Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Szentesi Tisza-híd: sok a nyitott kérdés

Szentes - 10 hónap után sem zárult le a nyomozás annak a szentesi fiatalembernek az ügyében, aki tavaly nyáron munkagödörbe esett, és meghalt a Tisza-hídon. A rendőrség két embert hallgatott ki gyanúsítottként. Az átkelőhelynél hiányzó kerékpárútszakasz és 2 aluljáró építése 2012-re várható.
Továbbra sem tisztázott, kit terhel felelősség annak a szentesi fiatalembernek az ügyében, aki tavaly nyáron biciklijével munkagödörbe esett, és meghalt a Szentes és Csongrád közötti Tisza-hídon. Mint arról korábban beszámoltunk, a 30 éves közgazdász egyik barátjával ment a Körös-torokba, ahonnan késő éjjel indult haza. A hídról lefelé jövet a szentesi oldalon, ahol a fél útpálya fel volt bontva, belehajtott egy 1,5 méter mély, jelzés nélküli, kibetonozott munkagödörbe, és a helyszínen életét vesztette. A veszélyre csupán két terelőtábla figyelmeztette az arra közlekedőket.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást gondatlanságból elkövetett halált okozó, közúti közlekedés biztonsága elleni vétség gyanúja alapján – nyilatkozta lapunknak Tuczakov Szilvána, akinél arról is érdeklődtünk, miért tart ilyen sokáig a vizsgálat. A sajtószóvivő elmondta, tekintettel az eset jellegére és körülményeire, az ügy komplex nyomozati munkát igényelt, amely hosszabb időt vett igénybe. Az ügyben egyébként a rendőrség két személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik.

A kerékpárosok biztonságos közlejkedése nem megoldott

Közben Csongrád és Szentes önkormányzata azon dolgozik, hogy mielőbb megszüntesse a Tisza-hídon kialakult veszélyhelyzetet. A bicikliseknek ugyanis hiába épült a híd déli oldalán széles kerékpársáv, annak biztonságos megközelítése nem megoldott: a bringásoknak több száz métert kell tekerniük az úttesten, majd át kell kelniük az úton, hogy ráhajthassanak. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint a társaság pályázatot nyújtott be az Unióhoz a 451-es főút megerősítésének előkészítésére – döntés e hónapban várható. A projekt részeként 36 kilométer hosszan megerősítenék a burkolatot Kiskunfélegyháza és Szentes között, a Tisza-hídnál pedig 1,5 kilométer kerékpárút és hozzá két aluljáró épülne a jobb és a bal parti gátnál. Az utóbbihoz szükséges terveket a két város készítteti el. A NIF Zrt.-től azt is megtudtuk, elképzelhető, hogy az önkormányzatoknak maguknak kell pályázati forrást találni a fejlesztéshez, mert nem biztos, hogy a kerékpárútépítés bekerülhet a 451-es projektjébe. Ha mégis bekerül, 2012-re megépülhetne a hiányzó bicikliútszakasz és két aluljáró.

Olvasóink írták

 • 4. Csincs 2010. június 09. 07:47
  „2012-ig várjunk az aluljárókra? Elég volna egy 1 méter széles aszfalt sáv is a szalagkorlát mellett a bicikliknek. Már mennyivel biztonságosabb lenne! Tényleg olyan nagy dolog ez?”
 • 3. Isten88 2010. június 07. 03:41
  „"hiába épült a híd déli oldalán széles kerékpársáv" - széles? :D Ha jön szembe valaki, egyből nem olyan "széles" az. Izgalmasnak izgalmas, mert hátha összeakad. de széles...vannak gondok.
  Nincs befejezve azon a hídon semmi. Amint említette "faQtya": "Ha Csongrád felől felhajtunk, csak nejlonba csomagolt talpazatú terelő táblákat raktak ki, hogy ne menjenek neki a korlát végének". Egyszer volt szerencsém egy ilyenen 40-nel átugratni, mert elfújta a szél. Nem kellemes, és ezeknek a tábláknak sem kel több. Főleg, ha nincsenek ott, akkor világvége az közlekedőknek.
  Át kellene gondolni a dolgokat, mielőtt nagy felújításokba kezdenek...szerintem.”
 • 2. faQtya 2010. június 05. 00:30
  „Egyáltalán, kész van az a híd ??? Ha Csongrád felől felhajtunk, csak nejlonba csomagolt talpazatú terelő táblákat raktak ki, hogy ne menjenek neki a korlát végének. Legalábbis gondolom, hasonló megfontolásból.
  Nem értem, miért úgy van megoldva. Ideiglenes megoldásnak más sok ideig vannak kinn, végleges megoldásnak meg nagyon gagyi. Nem tudtak mást kitalálni ?
  Nem semmi társaság...
  Elég forgalmas útszakasz, igazán találhatnának normális megoldást a biztonságos kerékpározásra.
  ... vagy várnak még egy-két sérültre, hogy majd a szatisztika "besegít" a pénzszerzésbe ???
  lassan "balkániabbak" leszünk, a Balkánnál..”
 • 1. medvejanos 2010. június 03. 11:18
  „Ha már bringa város lesz Szentes ezt nem szabadna halasztgatni 2012-ig. Találjanak rá megoldást hamarabb!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még 160 nyilatkozat hiányzik

Nagymágocs - Még 160 nagymágocsi ingatlantulajdonos jelentkezése szükséges ahhoz, hogy a község… Tovább olvasom