Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Szex és ima a bunyó előtt

Szentes - Első gálájára készül a Ferobox Event Team menedzseriroda, és mindjárt élő tévés közvetítéssel. Az öklözőket babonáikról és étkezési szokásaikról is kérdeztük: van aki szeretkezik, más imát mond meccs előtt.
Faur Csaba, a Ferobox Event helyi profi öklözője naponta kétszer edz. Reggelente a ligetben fut tíz kilométert, este szermunkázik a sportcsarnokban. A következő hetekben váltott ellenfelekkel kesztyűzik nyolc menetes edzőmérkőzésen. - Legnagyobb meglepetésemre Szlovákiában edzhetek Kovács Tamással – mondta Csaba, aki két éve majdnem abbahagyta az ökölvívást, amikor egy banális technikai ok miatt lemaradt címmeccséről. - Nehezen dolgoztam fel a kudarcot. Lelkiismeretesen felkészültem, jó állapotban mentem a ringbe, mégsem bunyózhattam – mondja a tavaly április óta profi Csaba. A jelenleg álláskereső bokszoló szerint meg lehet majd élni a profi bunyóból, ha elég kitartó. Tartja a súlyát -91 kilogramm - de édességet csak a meccs napján eszik. Napi egy főétkezést iktat a táplálkozásába, csirke, tészta és rizs általában a menü. Mint mondja, megtesz mindent a győzelemért a felkészülés alatt és a ringben is. Babonája nincs, viszont közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt a szorítóban elmond egy imát a lehető legjobb teljesítménye érdekében.

Első gálájára készül a Ferobox Event Team menedzseriroda, és mindjárt élő tévés közvetítéssel.
Első gálájára készül a Ferobox Event Team menedzseriroda, és mindjárt élő tévés közvetítéssel.

A szlovákiai „Tomi Kid" Kovács Tamás egészen másként étkezik. Fitneszedző párja mondja meg mit ehet. - Számolom a kalóriákat, az utolsó napokban sztéket eszek, minél több proteint viszek a szervezetembe. A mérkőzés napján sok cukrot fogyasztok, ami gyorsan felvehető energiát biztosít. Napi 3-4 liter folyadékot iszom és minden étkezés előtt fél deci citromlevet – sorolja. Hetente egyszer, vasárnap azonban mindent ehet. – Babona? - kérdez vissza mosolyogva. A mérkőzés napján együtt vagyok a párommal, attól mindig jól harcolok, és nyerek – mondja. A WBO címmérkőzése előtt nem így tett, el is vesztette. Azóta nem hagyja ki. A másik szokása, hogy addig nem lép a ringbe, amíg nem kap egy sugallatot, hogy otthon van a kötelek között. Rá kell hangolódnia a meccsre, ha úgy érzi, akár egy órát is melegít. Még egy szokása van, mégpedig a gong előtt az edzőtől kap két puszit.
A német Universum egykori bokszolója, Bedák Zsolt lúgos vizet iszik, reggelire müzlit, joghurtot, banánt fogyaszt. Az ebéd csirke vagy hal, este csak gyümölcs szerepel a három mérkőzésre szerződött profi öklöző étlapján. Bár három éve nem bokszolt, a súlya nem szaladt el, 2-3 kilogramm plusz van rajta. Jelenleg 61 kilós és akár két nap alatt eléri az 58 kilós versenysúlyát. A mérkőzés napján csak reggelizik pár falatot, meccs után viszont sok húst és tésztát eszik. Nincs különösebb szokása ringbe lépéskor, világbajnoki címért akar harcolni rövid időn belül.

A Bertók Róbert, Rácz Félix és Széles Richárd által alapított profi sportiroda nem csak menedzsel, hanem rendezvényt is szervez, ami így együtt, egyedülálló Magyarországon. A tulajdonosok egyike az üzleti szférában jártas, másik a sportmenedzselés, harmadik az ökölvívás és a rendezvényszervezés területén rendelkezik tapasztalattal. - Rémálom az élő közvetítéses gála, állandó stresszt jelentenek már a rendezvény előtti napok is – fogalmazott Bertók Róbert a munkájával kapcsolatban. - A sportolók felkészítése, a vendégek fogadása, szállásfoglalás, a rendezvény biztosítása mind-mind olyan feladat, ami külön embert kívánna, mégis egyedül csinálom. Olyan egyszerű dolgokkal is engem keresnek, mint például hova üljenek a ringlányok, van-e elég jég a sérülések ápolásához – mondja a szervező. Kevesen tudják, mekkora felelőssége van a ringbe engedő személynek, aki a köteleket feszíti szét a belépéskor. - Kínos lenne, ha egy díszvendég azért esne át a kötélen, mert az az ember nem figyelt – osztja meg tapasztalatait Bertók. De ugyanilyen fontos, hogy a meccsek közötti szünetben ne legyenek megfeszítve a ringkötelek, de mérkőzéskor tökéletesen tartsanak. Erre külön ember ügyel. A szervezőnek tisztában kell lennie a protokoll szabályaival, kit hová, és ki mellé ültethet. Mint mondja, nem lehet tökéletesen felkészülni egy tévés gálára. - Volt példa televízió közvetítette címmérkőzésen áramszünetre a himnusz alatt, amikor a bérelt generátor sem működött, mint később kiderült egy kontakthiba miatt. - A rendezvény előtti napokban alig alszom, utána is eltelik 2-3 nap, mire leállok és tudok aludni. A jövővel kapcsolatban annyit árult el Bertók Róbert, 2016-ra megerősödhet a menedzseriroda annyira, hogy az olimpián szereplő amatőr bokszolóknak olyan lehetőséget tudnak adni a profik között való versenyzéshez, amire eddig nem volt lehetőség Magyarországon. Példaként említette Svédország legkiválóbb ökölvívóját, aki várhatóan az ő menedzserirodájuknál kezdi meg profi pályafutását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre kelt a Lelkek Fája

A mesebeli növényt három szentesi fiatal nő egy rangos versenyen mesterfokon keltette életre. Tovább olvasom