Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szirbik: Többre és értelmesebbre számítottam

Szentes - Szirbik Imre szerint felelőtlenség volt a döntéshozók részéről, hogy nem neveztek ki vezetőket két szentesi intézmény, a kórház és a Boros középiskola élére. Az elszelelt befektetőkről, félmilliárdos bevételkiesésről és a kormányzat jó irányba mutató intézkedéseiről is beszélt a Szentesi Életnek adott interjújában Szentes polgármestere.
- Van-e friss hír a traumatológia ügyében?
- Semmi. Egy semmitmondó elektronikus levelet kaptam az egészségügyi államtitkárságról, hogy a kórháznak megküldték az adatlapot, és megkezdődött a felülvizsgálat. De a kórháznak nincs kinevezett vezetése, innentől fogva nem tudom, mi történik.


- A kórház mellett egy másik intézménynél sem döntöttek az igazgató személyéről, a gimnáziumnak pedig új irányítója lett. Mi a véleménye a vezetői pályázatok végeredményéről?
- Aki ismeri kicsit is a politika belső működését, az tudhatja, hogy ilyen döntések a területi politikai szervezet jóváhagyása nélkül nem szoktak megszületni. Arról, hogy egy-egy térségben milyen intézményvezetői kinevezés történt, – a Fidesz szabályait ismerve és tudomásom szerint eddig – a párt helyi szervezetének kikérték a véleményét. Engem meglepett, hogy ott, ahol egy jelölt volt, és eddig is vezette az iskolát, a döntéshozók pedig nem emeltek kifogást a munkája ellen, a jelenlegi igazgatót nem nevezték ki. A gimnáziumban, látva az előzményeket, várható volt, hogy a politika nem fogja felvállalni – ha már a köztársasági elnök belebukott a plágiumba –, hogy ezt kisebb szinten megismételje. Úgy vélem, hogy aki megbízást kapott, egy hendikeppel indul, mert mindenki úgy tekinti, mint politikai megbízottat. Az ő egyénisége, munkája fogja eldönteni, hogy ezt a hátrányt le tudja-e majd dolgozni. A gimnáziumra nagyon ráférne egy erőskezű, teljes mértékben szabad gondolkodású vezetés. Remélem, nem politikai küldetést hajtanak végre, hanem az intézményt próbálják magasabb szintre hozni. A másik két intézménynek a demoralizálódása várható, hiszen úgy dolgozni hosszú időn át, hogy nincs olyan vezető, aki felelősséggel dönthet bizonyos helyzetekben, nagyon nehéz lesz. A szituációt bonyolítja, hogy átmeneti periódusban vannak az intézmények, ilyenkor pedig sok múlhat azon, van-e az intézmény jövője mellett elkötelezet vezető felelős pozícióban. Mindkét esetben a meg nem bízás az egy felelőtlen döntés volt, és a szentesi intézményeket a jövőjük megalapozásáért vívott versenyben hátrányba sodorta a rivális intézményekkel szemben. Különösen veszélyes helyzet teremtődött a kórház esetében. Ennek felelősségét nyilván azoknak kell vállalniuk, akik a döntési folyamatban így vagy úgy, de részt vettek.

- A járási hivatal felállításáról érkeztek-e újabb információk?
- A múlt héten tárgyaltam a kormánymegbízottal, és annyit mondott, napokon belül megjelenik az a belső utasítás, amely tisztázza a hatásköröket. Ebből lehet aztán mindent kiszámolni, egyelőre a létszámokra vonatkozóan. A pénzügyi feltételekről még semmit nem tudunk.

- Két év eltelt a ciklusból. A kormányzati politika részéről erre számított?
- Őszintén szólva, többre és értelmesebbre számítottam. A Fidesz a választások előtt végig azt a látszatot keltette, hogy fölkészült a kormányzásra. Mindennek nekiment, amit akár a Gyurcsány-, akár a Bajnai-kormány próbált megújítani, hogy ő majd még jobban megoldja a problémát. Mindebből számomra az elmúlt két esztendőben három dolog derült ki: ez politikai szemfényvesztés volt, ami valójában a hatalom mindenáron való megszerzéséről szólt. Ez megtörtént. Nincs fölkészült stáb, csak rakás sértett ember van a kormány mögött, akik most úgy érzik, bosszút kell állniuk a 8 év sértettségéért. És ott, ahol szakma van, csak rombolás történt, építkezés nem. Ebbe nem csak a közigazgatást értem. Az országnak ilyen rossz megítélése Európában még nem volt, és nem csupán a politikusok, hanem a befektetők körében is. Ezt nap mint nap tapasztalom, amikor munkahelyteremtések érdekében befektetőkkel tárgyalok. Úgy érzem, az igazán nagy csalódás az emberekben van, akiknek az élete ma sokkal rosszabb, mint néhány évvel ezelőtt.

- És pozitívumokat lát? Olyan lépéseket, amiknek eredménye később lesz, de legalább jó irányba mutatnak?
- A felsőoktatásban érzékeli a kormányzat, hogy változtatni kell. Nem vagyok bennfentes, nem tudom, hogy a megoldások mennyire jók, de azt tudomásul kell venni, hogy amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor nem csak annyi történt, hogy útlevél nélkül átléphetjük a határt, hanem összevethetjük a hazai lehetőségeket a kintiekkel. Ebből adódik a fiatalok kivándorlása. De úgy gondolom, ha valaki az adófizetők pénzéből diplomát szerez, akkor tartozik azoknak annyival, hogy ezt megszolgálja. Tehát a gondolat azon részét, hogy a fiatalok befektetésnek tekintsék a továbbtanulást, jó iránynak tartom. Ugyanakkor fontos lenne, hogy ne vegyük el az esélyt senkitől sem, de a megszületett döntések nem erre mutatnak. A másik terület az egészségügy, aminek az átalakítását nem lehetett megúszni. Egy általa kierőszakolt népszavazással saját maga foglyává vált a Fidesz: bizonyos lépéseket nem tehet meg, ami akkor logikus volt, és ma is logikus volna, és kevesebb fájdalom lenne. Ezért belekényszerült azokba a csapdákba, amikből most nem tud kijönni. Még azt is pozitív oldalra írom, hogy az oktatásban lennie kell egy nemzeti minimumnak, egy olyan követelményrendszernek, amit a budapesti elitiskolában és a falusi kisiskolában is minden gyermeknek meg kell kapnia. Az ezt összehangoló és ellenőrző tanfelügyelői rendszer visszaállítása is szükséges. Azon lehet vitatkozni, hogy tartalmában ez a nemzeti tudástömeg mi legyen. Én a természettudományok és a műszaki ismeretek pártján állok, mert szerintem erről szól a jövő. Természetesen a művészeteknek is van ebben helye, de tudni kell mérlegelni. Az érdemekből viszont elvesz, hogy a Fidesz egy óriási esélyt szalasztott el azzal, hogy nem hozott létre egy nemzeti kerekasztalt, ahol bizonyos alapkérdésekben a nemzeti minimumban meg lehetett volna állapodni.

- A munkahelyteremtés elősegítésében történt-e előrelépés az utóbbi időszakban?
- Ha a munkaügyi mutatókat nézem, akkor matematikailag nincs jelentősebb változás, de ennek az az ára, hogy egy olyan közmunkarendszer került bevezetésre, amely csak statisztikai kozmetikázásra jó. Valódi munkahelyteremtésről alig lehet beszélni. A kiszámítható feltételek hiányoznak. 2010 őszén több német befektetővel tárgyaltam, akkor még volt bizalom, de fél évvel később, amikorra több visszamenőleges pénzügyi döntést hozott a kormány, már azt mondták a partnerek, ha most tőletek így vették el a pénzt, később tőlünk is elvehetik, ezért attól fogva nem arról kérdeztek, hogyan és hol lehetne befektetni, hanem hogy hogyan tudnák kimenekíteni a pénzüket. Ami a szentesi helyzetet illeti, decemberre elkészül az új csarnok az Ipartelepi úton, sokáig megvoltak a betelepülésre kész partnerek, de mostanra mindenki elszelelt.

- Körvonalazódott-e már, hogy a város költségvetése mekkora veszteséget fog elszenvedni az önkormányzatok finanszírozási rendszerének átalakításával?
- A most ismert információk alapján 4-500 milliós egyensúlyromlásra számítunk. Mintegy 1 milliárd forinttal csökken a város bevétele 2013-tól. A kiadási oldalon félmilliárdos megtakarítással számolunk, hiszen az önkormányzat helyett az állam fogja fizetni a pedagógusbéreket, a pedagógiai szakszolgálat működését, nagy valószínűséggel a középiskolai kollégium fenntartása is átkerül, illetve nem tudni, hogy a zeneiskolával mi lesz. A gyámhivatal és az okmányiroda pedig a járási hivatal alá tartozik majd.

- Az önkormányzat nem kötelező feladatai közül látszanak-e már azok, amik ezt a forráscsökkenést meg fogják szenvedni?
- Ezt egyelőre azért nem tudom megmondani, mert vannak előttünk új feladatok is. Ilyen például a múzeum fenntartása. A nem kötelező feladatok közé tartozik a sportfinanszírozás, a lakhatási támogatás és a szociális malacprogram, az idősek otthona üzemeltetése, a közművelődés nagyobb része, a parkfenntartás, a köztisztaság vagy a közvilágítás ilyen szintű megvalósítása. 2013-tól nem lehet forráshiányos költségvetése a városnak, vagyis vagy növeljük a bevételeket, vagy csökkentjük a kiadásokat. Előbbit csak úgy lehet elérni, ha megemeljük a lakosság terheit, de szerintem ezzel érdemben nem szabad foglalkozni, mert az emberek úgysem tudnának többet fizetni a városi kasszába, hiszen nincsen miből. A kiadáscsökkentés az intézményi kör és a háttér karcsúsításával érhető el: akár a városháza személyi állományában, akár a háttérintézményekben jelentős csökkenéssel kell számolni. Úgy kell majd takarékoskodni, hogy minél kevesebb területen legyen szükség visszavonulásra. Ha már olimpia, jó példa erre a sport. Mondhatják sokan, hogy ne legyen a városban minőségi vízilabda, amit az önkormányzat hosszú ideje sok pénzzel támogat. Igen ám, de azt tudni kell, hogy ha nincs minőségi sport, akkor utánpótlás sincs. Ha a gyermek sportol, megőrzi az egészségét, edzésekre jár, ahol elfárad, akkor nem tör-zúz a közterületen, és olyan alapokat kap, amire felnőttként is építhet. Óriási dilemmák előtt áll a képviselő-testület, és ezekben az ügyekben mielőbb döntést kell hoznunk.

- Hol tart a városközpont rehabilitációs program és a többi tervezett fejlesztés megvalósítása?
- Jelenleg a közbeszerzés tart, ezért az újság hasábjain keresztül is felhívom a kivitelezők figyelmét, hogy az ajánlatbeadások ideje van. Ha csak nem lesz jogi csűrés-csavarás, várhatóan szeptember közepére lezárul a versenyeztetés, így azt követően megkezdődhet a fehér ház egyes szintjeinek felújítása. Az evangélikus templom környékén és az úgynevezett közgékertben, az Ady Endre utcán szintén megkezdődhet ősszel a zöldfelületi fejlesztések előkészítése. A nagy közlekedési átalakítások a Petőfi és az Ady Endre utcán tavasszal startolhatnak. A fedett uszoda építését támogatja a vízilabda szövetség, a pályázati hiánypótlást teljesítettük, vagyis már csak kormányzati jóváhagyás szükséges.

- A Petőfi Szálló ügyében kikristályosodott-e már valami?
- Ütemterv szerint dolgozik a beruházó csoport. Az elmúlt egy hónapban felgyorsultak a műszaki előkészítések, illetve a pénzügyi kérdésekben is történtek olyan lépések, amik megalapozzák a 2014 végéig terjedő időszak elképzeléseit. Természetesen mindenki arra vár, hogy felállványozzák az épületet, de még sok háttérmunka van előttünk.

Olvasóink írták

 • 20. nádiposzáta 2012. augusztus 27. 13:36
  „"rosenrot"......Fantom nevekre emlékeztet Altus és többi név, Pendola Szentes KFT ennek a beruházásnak a megvalósítására jött lére. Az ilyen cégek szoktak a beruházás elkészülte és a pénz felvétele után az alvállalkozók kifizetése előtt fantommá válni, vagy felszámolás alá kerülni.Az Arcadom csak szépíti a helyzetet. Jobb ez így Szentesnek, mert ebből nem lett volna ilyen szereplőkkel sikeres beruházás.

  Miért nem arénáztak, akkor amikor Hanta-boy (Zsohár) Hunvald segítségével tönkre tette a garay piacot és az önkormányzatnak éves szinten 100 milliós nagyságrendű kárt okozott és folyamatosan okoz, mert nem tudnak a veszteséges rossz paictól megszabadulni.
  Nem értem ezt az arénázást itt. Ez egy szerencse a szerencsétlenségben a szentesieknek, hogy Kubatov közbelépett. Zsohárnak volt építtető cége, akkor miért szervezte ki az Arcadom-hoz? Tán csak nem azért mert nem kapott hitelt a bankoktól és az Arcadom-on keresztül akart fejlesztési hitelhez jutni amikor a nyakába volt 15 milliárd hitel a garay miatt.
  Ilyen hátérrel nem kellene sírni, hogy Kubatov közbelépett, mert legalább a szentesi önkormányzat nem megy tönkre a több milliárd hitelbe.”
 • 19. tisza2 2012. augusztus 26. 21:16
  „Ajánlom mindenki figyelmébe nagy pol."klasszikusunkat", aki böszmeségről, hazudásról, és igaztalanságok mondásáról szólt néhány éve!”
 • 18. rosenrot 2012. augusztus 26. 00:37
  „Nádiposzáta!
  Ha már az eladósításról van szó, mond neked az a név valamit, hogy Lázár János vásárhely polgármestere.
  Olyanról hallottál már, hogy Kubatov Gábor ütött léket a Petőfi Szálló kivitelezésén?
  Oszlik már a köd a szemed elől?”
 • 17. jtozso 2012. augusztus 25. 23:51
  „tisza2
  Ami ma történik a kis hazánkban annak a levét naponta iszod,és még mennyei ideig így lesz!
  Mind ezt úgy mondom,hogy soha semmilyen párt tagja nem voltam.
  Azt kellene észre venni a józan gondolkodású embereknek(nádiposzáta nem ilyen),hogy a jelenlegi kétharmados többséggel felhatalmazott képviselőink azt csinálnak az országban amit kényük kedvük szerint akarnak.Nem a baloldali polgármesterek a buták,hanem akik nem támogatják a jó ötleteiket azért mert nem az ő pártkatonájuk.
  A kétharmados többséggel kormányozni nagyon könnyű,de nagyon nagy felelősség,mivel semmilyen kontroll nincs a döntések mögött .A rossz döntésekért(márpedig van sok)egykor biztos felelni kell a felelősöknek.”
 • 16. Bellaciao 2012. augusztus 25. 09:33
  „A munkahelyek a rendszerváltás után a konzervatív kormányzás alatt szűntek meg ! Nem az elmúlt 8 évben. A legeladósodottabb városok mind fideszesek és ez az adóssághalmaz benne van az ország adósságalomanyában. Addig semmilyen jóra nem számíthatunk, amíg a kormány a dolgozóktól akarja a válság árát beszedni, mert addig nem lesz fogyasztás és termelés sem. Egész Európában ez a módi, itt is. Miért termelnének és ruháznának be a cégek, ha még élelemre sincs pénze az népnek. Csőd ami az országban van és lassan mi leszünk Európa legnyomorultabb népe. Ez a Fidesz műve.”
 • 15. nádiposzáta 2012. augusztus 24. 07:25
  „http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/fiktiv-utak-baratoknak-kiutalt-penzek-1100969

  Fiktív utak, barátoknak kiutalt pénzek
  Okirat-hamisítás és uniós pénzekkel való visszaélés gyanúját is felvetette az a vizsgálat, amely a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesület elszámolását tekintette át a korábbi szocialista elnök leváltása után, már az új, független vezető hivatali ideje alatt. A vidékfejlesztési Leader-pénzek elosztásában részt vevő egyesület jellemzően baráti cégeket juttatott uniós forrásokhoz.”
 • 14. nádiposzáta 2012. augusztus 23. 23:19
  „Befektetők elszeltek, a régi kádári fejekkel gondolkozó városi vezetőkkel szoci partnerekkel nem kívánnak üzletet kötni ,önkormányzati választás idején már akkor tudtuk hogy Szentes és többi szocik által vezetett városok leszakadnak ami most már mutatkozik.”
 • 13. tisza2 2012. augusztus 23. 20:32
  „...Ja, azért a tények, mégiscsak tények, nem?”
 • 12. westwood 2012. augusztus 23. 18:41
  „az lenne a legszebb, ha végre leállnánk az egymásra mutogatással, mert sajnos a magyar ember tevőlegesen részt vállalt abból, hogy most itt tartunk ahol, másrészt meg talán azt kéne nézni ami a városnak jó nem?”
 • 11. tisza2 2012. augusztus 23. 14:25
  „... még eddig megúsztuk a dolgot, és nem jutottunk Görögország sorsára! Mondjuk a sok duma helyett érdemes ezen kicsit eltöprengeni és mondjuk örülni.
  A kilátástalannak tűnő helyzet valaminek, a megelőző éveknek az eredménye, ezt nem ártana elismerni!”
 • 10. Puttony 2012. augusztus 23. 12:46
  „Poszáta!

  Végre találtál valamit. Ön annyira elfogult és ortodoxan hívő, hogy képtelen gondolkodni. Szajkózza a pártpropagandát. Szeretném látni azt a kirángatást már amiről beszél, sajnos egyre rosszabb a helyzet és ezt apró-pici trükkökkel nem lehet leplezni a Fidesz részéről sem. Egy megváltó volt és azt nem O.V.”
 • 9. nádiposzáta 2012. augusztus 23. 11:19
  „Újabb szoci botrány.....Komoly hibák a szegedi lézerprojektben.

  http://index.hu/tudomany/2012/08/23/komoly_hibak_a_szegedi_lezerprojektben/”
 • 8. nádiposzáta 2012. augusztus 23. 10:59
  „Azok a szocik követelőznek akik 8 év alatt tudatosan azt az önkormányzatokat tették tönkre a szoci törvényekkel a források elvonásával eladósították amelyben polgármesterek voltak vannak.Minden baj a szocik kormányzása okozott ,nem Orbánék tették tönkre 2 év alatt ,hanem szocik ,mindehonnan kivonták pénzeket ,minden ágazatot tönkre tettek ,egészségügytől kezdve az oktatás, mezőgazdaság ,, a textil ipart , ikarus gyárat és számtalan munkahelyet teremtő ágazatot.És most jönnek mutogatnak vádolnak ,kiabálnak ,,,,Csak az igazat írtam meg , senkivel nem személyeskedtem ,,,bizony igaz hogy a szocik csődbe vitték az országot ,és még van a képükön bőr nyugatra szaladni lejáratni hazánkat ,,,,szocik nem ellenzékként viselkedik hanem ellenségként ,,,,,ezt már látja a magyar nép ,,,csak azok harcolnak a régi kommunista eszméért akik a szoci husosfazék közelében ülnek,,,,választókat nem lehet minden féle trükkel hülyére tenni,elég volt ...Végre jött egy másik kormány ( amely az országot a csőd gödréből kirángatja ),de a szocik visszafelé nyomják le a mélybe,,,Ha a 2010-s választási győzelem nem jön azóta nem lennének nyugdijak , teljes éhinség lenne.”
 • 7. Puttony 2012. augusztus 23. 09:01
  „Ki és mikor mit rontott el az lehet vita tárgya, sőt annak is kellene lenne, de sajnos a demokratikus megvitatás intézményinek elsorvasztása és a demokratikus kontrollintézmények kiüresítése, ez tagadhatatlanul a Fidesz nevéhez kötődik.
  Minden rossz és mindent felszámolunk, de helyette nem tudjuk mit építünk kapkodó forradalma sok feszültséget szül. Egy baloldali polgármestertől jól esett volna arról is hallani, hogy egyre mélyül a szegénység és, hogy a korábban megélni képes vidéki középosztály helyzete egyre kilátástalanabb. Azt hiszem egy minimális tandíj bevezetése jobb lett volna, ezt ma már sokan látják. Sajnos a felsőoktatásból rengeteg fiatal kimarad anyagiak okán a munkaerőpiacon pedig képtelen lesz elhelyezkedni (mert ilyen szerepe is volt a felsőoktatás kiszélesítésének) jövőkép nélküli fiatalok sokaságát fogja ez eredményezni. Az pedig, hogy aki teheti kihúz külföldre egy racionális egyéni döntés, és az is , hogy jelentős részük nem jön majd haza bármilyen szép propagandát vett be a kormány.
  Kedves Poszáta azt nem tudom honnan veszi, hogy a szocik nem akarnak fizetni (talán keveri Lázár Úrral). Szentes pluszos költségvetéssel zárt. Továbbá nézze meg milyen vetetésű önkormányzatok a legeladósodottabbak. A személyeskedést Nádiposzáta stílusa generálja.”
 • 6. tisza2 2012. augusztus 23. 07:52
  „úgy gondolom,semmi szükség a személyeskedő, barátságtalan hangnemre és mondatokra. Sajnos a tények, azok tények. Az előző összetétel idején / ha jól emlékszem, kétszer négy év alatt/ is sokszor és sok helyen elmondhattuk volna, hogy többre és értelmesebbre számítottunk-jónéhányan. Sok súlyosan elrontott dolognak a levét isszuk, és fogjuk is jódarabig, ha tetszik, ha nem, és kár alpári stílusba lemenni kedves jtozso.”
 • 5. nádiposzáta 2012. augusztus 22. 16:00
  „4. jtozso......bili-szintig tudsz gondolkozni ,értelmes választ nem ,nem tudod megcáfolni a véleményem ,személyeskedsz neked nem osztottam lapot , cikkre reagáltam jól és ahogyan az elmult szoci kormányzások történtek.Félmondatig nem érdekel a véleményed ,amíg engem piszkolsz addig magadon a <moderálva>t nem látod.”
 • 4. jtozso 2012. augusztus 22. 15:28
  „nádiposzáta
  Szirbik meg közötted annyi tudásbeli különbség van a Szirbik javára,hogy te még nevét se ejthetnéd ki ha összemérnétek a tudásotokat.”
 • 3. jtozso 2012. augusztus 22. 15:24
  „nádiposzáta
  Ennyire elvakult embert még nem láttam a föld kerekén.Te nem látod a fától(FIDESZ)az erdőt.
  ÉBREDJ MÁR FEL MERT A BILIBE ÉRT A KEZED.”
 • 2. nádiposzáta 2012. augusztus 22. 15:10
  „Szocik fordítva ülnek a lovon ,sok adósságot felszedték törleszteni nem tetszik nekik ,Fidesz meg fizessen .Lehet megtakarítani pénzeket csak nem kell kitüntetésekkel milliókat szét osztani a szocik körében,csak kérdezem hány fideszes kapott malacot ???egyse, és kinek terhére osztogatnak pénzeket??? felszedett adósságokból??? város lakossága meg fizesse vissza???. Ha baj van a város költségvetésével akkor takarékoskodjanak,ne szórják a pénzt a köreikben,mint a régi szép időkben,minden veszteséges volt de a fejesek mindig premizáltak negyedévenként.Most Szirbik megmutathatja mire képes ,nem állnak a háta mögött gyf bajnai mankók ,,hát tessék megvakarni a buksit és gondolkozni és alkotni a város javára,úgy tett Szirbik hogy magára hogy nem akármilyen közgazdász ,most megmutathatja a tudományát ,szívesen várjuk a tudásának gyümölcsét ,de nem az adósság szaporításban.”
 • 1. nádiposzáta 2012. augusztus 22. 14:54
  „Szűkülnek a parlamenti összeköttetések ,nem szocik szája íze szerint működik a kapcsolatok építgetése, nincsenek csordogáló pénzcsapok összeköttetések csak a megyére tejed ki (botka). Mondja Szirbik " Valódi munkahelyteremtésről alig lehet beszélni",amikor a gyf bajnai páros több mint egy millió munkahelyet szüntetett meg valahogy Szirbik nem szólt az elvtársainak hogy állj mert csődbe megy az ország,ebben benne volt Szirbik is és most munkahely nem teremtés a kifogása ,azt sok adósságot nem kellett volna felszedni,azok a szocik akik lerombolták a munkahelyeket hát tessék ujjá építeni ,nem jajveszíkelni hanem dolgozni.Ne csak igérgetni ,ne csak el venni tudjon a szoci párt hanem egyszer adjon is valamit vissza.Mostani helyzet elő állását a szocik idézték ,most fürödnek a saját maguk által okozott bajokban,mikor gyf bajnai szoci kormány az önkormányzatoktól elvonta forrásokat ,ez által eladósodtak ,akkor Szirbik hallgatott pedig ott ült a tűzhöz közel a parlamentben ,nem emelt szót hogy az önkormányzatok csődbe mennek ,hallgatott ,tetszett a szocik intézkedése .Most hogy a Fidesz megpróbálja a szocik által okozott káoszt rendbe tenni Szirbiknek nem tetszik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kartellszezonvég

Csendélet a szentesi Tisza-parton. Ez sem az, aminek látszik. Tovább olvasom