Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Szentesiek nyerték a rádiófrekvenciát

Szentesieké a szentesi rádiófrekvencia: a Médiatanács úgy döntött, a 106,1 MHz-n a helyi Kultúr-Média Kft. szolgáltathat műsort Rádió 451 néven. A pályázatok elbírálásánál kétszer annyi pontot kapott a Jókai utcai székhelyű cég, mint a fővárosi vetélytársa.
Már április 25-én megszületett a szentesi frekvenciapályázat eredménye, de a Médiatanács honlapján csak e hét közepén hozták nyilvánosságra a határozatot. Éppen az után, hogy kedden elektronikus levélben újfent megkerestük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság sajtóosztályát, és tájékoztatást kértünk arról, van-e nyertese a pályázatnak, mert a jogszabály által szabott 105 napos döntési határidőt jócskán túllépve már 153 napja nincs hír a december 14-én nyilvántartásba vett beadványok értékeléséről.

A közzétett dokumentumból kiderül, hogy az ajánlattevők, a szentesi Kultúr-Média Kft. és a fővárosi székhelyű Life Essence Kft. is olyan pályázatot nyújtott be első körben, ami alaki és tartalmi szempontok szerint sem felelt meg a feltételeknek, ezért hiánypótlásra volt szükség mindkettőnél, részben emiatt húzódhatott el a döntéshozatal a Médiatanácsnál.

Még nincs helye a stúdiónak

Nem kötöttük még meg a szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal – nyilatkozta lapunknak a Kultúr-Média Kft. ügyvezetője. Domján Ilona hozzátette, pontosan nem tudják, mikor jelentkezik be az éterbe a Rádió 451, de minél hamarabb szeretnék elindítani a műsorszolgáltatást. Az is nyitott kérdés egyelőre, hol rendezik be a rádió stúdióját. 

 
Az értékelésnél legfeljebb 60 pontot szerezhettek a pályázók: a szentesi vállalkozás 57, a budapesti társaság pedig 24-et kapott. A nagy különbség a díjajánlatnak és a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok arányának tudható be. A Kultúr-Média Kft. ugyanis évi nettó 2 millió forint médiaszolgáltatási díjajánlatot tett, vetélytársa viszont csak feleennyit fizetett volna a hatóságnak. A műsortervek szerint a Rádió 451 névvel jelentkező szentesi műsorszolgáltató arra tett vállalást, hogy 5 és 23 óra között a helyi közélettel foglalkozó és a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok aránya meghaladja majd a 49 százalékot, míg a pesti cég alig több mint 7 százalékot ígért. A magyar zene aránya a napi teljes műsoridőben 38 százalék lesz a Rádió 451-nél, míg a közszolgálati műsorszámoké több mint 20 százalék. A bírálatnál mindössze 2 ponttól esett el a szentesi cég amiatt, hogy a másik pályázóval szemben neki egyáltalán nincs médiaszolgáltatási tapasztalata.

Az eredményt tartalmazó határozat közlésétől számítva 45 napja van a nyertesnek a szerződéskötésre, és további 120 napja a műsorszolgáltatás elindítására.

Olvasóink írták

  • 2. Hugika010 2012. május 29. 19:11
    „nem a 451es út megy át szentesen?.... így már mond valamit esetleg?...”
  • 1. eldorádó 2012. május 29. 09:36
    „Rádió451 "frappáns " névválasztás, biztosan van a névnek egy jó sztorija, mert így önmagában gáz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Furkó Kálmán: magyar szamuráj a megszállottak klubjából

A szentesi karate világkupa versenyen járt a magyar karatesport egyik alapítójaként ismert Furkó Kálmán. Tovább olvasom