Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Szirbik nem vitázik Halmaival Szentes főterén

Szentes - Nem áll ki Szirbik Imre szocialista párti polgármester csütörtökön a szentesi főtérre, ahová nyílt vitára hívta Halmai László, a Fidesz választókerületi elnöke. A disputára invitált politikus kedd hajnalban külföldre utazott Dongó Lászlóval, a Fidesz frakcióvezetőjével együtt.
Nem áll ki Szirbik Imre szocialista párti polgármester csütörtökön a szentesi főtérre, ahová nyílt vitára hívta Halmai László, a Fidesz választókerületi elnöke. A disputára invitált politikus kedd hajnalban külföldre utazott Dongó Lászlóval, a Fidesz frakcióvezetőjével együtt. Az útról korábban döntött a képviselő-testület. Halmai szerint Szirbik valójában nem mer kiállni a választói elé.

Nyílt vitára hívta Halmai László, a Fidesz-MPSZ Szentes és térségének választókerületi elnöke Szirbik Imrét nem polgármesterként, hanem az MSZP egyéni országgyűlési képviselőjeként. Halmai kihívólevele lapunk pénteki számában jelent meg. A disputát a Kossuth térre hirdette meg a jobboldali politikus, csütörtökön délután 4 órára. Mint azt lapunkban hírül adtuk: a Fidesz már kétszer tett kísérletet arra, hogy petíciót nyújtson át Szirbiknek, mert a parlamentben megszavazta az egészségbiztosítási törvény módosítását. A február 12-én megtartott fáklyás tüntetés alkalmából nem tudták átadni az emlékeztetőt, mert a kormánypárti honatya nem tartózkodott Szentesen, és azt kérte: a családját ne zaklassák.

Halmai és Szirbik: most sem fogják megbeszélni, kinek van igaza.
Fotó: Tésik Attila

A Fidesz újabb próbálkozása is kudarcba fulladt: február 29-ére tervezték a petíció átnyújtását, ám előtte a polgármester azt tudatta velük, hogy a lakásán nem áll rendelkezésükre. Felajánlotta ellenben: a városházi irodájában február 26-án átveszi az emlékeztetőt, de erre meg a fideszesek nem tartottak igényt. Meghirdette viszont Halmai László a főtéri nyílt vitát Szirbik Imrével abban a reményben, hogy „most férfiként, elfogadja a kihívást, és gyáván nem hátrál meg".

Szirbik Imre lapunknak azt mondta: ma hajnalban elutazik Olaszországba, ahonnan csütörtökön késő éjjel érkezik haza. Hetekkel ezelőtt lefoglalták a repülőjegyet a szentesi delegációnak, amelynek tagja az önkormányzat jobboldali frakciójának vezetője, a fideszes Dongó László, az MSZP-s Baranyi Imre, a függetlenek közül Bácskainé Fazekas Márta, az Együtt Szentesért Egyesület képviselője. A testület 2007 novemberében döntött úgy, hogy ad hoc bizottságot küld Észak-Olaszországba, ahol tanulmányozzák a már működő erőművek környezetre gyakorolt hatását. Az olasz Co-Ver Energy International S. A. ugyanis Szentesen akar létesíteni egy hő- és villamos energiát termelő erőművet. Ám mielőtt elfogadnák a befektető ajánlatát, a szentesiek a helyszínen akarnak informálódni arról, hogy a létesítmény ártalmas lenne-e a környezetre.

Szirbik Imre tehát nem lesz ott csütörtökön a Kossuth téren, mint fogalmazott, egyébként sem híve az utcai politizálásnak, a vitás kérdéseket nem szabadtéri pódiumon, hanem közgyűlési termekben kell eldönteni.

Halmai rendkívül sajnálja

Halmai László lapunktól tudta meg, hogy Szirbik Imre nem lesz itthon csütörtökön. Azt mondta, később válaszol a kérdésünkre. Végül levelet küldött: „Rendkívül sajnáljuk, hogy ismét elfoglalt az országgyűlési képviselő, ha nyilvános vitáról van szó, immár harmadszorra." Halmai hozzátette: nagyon kényelmetlen harmadszorra is elküldeni azokat az embereket, akik kíváncsiak országgyűlési képviselőjük válaszaira. Minden olyan vélelmezés, ami arra utal, hogy a képviselőnek nem teljesíthető időpontot ajánlottak, csúsztatás. Feltette a kérdést: csak nem fél Szirbik Imre szembenézni a választóival, „akik bőrére megszavazta a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat"?
123 következő >> végére >>> 29 hozzászólás
Moderálásra küldöm 29. Bucimaci 2008.03.15. 19:15

A "reformnak" nevezett szálguldás megbukott Szirbikkel együtt!

Moderálásra küldöm 28. közép köznép 2008.03.08. 17:33

A köztehek viselése: adók, járulékok, stb.milliók vállát nyomó és jövedelmét jelentősen csökkentő tényező. Ezért volnánk jogosultak a közellátás szakszerű és széleskörű biztosítására. Pl.orvosi ellátás, oktatás. De ha a közvagyonnal rendelkezők a közvagyont kiprivatizálják, ellopják és ezért a közszolgáltatást piacosítani akarják, újabb sarcot kivetve a közterhet viselőkre, hát attól a köz zsebében csak a bicska nyílik ki, mert a pénztárcája már üres.

Moderálásra küldöm 27. catroot 2008.03.06. 14:28

19.!

"csaladokat szakit szet a szemet kommunizmus..."

És még mondod, hogy egyetemet végeztél? Attól, hogy elmentél innen. lehet hogy többen is lettünk!

Moderálásra küldöm 26. szkeptikus 2008.03.06. 11:10

aka
Nyilván azoknak a maffiózóknak a porontyairól beszélsz (a 10.000Ft/fö/éj/szórakozóhely) akik hivatásszerűen tapsolják el az adózók és járulékfizetők által befizetett milliárdokat! A diákok többségének komoly erőfeszítést jelent előteremteni a bentmaradáshoz szükséges minimális összeget is!

Moderálásra küldöm 25. Naív 2008.03.06. 09:40

A biztosítást ki fizeti? (mármint azt a biztosítót,aki "besegít" a kórházi napidíjba) Azt is én?
Műegyetemen nem tudom mennyi a tandíj pontosan, de az én értelmezésem szerint +/-50%-al szabadon módosíthatják.

"Az egyetemeken 2008-tól, az akkori másodéves egyetemi hallgatóknak kell először évi 105-150 ezer forint tandíjat fizetni, ami alól a legjobban tanulók mentesülnek - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter."
"A tandíj összegét az egyetemek +/- 50 százalékkal módosíthatják, így legalacsonyabb összege évi 52500 forint, a legmagasabb pedig 225000 forint lehet évenként."

Moderálásra küldöm 24. aka 2008.03.06. 08:34

a tandíj annyi, amennyit írsz. (pl. a műegyetemen 105.000Ft/év, vagyis durván 50.000/félév. ) ez havi 10.000-nél nem sokkal több. (egy egyetemista egy este egy szórakozóhelyen lazán "elveri" ezt a pénzt.)
most miről beszélünk???? (a gyereknek a gimnazista 9-es könyvei majd 30.000-be kerültek, az egyetemi szakirodalom se olcsó)
a kórházi napidíjba pedig a biztosító is besegít(het).
ennyi.

Moderálásra küldöm 23. Naív 2008.03.05. 14:45

Tisztelt Balosok és Jobbosok!

Az olyanok,mint én, akik semlegesek (és szeretnének is maradni), olyan világot és fejlődésért küzdő csoportokat ("pártokat") szeretnénk, akik félretennék a csatározásokat és arra összpontosítanának, hogy a volt KGST országok közül az élen legyünk,hogy legyen nálunk is Euro, hogy az legyen a kérdés, hogy melyik városban rendezzük meg majd az olimpiát.Mikor beszélhetünk majd arról,hogy miből lesz nyugdíja a most 30-as,40-es korosztálynak?
Én nem szeretnék húzni sem balra,sem jobbra.Szeretem a saját véleményemet elmondani,nem a pártomét.Legjobb út az egyenes.
Laikusan semlegesként sem tudnak meggyőzni, hogy miért jó a vizitdíj (ha már TB-t fizetek), tandíj legyen,de jelképes netto minimálbér/félév,hogy ki tudják fizetni a szülők.A kórházi napidíj pedig megalázó.
A korábbi hozzászólásokhoz pedig csak ennyi: létezik olyan megállapodás cégeknél,hogy tanulmányi szerződés. A Magyar Állam is köthetne ilyet,hogy X évig Magyarországon belül… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 22. Töhötöm 2008.03.05. 12:44

Jogos!
Azért azon is el lehetne gondolkozni,hogy Szirbik és Dongó biztos nem vitázik Ol.-ban,csak előttünk.(Csak Halmai előtt)

Moderálásra küldöm 21. brrrr 2008.03.05. 11:47

szabadakarat! ne haragudj, nem sajnállak, amiért már megteheted, hogy külföldre mehetsz dolgozni (jó fizetésért) és bármikor haza is jöhetsz, hogy itthon legyél nagylegény a pénzedből. Nem volt ez mindig így, elhiheted. (mellesleg nyilván nem töri szakor végeztél (bár talán érettségiztél belőle): Mo-on sose volt kommunizmus, szocializmus (azzal a bizonyos 3,60-as kenyérrel, meg minden ingyen van-nal (ugye, milyen ismerős???) igen, de nem most, mert most nagyon is kapitalizmus van, annak is a vadabbik szaka...)
persze voltak, akik az annyira gyűlölt szocializmusban is kijutottak külföldi egyetemre, állami pénzből (tehát péel az én apám-anyám által megtermelt javakból), ösztöndíjjal, hogy aztán úgy képviseljék a "szegény, dolgozó népet", hogy egy percet sem dolgoztak életükben a szakmájukban, sőt, sokszor még ott sem jelennek meg, ahol a tetemes fizetésüket fölveszik (politikusként, többek közt az én adómból finanszírozva), mert péel könyvet írnak vagy fociznak...Kkitalálod,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 20. városlakó 2008.03.05. 08:16

szabadakarat!!!!!!!!!!!!
NAGY A POFÁD!!!!!!!
Az egyetemedet én is fizettem,könnyű volt igy tanulnod.
Most meg máshol kamatoztatod.
Nem itt élsz,akkor miért pofázol bele az ittélők dolgába,mi viseljük a terheket,nem te.
Könnyű a más f............-val a csalánt verni.
Az én gyerekeim külföldön tanultak és mindent mi és ők fizettünk és nem az Állam,mint neked.Ott is dolgoznak.
Kemény tandijat fizettünk,semmit nem adtak ingyen mint neked.


29 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Enyhítik a károkat Árpádhalmán

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!