Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Színötös diákokat fotóztunk Szentesen

Szentes - Szentesen tegnap az ifjúsági házban 105 színötös diákot fényképeztünk le, akik büszkén és boldogan mutatták meg kitűnő bizonyítványukat. A gyerekek szerint nem stréber, aki sokat tanul.
Színötös bizonyítványuk birtokában nagyon bátrak voltak a gyerekek a tegnapi fotózáson, amikor önfeledt mosolyok sorát rögzítette fotóriporter kollégánk, Tésik Attila a szentesi ifjúsági házban. A gyerekek az évzáróra ünneplőruhát vettek, ide viszont a kedvenc ruhájukban jöttek el, és fesztelenül érezték magukat. Szüleik megigazították a frizurájukat, és gondoskodó tekintettel nyugtázták az újabb és újabb felvételeket. Több diákról kiderült, hogy kitűnő tanulóként nem először szerepel lapunkban.

A jeles bizonyítványra nagyon büszkék a gyerekek Fotó: Tésik Attila
A jeles bizonyítványra nagyon büszkék a gyerekek Fotó: Tésik Attila

A hatodik osztályos Nacsa Zsolt Árpád például eddig minden évben megjelent, hiszen mindig jeles volt a bizonyítványa. A
fiatalember a Szent Erzsébetben tanul. Zeneiskolai bizonyítványa is jeles, zongorázni tanul. Édesanyja, Nacsáné Berényi Edit elmondta, fia egyelőre azon gondolkodik, hogy fogorvos vagy ügyvéd lesz, de valószínűleg az előző mellett dönt. Olasz Ivett szintén nem először fényképezkedett nálunk. Ivett a Koszta-iskolában most volt hatodikos; édesanyja az újságban megjelent fotókat minden évben kivágta, és be is kereteztette: az Olasz családban a Délvilág tehát bekerült a legendáriumba. Besze Ibolya büszke a lányára, aki leginkább a matematikát kedveli, elmondása szerint azért, mert a tanára mindig tréfás feladatokat ad fel.

Az alsósok voltak talán a leglelkesebbek a fotózáson. A gyerekek örömmel és készségesen emelték magasba a bizonyítványukat, többen könyvjutalmat is kaptak. A nagymágocsi Dovics Ádám például egy Mátyás királyról szóló könyvet, a szentesi Szántó Péter pedig A nagyhatalmú sündisznócska meséjét. Virágos Lia már tudja, hogy könyvelő szeretne lenni, Gajda Bernadett egyelőre a nyelvtant szereti a legjobban. Rácz Noéminek rendszeresen segít a nővére, példaadással is. Édesanyjuk, Ráczné Kovács Erzsébet kérdésünkre válaszolva azt mondta, a gyerekek jutalmul kirándulni fognak a Szegedi Vadasparkba.

Még egy fotózás

Csongrádon június 30-án, délután 2 órától 5 óráig a művelődési központban, a Szentháromság tér 8. szám alatt fotózzuk a színötös diákokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vették napirendre a kórház beszámolóját

Szentes - Nem engedte napirendre tűzni a kórház beszámolóját Szirbik Imre szentesi polgármester a… Tovább olvasom