Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szeptembertől Papp Zoltán képviseli a Pálmásokat Szentesen

Szentes - Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Földvári Nagy István, a szentesi Pálmások Szövetségének 2006-os polgármesterjelöltje. A politikus Rakamazra költözött. Szeptembertől Papp Zoltán érsebész váltja őt a testületben.
Feladja politikai ambícióit és szeptembertől önkormányzati képviselőként sem dolgozik tovább a szentesi városházán Földvári Nagy István. A korábbi rendőrkapitány, aki 2006-ban a polgármesteri székért is versenybe szállt a Pálmások Szövetsége – akkori nevén Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület – színeiben, listán jutott a testületbe.

Tavaly ősszel lapunk is foglalkozott azzal, hogy a városatya 2008 elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazra költözött, és onnan látta el közéleti feladatait. Az őt jelölő szervezetben is vitát váltott ki, hogy lehet-e közel 300 kilométeres távolságból felelősségteljes munkát végezni, de a szövetségben végül úgy döntöttek, ha érdemben részt tud venni a városvezetés dolgaiban, a volt rendőrkapitánynak nem kell lemondania képviselői mandátumáról. Az ülések jegyzőkönyvei alapján megfogadta a tanácsot: amíg 2007 nyara és 2008 ősze között egy rendes és két rendkívüli ülésről hiányzott, azóta mindössze két rendkívüli tanácskozáson nem vett részt.

Földvári Nagy István két éve Rakamazon él. Fotó: Tésik Attila
Földvári Nagy István két éve Rakamazon él.
Fotó: Tésik Attila

– Két éve élek távol Szentestől, és mivel úgy éreztem, teljes felelősséggel már nem tudom ellátni munkámat, úgy döntöttem, lemondok a képviselőségről – nyilatkozta lapunknak Földvári Nagy István. Hogy miért csak szeptembertől vonul ki a városházáról, arra azt felelte, hogy az augusztusi rendkívüli ülésen még ott akar lenni, utána viszont utódjának adja át a stafétabotot. – A helyi politikában már nem akarok részt venni, de véleményt fogok nyilvánítani szentesi ügyekben – tette hozzá. Arra a felvetésünkre, hogy 2008 őszén még úgy nyilatkozott lapunknak, hosszú távon tervez Szentesen, azt mondta: 10 hónap alatt sok minden változott az életében, és most úgy gondolja, ez a legjobb döntés.

Papp Zoltán különösen figyel majd a kórházra. Fotó: Vidovics Ferenc
Papp Zoltán különösen figyel majd a kórházra.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Már döntöttünk az utódlásról. Földvári Nagy István helyét szeptembertől Papp Zoltán érsebész főorvos veszi át – jelentette be Horváth István, a szövetség elnöke. Papp Zoltán – aki 2005–2006-ban a Szentes–Csongrád Rotary Club elnöke volt, és aki 2007-ben pályázott a szentesi kórház főigazgatói posztjára is – úgy nyilatkozott lapunknak:

– Párttorzsalkodások nélkül a pálmások és a szentesiek érdekeit szeretném képviselni a testületben. Külön figyelemmel leszek a szentesi kórház ügyeire, mert most nehéz helyzetben van az intézmény, segíteni kell, hogy átvészelje ezt az időszakot.

Olvasóink írták

  • 2. PankaSopron 2009. július 05. 10:53
    „Bízzunk benne, hogy politikusként jobban beválik...”
  • 1. naiv@citromail.hu 2009. június 30. 23:25
    „Szánalmas!
    A Pálmásoknak nem volt hitelesebb jelöltje?????
    Egy senki a kórházból”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a vízilabda-tagozat Szentesen

Szentes – A terveknek megfelelően fél osztállyal startol a sporttagozat szeptembertől a szentesi Horváth Mihály gimnáziumban. Tovább olvasom