Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szentesi testületi ülés: még mindig gond a visszasajtolás

Szentes - Vers is elhangzott a százéves városháza tiszteletére a testületi ülésen, majd jöttek a napirendi pontok és azok gondjai.
A városháza fennállásának 100. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezéssel kezdődött a soros képviselő-testületi ülés Szentesen. A város jegyzője, Sztantics Csaba és Szirbik Imrepolgármester megemlékező és méltató gondolatai után Tomanek Gábor színművész mondott verset.

Az ünnepséget követő napirendi pontok közül több is a városi tulajdonban lévő cégek elmúlt évi gazdálkodásával foglalkozott. A városi szolgáltató kft. kapcsán ismét szóba került a már több alkalommal felvetődött, Szentest is érintő probléma: a termálvíz-visszasajtolás. Elhangzott, hogy bár hazánk átmenetileg felmentést kapott, a veszély nem hárult el teljesen.

Szirbik Imre polgármester az elődöket is méltatta ünnepi beszédében. A szerző felvétele
Szirbik Imre polgármester az elődöket is méltatta ünnepi beszédében. A szerző felvétele


– A Vidékfejlesztési Minisztérium kötelezte a céget, hogy minden eshetőségre felkészülve készítsen egy visszasajtolási tervet – ismertette Döbrőssy Iván, a kft. igazgatója. Szirbik Imre pedig arra emlékeztette a képviselőket: a környékbeli agrárvállalkozók már jelenleg is mintegy 20–22 hektárnyi üvegházat építenek Dél-Szlovákiában és Arad környékén. – A környező országokban fel sem merült a visszasajtolási kényszer, így a vállalkozók oda települnek, ahol olcsóbban és biztonságosabb gazdasági feltételek mellett termelhetnek – fejtette ki.

A városi könyvtár több mint 400 rendezvényt bonyolított le, és a mérlege pozitív, a vele idén összeolvadt Média Kft. azonban várhatóan csökkenti az eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 millióra pályázhatnak a szentesi vállalkozók

Május végéig pályázhatnak kölcsönre a szentesi vállalkozók. Tovább olvasom