Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szomjoltó közkutak Csongrád megyében

A tikkasztó hőségben enyhet nyújtanak a szomjazók számára a nyilvános kutak, amelyekből Vásárhelyen található a legtöbb a megyében. Öntözésre nem lehet használni a közkifolyók vizét.

A tikkasztó hőségben szomjoltásra sokak számára kézenfekvő megoldás a nyilvános kút. A belvárosokban egy alkalmi felfrissülés semmibe sem kerül: a vízért ugyanis a város fizet. Szentes központjában három díszes kútból lehet inni: a Luther téri díszkútból, a gimnázium előtti Randevú-kútból és a ligeti Zsoldos-kútból. – Ezeken kívül a város különböző részein összesen 23 közkifolyó található, melyek főként a régi artézi kutak mintájára épültek, vagyis nyomásra adnak a hálózatról vizet – tájékoztatott Varga Sándor.

A városellátó intézmény vezetője elmondta, hogy a vízórával felszerelt kutakon mérik a fogyasztást, a város évente másfél millió forintot fizet a Szentes-Víz Kft.-nek a szolgáltatásért. Az említett cég vezetője, Ikládi András közölte: hosszú ideje teljesen jól működnek a kutak, nagyobb beruházásra vagy javításra nem volt szükség az utóbbi időben, de minden tavasszal ellenőrzik a rendszert. Különösen a temetőknél nagy a forgalom, a sírkertek locsolására használják a szentesiek a város vizét.

Szentesen huszonhat közkifolyó található. Fotó: Tésik Attila
Szentesen huszonhat közkifolyó található. Fotó: Tésik Attila

Vásárhelyen a legtöbb

Csongrádon 32 közkút üzemel, ezek közül három úgynevezett gravitációs rendszerben: a Körös-toroknál, a Nepomuki-szobornál és a Batthyányi utcában. A csongrádiak évente háromezer köbmétert fogyasztanak a városi hálózatról. Makón a 45 kútból 41-et szereltek fel mérővel, a belvárosban a gyalogos-átkelőhelynél állítottak fel egy díszesebb kifolyót. Hódmezővásárhelyen a szolgáltató közlése szerint 160 kút áll a lakosság rendelkezésére, a fogyasztásért 1,6 milliót fizetett tavaly a város a szolgáltatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz összefogást sürget a szentesi iskolák ügyében

Szentes - A Fidesz választókerületi elnöke szerint a Horváth Mihály Gimnáziumban rendnek kell lenni,… Tovább olvasom