Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Szentest is bekamerázzák

Szentes - Első körben 14 térfigyelő kamerát üzemelnek be Szentesen - döntött pénteken a képviselő-testület. Az ülésen többször szóba kerültek a bezárt iskolák.
Pénteken ismét szóba került a szentesi képviselő-testületi ülésen a bezárt iskolák kérdése. A hírek szerint számos szentesi gyermeket más település intézményébe íratnának át. Kérdésként elhangzott, hogy ez mennyiben befolyásolja a pedagóguslétszámot. – A város ígéretet tett, amely szerint változatlan osztálylétszámok esetén nem bontjuk meg a csoportokat. Ha a szülők másképp döntenek, akkor új helyzet áll elő – válaszolta Szirbik Imre polgármester. Szabó Zoltán Ferenc felvetette: nehéz úgy dönteni az öt évre szóló idegenforgalmi koncepcióról, hogy bizonyos előirányzatoknál nincs hozzávetőleges összeg sem feltüntetve. Deim Éva idegenforgalmi referens válaszában kitért arra, hogy az anyag irányvonalakat jelöl ki, nem kívánja korlátok közé szorítani a későbbi konkrét döntéseket.

– Ettől a héttől az okmányirodában bankkártyával is fizethetnek az ügyfelek – adott tájékoztatást Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző. A költségvetés módosítása kapcsán ismét felvetődött az általános iskolák ügye. Egy képviselő azt firtatta, hogy szükséges-e egyáltalán a Deákban az előirányzott átalakítás, ha szeptembertől esetleg mégsem lesz az intézménynek megfelelő számú tanulója. A grémium módosította a tiszai strand használatáról szóló rendeletet. Ennek értelmében ezentúl a bérlők kötelessége a fák karbantartása, a fakivágást minden esetben engedélyeztetni kell, illetve változik a Partfürdő nyitvatartási ideje is. A térfigyelő kamerák napirendi pontjánál a Pálmások Szövetsége kérdésére az aljegyző elmondta: a rendszert Szentesen a rendőrség fogja üzemeltetni. – A közterületen minden kollégára szükség van, onnan nem vonhatunk ki embert, de a monitorok figyelésére találunk megoldást – tette hozzá Balogh Szabó Imre rendőrkapitány.

Olvasóink írták

 • 4. Cartollina 2011. június 25. 00:11
  „Nem ide tartozik de lenne egy észrevételem:
  A park centerben egyik üzletben sincs wc. Ha valaki épp rosszul lesz akkor pedig nem engedik be egyik üzletben sem hanem közlik, hogy az épület mögött van wc (pedig nincs tehát csak kiküldik az embert pofátlanul) vagy a kocsmába és a tescoba lehet mosdóba menni. Azért ennek utána kellene nézni nem? ! Már többször láttam kellemetlen helyzetbe került embereket! Erre van vmi előírás is ha jól tudom... Szerintem egy ekkora létesítményhez wc is járna...”
 • 3. Cartollina 2011. június 25. 00:05
  „Szerintem is hasznos lehet!”
 • 2. niemand 2011. június 24. 19:34
  „Jó ötlet, de működni is fognak? A költségekre milyen adót találnak ki, amit a szentesiek pluszként fizetnek meg.”
 • 1. daffy 2011. június 24. 19:30
  „Kíváncsi vagyok ki fogja kivitelezni,de van egy érzésem:Az önkormányzat beépült villanyásza....többit nem kommentálom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki látta a 16 éves Orbán Mihályt? Fotó

A fiatal fiú a szentesi gyermekotthonból távozott ismeretlen helyre a közelmúltban. A rendőrség eltűnés miatt keresi. Tovább olvasom