Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szilviának a babakocsi sem akadály

Szentes - A szentesi édesanya gyerekkora óta sportolt. A második baba pár hónapos volt, amikor újra belevágott az edzésekbe. Ha éppen nincs kire hagyni Lilit, együtt róják a kilométereket.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Általános iskolás koromban triatlonoztam, később teniszeztem, a főiskolán a duatlon mellett tettem le a voksomat. A sport mindig központi szerepet játszott az életemben, tanítottam, edzőként tevékenykedtem – mesélte Dósai-Molnár Szilvia. A szentesi édesanya azzal került nemrég a figyelem középpontjába, hogy pár hónappal második gyermeke születését követően, szeptember eleje óta babakocsis edzéseket tart. Szilvia testnevelő tanárként a terhessége utolsó hónapjáig dolgozott a Kiss Bálint iskolában, a kis Lili öt hónapos sem volt, mikor édesanyja újra elkezdte az edzéseket. Akkor is szeretett volna futni, ha éppen senki nem tud vigyázni a pici lányra, épp jókor kapott kölcsön egy sportoláshoz kitűnően alkalmas babakocsit. – Nagyvárosokban nem furcsállják a látványt, megszokott dolog, hogy a kocogó szülő maga előtt tolja a gyermekét. Jó példa ez arra, hogy igenis lehet babával mozogni, sportolni. Van ugyan egy kis hátránya: ilyenkor nem mozog a futó karja, így az edzés mégsem teljesen olyan, mint máskor.

Szilvia szerint babával is lehet sportolni. Fotó: Králik Emese
Szilvia szerint babával is lehet sportolni.
Fotó: Králik Emese

Hetente háromszor jár ki edzeni a gátra. A penzum – ha egyedül megy – 21 kilométer, Lilivel ennek a fele. A versenyzésben sem jelent akadályt a bébijárgány: a Szentes–Csongrád (g)ÁT-futás rövid távját együtt teljesítették. Szilvia a Honvéd Rákóczi SE sportolója, korábban országos duatlon sprinttávot, félmaratont és maratont futott. Mostanában arra törekszik, hogy az 51 percet, amely a 10 kilométer legyűréséhez ma még kell, leszorítsa 45-re. Ahogy megfogalmazta: fontosak a megmérettetések, de a lényeg mégsem ez, hiszen ő nem másokkal, hanem saját magával versenyez. A sportot jó ügyek érdekében is szívesen latba veti: alapítványok javára „gyűjti a kilométereket", de ő szervezte azt a szentesi emlékfutást, amelyet a nemrég Soroksáron kocogás közben meggyilkolt édesanyáért tartottak. Jövő nyáron már féltávú triatlonon szeretne indulni, nagy álma pedig, hogy egyszer rajthoz álljon az Ironman-versenyen. Neki a hosszabb távok jönnek be, tette hozzá. Fontos a szülői minta, bízik benne, hogy a kislányának, illetve a most négyéves Noelnek is jó példát mutat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltónak állnának

Tizenhatan jelentkeztek tűzoltónak, akiknek a felvételi folyamat első kiválasztási lépését rendezték a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Tovább olvasom