Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Szirbik: Vajon kiürül ez a vidék?

Szentes - A dunántúli és észak-magyarországi cégek után most már a romániaiak is Csongrád megyéből toboroznak munkaerőt; vajon kiürül ez a vidék? Ez lesz a gyepű? – tette fel a kérdést a parlamentben Szirbik Imre szentesi polgármester, országgyűlési képviselő.
Kiürülnek keleti megyéink? címmel kérdést intézett Szirbik Imre, MSZP-s országgyűlési képviselő a gazdasági és közlekedési tárcának a parlamentben a minap. Szentes polgármestereként szerzett tapasztalatai alapján azt taglalta: több dunántúli és észak-magyarországi cég kereste őt meg az utóbbi időszakban, hogy segítsen munkaerőt toborozni a vállalkozásuknak. Emellett a fejlődő nyugat-romániai vidékekre is próbálkoznak a Dél-Alföldről munkaerőt csábítani. Úgy véli, hogy ezért akár gyepűvé is válhat ez a terület. Ennek megakadályozására azt kérdezte: vannak-e eszközeik arra, hogy a külföldi befektetőknek a keleti megyéket ajánlják?

– Nem kell attól tartaniuk a keleti országrész lakóinak, hogy üres térséggé válik a környékük – válaszolta Garamhegyi Ábel államtitkár Szirbik Imrének. A kormány célja ugyanis a szociális és regionális különbségek csökkentése. A délkelet-alföldi térség vállalkozásainak mintegy 800 milliárd forintot irányoz elő a gazdaságfejlesztési operatív program. Ennek keretében már november végétől támogatják a távközlési infrastruktúra kiépítését és szolgáltató cégek alapítását.

Olvasóink írták

  • 1. olvasó 2008. február 13. 20:39
    „Saját bőrünkön tapasztaljuk ha így folytatjátok akkor ki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lyukas a szentesi nagytemplom teteje

Szentes - Máig tehetnek ajánlatot az építőipari cégek a szentesi református nagytemplom… Tovább olvasom