Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Szentesre jön a táncparkett világelitje?

Szentes - Jövőre World Opent, vagyis nemzetközi táncversenyt, és a sportág külföldi elitjét hozná Szentesre Szatmári-Nagy Szilvia, ha nyer egy romániai partnerrel közös pályázatuk.
A Szilver Táncsport Egyesület vezetője számos magyar bajnokság és hazai ranglista-verseny után nagyobb fába vágná fejszéjét: jövő márciusban egy World Open-versenyt szeretne rendezni a Kurca-parti városban. - Legalább 18 országból érkeznének a világranglistán legelőkelőbb helyet elfoglaló táncosok, s 13 nemzet pontozói zsűriznének a standard és latin kategóriákban, s ezt lehetne még fokozni – magyarázta Szilvia.

A táncsport elitje érkezhet Szentesre.
A táncsport elitje érkezhet Szentesre.

A rendezésben pályázati partnerre talált Tóth István személyében, aki a héten a Szilver tánctáborának vendégtanára volt. A sportcsarnokban tartott edzést a szilveres fiataloknak, s nagyon meg volt elégedve a hozzállásukkal. A feleségével, Tóth Noémivel Nagyváradról érkezett táncostól megtudtuk: 25 éve foglalkozik tánccal, sok magyar egyesülettel tartják a kapcsolatot, így a Szilverrel is. A klub legjobb versenyzőjét, László Csabát mindig támogatom a versenyeken, amikor pontozok - mondta Tóth István, aki egyébként 11-szeres román bajnok. A tagországok közül Romániában jegyzik a legtöbb versenyzőt. Szentesen először járnak, most három párosukat hozták el, legközelebb még többen jönnének. Hét éve szervez István Nagyváradon WDSF-versenyeket, így egy korábbi együttműködésük után ebben a pályázatban is szívesen segítené tapasztalataival Szilviát.

Ugyan még nem hivatalos, de az egyesületben szinte biztosra veszik, hogy a jövő évi világjátékokon a világranglistán az első 30-ban szereplő magyar bajnok László Csaba-Páli Viktória kettős képviseli hazánkat standard táncokban. A nem olimpiai sportágak olimpiájának is nevezett eseményt mindig az ötkarikás játékokat követő évben rendezik, 2013-ban Kolumbia lesz a helyszín. A páros tavaly december óta táncol együtt, Csaba korábbi partnereivel harminc magyar bajnoki címig jutott, de a rövid közös pályafutás ellenére Viktóriával is szereztek már egy standard elsőséget, sőt nemzetközi versenyen is állhattak már a dobogó tetején. Jövő héten Bangkokba utaznak egy World Open-versenyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

László-Páli: olimpia helyett világjátékok

Szinte biztos, hogy jövő évi világjátékokon a világranglistán az első 30- ban szereplő magyar bajnok László Csaba-Páli Viktória kettős képviseli hazánkat standard táncokban. Tovább olvasom