Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Szentesi szemetelők

Videofilmeket készített a szentesi Ugrai Bálint arról, hogy a berkitelepen összekeveredik a háztartásokból kikerülő szemét a veszélyes hulladékokkal, a kibelezett hűtőszekrénnyel és televízióval. A telepet működtető városellátó intézmény vezetője, Varga Sándor azt mondja: a vonatkozó jogszabály szerint üzemeltetik a szemétlerakót.
Mindenféle kacat kikerül a berki lerakóba. Fotó: Vidovics Ferenc
Szívügyének tekinti a környezetvédelmet a szentesi Ugrai Bálint, olyannyira, hogy videokamerát vásárolt a berki városrészben lévő korszerű szeméttelepen tapasztalt rendellenességek megörökítésére. A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola esztergályosokat tanító szakoktatója, egyben az önkormányzat szakbizottságának tagja második filmjét a lerakóban e hét elején készítette. Miközben megmutatta ezeket lapunknak, azt magyarázta: nem akar ő hadakozni senkivel, pusztán a város vagyonának megóvása, a szentesiek jövője motiválja.

Az uniós normák szerint épült telepen azt nehezményezi, hogy a fóliával bélelt gödörbe sok olyan anyag is kerül, amely újrahasznosítható lenne. Ugrai azt kifogásolja: beletesznek a depóba például rossz hűtőgépet, televíziót meg hatalmas tárgyakat, s így hamar megtelik a húszezer négyzetméter alapterületű lerakó. – Szemétből egy négyzetméter is sok – mondta, hozzátéve: a köztük lévő elemeknek, akkumulátoroknak és vegyszereknek környezetszennyező hatásuk is van.

Elismerte ugyanakkor, hogy a komposztálóban szabályosan történik a mezőgazdasági és kerti növénymaradványok kezelése, csak az a baj, hogy ilyen anyagok a háztartási hulladék között is vannak. Akárcsak gumiabroncsok, bár ezeket külön is gyűjtik a telepen.

A témában megkerestük a szentesi szeméttelepet működtető városellátó intézményt. Ennek vezetője, Varga Sándor annyit közölt lapunkkal: a berki hulladéklerakó telepet a hatályos jogszabályok szerint üzemeltetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolja a zöldeket a szentesi kandidátus

A szentesi piacon szembesült azzal Ledóné Darázsi Hajnalka növénynemesítő kandidátus, hogy az… Tovább olvasom