Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Színház is lenne a moziban

Szentes - Színpadot építenének a moziban, hogy színházi előadások bemutatójára is alkalmas legyen a terem.
Az ötlet Szebeni Zoltántól, a gimnázium drámatanárától ered, aki szerint a Tóth József Színházterem bezárása óta nincs klasszikus színházi tér Szentesen, pedig igény lenne rá. A polgármester nyitott az elképzelésre.

2008 májusában tartották az utolsó előadást a Tóth József Színházteremben, és azóta keres magának megfelelő helyszínt produkcióik bemutatásához a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozata. Voltak fellépéseik a megyeházán és a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, de igazán egyik sem felelt meg a szakmai igényeknek. – Az, hogy jó ideje nincs Szentesen klasszikus színházi tér, leginkább a tavaszi mustragála idején mutatkozik meg, mikor a drámais osztályok legjobbjai a nagyközönség előtt mutathatják be, mire is képesek a színpadon. Sokat gondolkodtunk, hol lehetne méltóképpen fellépni, olyan közeget teremteni, ami alkalmas nagy létszámú előadások megrendezésére is. Ekkor ugrott be a mozi – mondta lapunknak Szebeni Zoltán. A gimnázium drámapedagógusa szerint a vászon előtti két széksor kiszerelésével elegendő hely lenne arra, hogy megfelelő méretű színpadot alakítsanak ki.

Színpadot építenének a moziban, hogy színházi előadások bemutatójára is alkalmas legyen a terem.
Színpadot építenének a moziban, hogy színházi előadások bemutatójára is alkalmas legyen a terem.

– Eszünkben sincs megkérdőjelezni a szentesi mozi létjogosultságát, szükség van rá, de egy olyan kompromisszumos megoldás is születhetne, amiben egyaránt helyet kap a film- és a klasszikus színház. Sőt egyéb kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmas lehet egy ilyen terem. A kivett székeket a hátsó sorokba szerelnénk vissza, így a mozi befogadóképessége sem csökkenne – tette hozzá Szebeni Zoltán, aki ötletével a polgármestert is felkereste.

– Nyitottak vagyunk az elképzelésre. Mivel hamarosan kezdetét veszik a város 2013-as költségvetését kidolgozó egyeztető ülések, jó lenne tudni, mennyibe is kerülne és milyen feltételek mellett valósulhat meg az átalakítás. Ezért arra kértem az ötletgazdát, mielőbb írják a részleteket – nyilatkozta lapunknak Szirbik Imre.

A Szebeni Zoltán által felkért műszaki szakemberek már elvégezték a helyszíni felmérést, amely során azt is megvizsgálták, hogyan lehetne a színpad mellett egy kisebb öltözőt és zuhanyzót kialakítani. A projekt költségigényét is hamarosan meghatározzák.

Olvasóink írták

  • 2. odivrob 2012. december 15. 13:19
    „Vissza a Tóth Jóskát!!!!! Botrány ez a felújítás örve alatt elkövetett kulturális rombolás, ami a Petőfi Szállóval történt. Egy volt drámais.”
  • 1. makospite 2012. december 14. 19:11
    „A Petőfi projektből csak a rombolás sikerült! A város egyik legnagyobb értékével, a Petőfivel összefüggő megalapozatlan döntések felelőseinek nevét, és a velük kapcsolatos szankciókat sehol sem találom. Kik azok, akiknek az egész ország egyik legvisszataszítóbb városközponti látványosságát, az immár fél évtizede vörös pozdorjával létrehozott útszűkület "köszönhetjük".
    Megemlítem, hogy a Szentes Rádió egykori vezetőjének ennél sokkal kisebb hibáját is a nyilvánosság elé tárták. Hol itt a következetesség?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommunális adóról határoznak Szentesen

Testületi ülést tartanak a Kurca partján. Előzetes. Tovább olvasom