Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Szigorúan ellenőrzött szentesi bicajosok

Szentes - Sűrűn érkezik panasz a Szentesi Rendőrkapitányságra az elektromos kerékpárral közlekedők és a sétálóutcában tapasztalható szabálytalanságok miatt.
Balogh-Szabó Imre kapitány lapunknak elmondta: egyetértene vele, hogy az elektromos kerékpárok sebességét szabályozzák, de jelenleg nincs olyan jogszabály, amely kötelezővé teszi ezt a technikai átalakítást. Biciklivel, elektromos kerékpárral legfeljebb 40 kilométeres sebességgel szabad közlekedni, lakó-pihenő övezetben viszont csupán 20 kilométer a megengedett sebesség. Ott, ahol a rossz útviszonyok miatt járdára kényszerülnek a biciklisek, maximum 10 kilométeres sebességgel lehet haladni biciklivel.

Fontos tudni, hogy a kerékpár és az elektromos kerékpár pótülésén a 18. életévet betöltött vezető egy, tíz éven aluli gyermeket szállíthat. Egyébként elektromos kerékpáron, illetve kerékpáron tilos személyt szállítani.

Balogh-Szabó Imrétől megtudtuk, rendszeresen ellenőrzik a sétálóutcában járművel közlekedőket. Idén eddig 417 esetben intézkedtek szabálytalan kerékpárosokkal szemben a rendőrök. Ebből 39 esetben csak figyelmeztettek, 270 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 108 alkalommal szabálysértési feljelentéssel éltek.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2009. június 25. 17:31
    „Kedves Balogh-Szabó Imre Úr! Számszerűsítené ha tisztelettel megkérem, hogy hány vastagnyakú aranyláncos merdzsóst tetszettek ellenőrizni a rokkant parkoló helyeken? Arra is kíváncsi lennék, hogy az ezerrel a városon áthajtó BMW-sek összesen hány figyelmeztetést kaptak, és mennyi bírságot fizettek.Nem a kisembereket kell hajkurászni, hanem a gazembereket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Sanyié a főszerep a mozifilmben

Szentes - A 12 éves Tóth Sanyinak először az édesanyja sem hitte el, hogy gyermeke játszhatja el a robogót nyert cigány fiú történetét. Tovább olvasom