Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Szirbik válaszolt a bizonyságlevélre

Szentes - Nem szűnik a vita a szentesi polgármester és az országgyűlési képviselő között. Előbbi szerint rosszul, utóbbi szerint jól járt a város a Fidesz kormányzása alatt.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Egy hete vette át Szirbik Imre szentesi polgármester a média képviselőinek jelenlétében Farkas Sándor országgyűlési képviselőtől azt a bizonyságlevelet, amely arról szólt, hogy a kormány kifizeti a város 5,8 milliárdos adósságát. Szirbik akkor azt mondta, ő is ír majd egy válaszlevelet, és bízik abban, hogy Farkas azt elviszi Orbán Viktor miniszterelnöknek. A sajtónyilvános átadást péntekre tervezte a polgármester. Levelében leírja, hogy Szentes – a konszolidáció ellenére – igenis rosszul járt. A svájci frank árfolyama a Fidesz-kormány négy éve alatt 187 forintról 245-re nőtt, a város adóssága ennek eredményeként egymilliárddal növekedett, 2029-ig kellett volna visszafizetni évente 470 milliót. A feladatátrendezés és bevételcsökkenés miatt elvontak a várostól évi 120 millió gépjármű, 245 millió személyijövedelem- és 254 millió kiegyenlítő szja-adót, valamint a vízmű államosítása miatt 160 millió forint bérleti díj esik ki – sorolta a tételeket.

Farkas képviselő nem volt ott, nem vette át a levelet, de megírta álláspontját. Szerinte Szirbik korábban is, most is a pártpolitikát helyezi a város érdekei elé, és ezzel árt a közösségnek. Farkas úgy véli „a baloldalon az igazmondás olyan kihívás, aminek nem feltétlenül tudnak megfelelni", de ő szentesi polgárként elvárja, hogy a városa vezetője magasabbra tegye a lécet – ez Farkas vélekedése szerint most nem sikerült. A polgármester sok mindent kihagyott a számításból, írta, de a város Fidesz–KDNP képviselőcsoportja hitelesen, becsülettel kimunkálja majd a változások tényleges egyenlegét, és azt megosztja a közvéleménnyel.

A polgármester a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, postán feladja a levelet Orbán Viktornak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkötözték és kirabolták a szentesi férfit

Harisnyás rablók törtek rá saját otthonában egy szentesi férfira. Az utazó bűnözőket Szolnokon fogták el a rendőrök. Tovább olvasom