Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szentesre irányítják a vásárhelyi betegeket

Szentes - Az év végéig Szentesen biztosítják a szájsebészeti ellátást a vásárhelyi betegeknek. Januártól az Erzsébet-kórház veszi vissza a rendelést.
Két és fél hónapig a szentesi kórházban látják el azokat a vásárhelyi betegeket, akiknél szájsebészeti beavatkozásra van szükség. A szentesi kórházat fenntartó megyei közgyűlés ugyanis áldását adta az ezzel kapcsolatos szerződésre. A szentesi kórháznak anélkül származik ebből többletbevétele, hogy a meglévők mellé újabb műszereket kellene beszereznie, vagy emelnie kellene a dolgozók létszámát. A megoldás azonban ideiglenes, ugyanis a tervek szerint január elsejétől az ellátás visszakerülne Vásárhelyre. Az átmeneti változás oka, hogy a szájsebészeti ellátást biztosító, a Petőfi utcában működő Dr. Dent Bt.-vel megszűnt az ezzel kapcsolatos szerződés, s ezért a tisztiorvosi szolgálat kezdeményezte, hogy irányítsák át Szentesre a betegeket.

Mint azt Kallai Árpádtól, a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatójától megtudtuk: az ellátás fő műszereit a kórház adta át az egészségügyi szolgáltató szakrendelésének, majd azt vissza is kapta tőlük, így jövő év elejétől a betegeket már a kórházban fogadják. A főigazgató hozzátette: a szájsebészet ideiglenes áthelyezése csak kevés beteget érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer annyi látogató a szentesi Koszta-múzeumban

Szentes - A népszerű időszaki kiállítások révén megduplázta látogatottságát a szentesi Koszta József… Tovább olvasom