Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Szentesi táncművész sikere Egerben

Szentes - Óriási sikert aratott a Vass Sándor Gergely szentesi születésű táncos által koreografált Vértestvérek című musical az egri színházban.
Különleges előadással rukkolt elő Egerben a Dobó téren néhány hónapja a szentesi születésű táncos, Vass Sándor Gergely: a hajléktalanokról szóló darabját maguk az érintettek nézték végig a körben parkoló autók lámpafényében. Sándor Gergely alkalmi társulatának tagjai az előadás végén személyes köszönetet kaptak a padokon veszteglő hajléktalanoktól.

A Táncművészet című lapban kedvező kritikát kapott a Budapesten is bemutatott előadás, ez így együtt már elegendő volt ahhoz, hogy a kőszínház egyik rendezője felfigyeljen a szentesi táncosra. A Gárdonyiban néhány napja mutatták be Willy Rusell Vértestvérek című musicaljét, amelyet Szegedről indult Jászai-díjas Szegvári Menyhért vitt színre, a koreográfiát pedig Vass Sándor Gergelyre bízta. A prózai színészek számára alapvetően nagy feladatot jelentett énekelni és táncolni egyszerre. A koreográfus teljes bizalmat kapott a szereplőktől, a közös munka eredményeként várt hatás pedig nem maradt el. A történetben egy terhes takarítónőt hét gyermekével magára hagy a férje, kiderül, hogy ikreket hord a szíve alatt. Az egyik gyereket eladja, végül mindkét gyerek meghal. Az egyszerre szívszorítóan szomorú, ugyanakkor kissé nevetséges helyzetből valódi melodrámát írt Willy Russel – a világban csaknem húsz éve folyamatosan játsszák a művet.

Az egri színházban óriási sikert aratott a Vértestvérek című musical. Vass Sándor Gergely elégedett, hiszen mindig is arra vágyott, hogy kőszínházban alkosson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi iskolaösszevonások: érvényes határozat

Szentes - Nem semmisíti meg a megyei közgyűlés iskola-összevonásokkal kapcsolatos júliusi… Tovább olvasom