Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szirbikék borultak a Kurca-regattán

Szentes - Szirbikék borultak, Tibi bácsi körözött, egy önjelölt műúszó pedig a semmiből bukkant elő a hétvégén megrendezett első szentesi Kurca-regattán.
A Nyírségből és Zala megyéből is jöttek versenyzők az első szentesi Kurca-regattára, ahol túrakenukkal és ladikokkal mérte össze erejét a 62 induló. Már a kijelölt versenypálya is meglepte a résztvevőket, hiszen nem elég, hogy az evezős viadalokon megszokott egyenes út helyett kissé ívelt pálya várt a hajósokra, még a belvárosi Kurca-híd szűk boltíve alatt is át kellett siklaniuk a versenyzőknek. A selejtezők során volt olyan egység, amely szemléltette, hogyan nem szabad nekimenni az áteresznek, ha szárazon akarnak célba érni.

Szombaton a „délután csillaga" címet egyértelműen Zengő Tibor érdemelte ki, aki 71 évesen is vállalta, hogy részt vesz a ladikosok versenyében. Mint megtudtuk, kissé a véletlennek is köszönhető volt Tibi bácsi tündöklése, a budapesti nyugdíjas ugyanis félreértette a versenykiírást. Ő két pár evezős csónakversenyt képzelt maga elé, amikor benevezett a regattára, és csak a helyszínen derült ki számára, hogy egyetlen evezővel, egy ladikban kell teljesítenie a távot. Ilyet még nem csinált, és ezt nem is rejtette véka alá: körözött, mint aki nem találja a helyes irányt, de végül átjutott a híd alatt. Negyedórára nyúlt futamát Egri Viktor, a Telesport riporterének helyszíni kommentálása mellett élvezhette a több száz fős közönség, amely tapssal jutalmazta Tibi bácsi teljesítményét.

Az újságírók hajóját kollégánk, Bakos András (balra) vezette. Nemcsak a tollal, az evezővel is jól bánik. Fotó: Tésik Attila (Képgaléria)

Fellépése után Badár Sándor is vízre szállt a regattán. A szentesi humorista a művészek hajóját kormányozta az ismert emberek futamán, mégpedig hibátlanul, különösen annak tükrében, amit az ellenfél művelt. Bár a szervező Szentesi Öregfiúk VSE részéről különösen ügyeltek arra, hogy politikailag is kiegyensúlyozott politikuscsapat evezzen a versenyen, a Rébeli Szabó Tamás, Kálmán János, Pásztor Antal, Szirbik Imre összeállítású négyes – polgármesteri kormányzással – erősen balra sodródott, a hídnak ütközött, majd felborult. A publikum a csobbanást és az újabb hajóba szállást is üdvrivalgással fogadta, mert becsületükre legyen mondva, a döntéshozók, ázottan ugyan, de végül a fahídnál célba értek.

Mielőtt Sydney olimpiai bajnoka, Pulai Imre és Szeged pekingiarany-várományosa, Vajda Attila két vízilabdással, Horváth Tamással és Juhász Zsolttal kiegészülve bemutatta, hogyan lehet túrakenuval motorcsónakokat is megszégyenítő sebességet produkálni, egy ötven körüli önjelölt műúszó is felbukkant a Kurcában, és alig lehetett kicsalogatni a vízből. Utóbbi jelenet sem tudta kizökkenteni nyugalmából lapunk főmunkatársát, Bakos Andrást, aki az újságírók hajóját vezetve bizonyította, nem csupán a tollforgatáshoz ért, az evezővel is jól bánik. A szombati versenynap zárásaként a flúgos futamot és vele a 60 ezer forintos fődíjat szentesi diákok nyerték: ők vitorlást építettek PET-palackokból a regattára.

Taroltak a szentesiek

Az evezős versenyszámok vasárnapi döntőin szentesi sikerek születtek: a győztes négyes egységnek felajánlott új túrakenut a szentesi St. Jupát csapata nyerte. A kormányosok mezőnyében a szegedi Szászi Péter végzett az élen, míg a ladikosverseny első helyezettjének járó ladikot és evezőt a szentesi Veres Krisztián vihette haza.

Olvasóink írták

 • 5. tockos 2008. július 15. 09:03
  „Ezúton szeretném megköszönni annak az illetőnek a közreműködését, aki vasárnap hajnalban ellopta az evezős pályánkat jelölő bólyasor felét. A versenyt így is lebonyolítottuk. Viszont egy órával hamarabb végeztem az elpakolással.
  Csak azt nem értem, hogy milyen cél vezérelte azt, aki vette a fáradtságot és felkelt hajnalban módszeresen összeszedni. Én sem csináltam volna jobban. Van, aki ezzel támogatta rendezvényünket.
  Emellett köszönjük mindenkinek, hogy kijöttek és versenyeztek, meg azoknak is, akik csak nézőként szerepeltek. Jövőre is szeretettel várunk mindenkit.”
 • 4. tockos 2008. július 15. 08:58
  „Köszönjük Tibibá! Jövőre is szeretettel várjuk!”
 • 3. laszo565656 2008. július 14. 14:58
  „Hirdetés hiány?! Végig sétáltam a verseny távon és nem találtam csak a RAJTnál embert! Nem volt néző csak résztvevő?!
  Majd jövőre!”
 • 2. Tibibá 2008. július 14. 11:51
  „Köszönöm a kedves megemlékezést, nagyon jól éreztem magam ezen a két napon.”
 • 1. Örs 2008. július 14. 07:41
  „Hát ez jó mulatság volt. Az is bebizonyosodot, hogy a politika borulékony műfaj.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palacsintakirályság Derekegyházon

Derekegyház - Egyszerre 204-en sütötték a palacsintát szombaton Derekegyházon, a főutca tölgyfáinak… Tovább olvasom