő szerint semmi baja nem volt a lányomnak a végeredmény az lett,hogy még akkor éjjel 11kor megkellett műteni.Nem egy kis hisztis tiniről van szó hanem egy 31 éves családanyáról.
  Ő hazaküldte az volt a szerencsénk volt bent egy másik ismerős orvos neki köszönhetjük,hogy nem lett baj.
  Sajna a családból többszőr kellett igénybe vennünk a sűrgősségit soha senkivel nem volt gondunk.
  A várakozással sem volt probléma látja a beteg is, hogy az ott dolgozók túlterheltek.
  Hidd el nem egyedűl vagyok ezen a véleményen több betegtől is ugyan ezt hallottam”
 • 3. vadsusanna 2010. március 05. 06:52
  „"Kedves hozzászólók"!!!
  Könnyű kritizálni, ha fogalmatok sincs arról mi van a másik oldalon. Azon elgondolkodtatok mért beszél esetleg úgy a doktornő, ha a beteg indokolatlanul hülyeségekkel jön be és veszi igénybe a mentőszállítást, az igazán beteg emberekkel mindig udvarias és elmagyarázza hogyan kezelje otthon magát, de a betegnek is együtt kéne működni. A Sürgősségi nem gyorsasági, mint ahogy azt sokan gondoljátok, de mindenki el van látva. 38-40 betegre 1 orvos , 1 ápoló, 1 irnok, és 12 órában megállás nélkül megyünk. Gondolkodni kéne néha mielőtt kritizálsz. Minimálbér = mosolygás. Az OTP-ben tudsz várni sorszámmal, nyugodtan csak itt van nagy szád. Próbáld meg!!!!!”
 • 2. forragabor 2010. március 04. 20:54
  „Kedves utazó81!
  Sajnos az a probléma, hogy az a kedves, idős, szőke hajú, bájos, aranyos doktornő, mindenkivel úgy beszél, de még ha csak úgy beszélne...a tudása is megegyezik a nullával, csak önbizalom van.
  Nem is értem, hogy engednek ilyen orvost dolgozni. Ennek úgy is az lesz a vége, hogy egy beteg, vagy egy hozzátartozó rossz néven fogja venni és feljelenti a betegjogi képviseletnél. (BÁRCSAK!!!)
  Addig pedig imádkozzunk, hogy nehogy akkor kerüljünk oda, mikor ez a bájos kis teremtés van műszakban.
  ÜDV!”
 • 1. utazó81 2010. március 04. 13:41
  „Hogy majd a térség mind a 120 000 lakója magas színvonalu ellátásban részesűljön.Ja csak ne az az idős szőke doktornő legyen az ügyeletes,mert elképesztő hogy milyen hangnemben beszél a betegekkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbantotta a házát egy szegvári férfi

Az elsődleges megállapítások szerint öngyilkos akart lenni az a 62 éves férfi, aki szerda este magára robbantotta a házát Szegváron. Tovább olvasom