Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Táblával, térkővel lassítanak

Lassítaniuk kell az autósoknak a szentesi Klauzál-iskola előtt: az önkormányzat a tanévkezdésre készülve térköveket építtetett az úttestbe.
A zökkenők beépítése az úttesten áthaladó diákok biztonságát szolgálja. Fotó: Vidovics Ferenc
A Brusznyai sétány egyenes folytatásaként készült el a díszkövekkel kirakott felület a Klauzál-iskola és óvoda közvetlen közelében a szentesi belvárosban. Az erre haladó autósoknak ezentúl lassítaniuk kell, ha tovább akarnak menni az utca hosszanti irányában, hiszen a térkő öt centiméterrel magasabb az úttestnél. Ezenkívül sebességkorlátozó tábla is kerül az iskola mellé: maximum húsz kilométeres sebességgel lehet itt közlekedni – tudtuk meg Cseuz Csabától, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársától. Az új megoldás az óvodások, általános iskolások és a Pollákba járó középiskolások, a kollégiumi menzára igyekvők biztonságát szolgálja.

A Petőfi-iskolába járó gyermekek szülei is úgy tartják, hogy közvetlenül az épülethez vezető kijelölt gyalogos átkelőhely nem eléggé biztonságos, mert a nagy forgalmú úton nem lehet jól belátni a kanyart, a járművek pedig általában nagyon gyorsan haladnak ezen a helyen. Cseuz Csaba elmondta, hogy a Petőfi utcában a járda szélére épp azért épült a korlát, hogy az átkelőket átterelje a gyalosogosok számára kijelölt helyre, a zebrára. A város nem tervez korlátozást ezen a helyen, hiszen az autóbusz-pályaudvarra naponta száznyolcvan menetrend szerinti járat érkezik, ezt a forgalmat pedig nem célszerű ily módon befolyásolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Béla-díjat kapott a szentesi Ledó Ferenc

Sokat tett azért, hogy az új típusú szövetkezés elterjedjen, és ezért a munkájáért kapott Kovács… Tovább olvasom