Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Tagokat zártak ki a szentesi Fidesz-szervezetből

Szentes - Öt tagot kizártak a Fidesz szentesi szervezetéből, az erről szóló határozatot a minap kapták meg az érintettek. Egyikük, Szebellédi Anna – a gondozási központ nyugalmazott igazgatója – furcsának tartja az eljárást.
Farkas Sándor, a Fidesz-MPSZ megyei elnöke azt mondta: alapszabályukban az szerepel, hogy a tagok nem kampányolhatnak más párt jelöltjének.

A szentesi gondozási központ nyugalmazott igazgatója, Szebellédi Anna a minap talált a postaládájában egy bélyeg nélküli borítékot, amelyet szerinte éjszaka dobhatott be valaki. A levélen szereplő tavaly decemberi dátumot azonban áthúzták, és kijavították 2008 januárjára. A küldeményben arról értesítették őt, hogy kizárták a Fideszből. Az indoklás szerint azért, mert egy másik párt tagjának segített.

Szebellédi ezt nem is tagadta, aki elmondta lapunknak: családi barátjuknak, Révész Jánosnak a kampányában vett részt, aki a tavaly nyári időközi képviselő-választáson indult az MDF színeiben. Mint azt korábban megírtuk: Farkas Sándor, a párt megyei elnökének és országgyűlési képviselőjének irodavezetője, Révész még 2006 májusában jelentette be, hogy kilép a Fideszből.

Szebellédi Anna azt is elmondta magáról: sokat dolgozott a fideszes csapatnak, az MSZP-s többségű önkormányzat intézményvezetőjeként egyedül ő merte felvállalni jobboldali elkötelezettségét. Mindig szabadságot vett ki, ha a Fidesznek szüksége volt a segítségére. Azt viszont nehezményezi, hogy a kizárásáról szóló értesítésben fellebbezésre nem adnak lehetőséget. Ő mindenesetre Orbán Viktor pártelnöknek írt levelet, amelyben megfogalmazta a helyi szervezet vezetőiről alkotott véleményét, és visszaküldte a tagsági igazolványát is. – Ezzel befejeztem politikai pályafutásomat – állította Szebellédi Anna, hozzátéve: mostantól csak a gyermekének él, és szociálpolitikai szakértőként szolgálja az ágazatot.

Kizárták a Fideszből Szebellédi Annát is, aki Orbán Viktornak küldte vissza a tagsági igazolványát. Fotó: Tésik Attila

Lapunk értesülése szerint Szebellédi Annán kívül kizárták még Dömsödi Józsefet, az előző ciklus helyhatósági képviselőjét, Lakatos Attila kisebbségi politikust és párját, Bokor Rózsát, valamint Révészné Gyovai Ilonát is. Az utóbbi azt mondta érdeklődésünkre: nem sértődött meg, számára az a lényeg, hogy emelt fővel tudjon menni az utcán. Megkérdeztük az esetről Farkas Sándort, a Fidesz megyei elnökét, aki még városi vezető is volt, amikor a tagok kizárásáról megszületett a határozat. Lapunknak azt nyilatkozta: nem az alapszervezet zárta ki az említett személyeket, hiszen nincs is erre jogosítványa. Az alapszabály vonatkozó passzusa értelmében automatikusan szűnt meg a tagságuk, mert más párt kampányában részt vettek. Dömsödi József és Lakatos Attila pedig független jelöltként indult a 2006-os helyhatósági választásokon.

Kettős tagság

Révész János furcsának tartja a történteket, mert szerinte a Fidesz elismeri az MDF-fel a kettős tagságot. Az meg már csak hab a tortán: ő még 2006-ban bejelentette, kilép a Fideszből, ám mindmáig nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy törölték.

Olvasóink írták

 • 13. szkeptikus 2008. március 02. 16:10
  „Nos kedves Előd!
  Ahhoz képest, hogy nem vagy szentesi úgy tűnik, legalábbis számomra, hogy a zsigereinkbe látsz, és kész recepted van a probléma megoldására is, így nyilván egy ingázó urológus lehetsz egy olyan vidékről ahol dübörög a gazdaság! Ha ez így van, és miért-ne lenne? Akkor már csak egy dolgot nem értek (majd te biztosan segítessz), mégpediglen aztat, hogy miért túrkálsz a mi s......ben, ha nálatok minden olyan frankó?”
 • 12. Kovács Előd 2008. március 02. 15:29
  „Nem vagyok szentesi, csupán ajánlották a cikket, de elmondhatom,h Szentesen vagy félnek az emberek egymástól, vagy mindenki komcsi, vagy a kettő együtt...Mért nem írjátok ki a neveteket?
  Elárulom, h létezik Fidesz és Mdf között egy megállapodás a kettős tagságról. Volt aki ezzel akart élni, de úgy látszik, mégsem lehet.
  Ez okozta a megdöbbenést,és még az,h félre volt dátumozva a levél. Manipulált a Fidesz!
  Kívülállóként is látom, hogy a szentei fidesz vergődik,mint a partra vetett hal.Mint tudjuk a fejétől kezd bűzleni először. Halmai nevű fószer aki generálja a problémákat, őt kellene megregulázni, nem a szerencsétlen kizártakat támadni.
  Csintalan elvtársunk definiálta a HASZNOS IDIÓTA kifejezést. Elég sokan vagytok. Hál´ Istennek 5-tel kevesebb van már...”
 • 11. Bucsányi László 2008. március 01. 18:17
  „Kedves Adhoc!
  Először is aki a névtelenség mögé bújva uszít azt én csak egyszerűen csak "kicsi huszárnak" szólítom!
  Kics huszár én Bucsányi László szegvári Fidesz csoport elnöke vagyok! 18 éve tagja vagyok a Fidesznek.
  Ezalatt a 18 év alatt kicsi huszár sokmindenbe benne voltam, sokat láttam, tapasztaltam.
  Kicsi huszár ha valami bajod van velem, nagyon szívesen a nyilvánosság előtt szemtől-szembe beszéljük meg problémáinkat!
  Kicsi huszár bárhol (kivéve a szentesi Kossuth téri köztéri WC-n felállított pódiumon mivel úgy gondolom, hogy ez nem a Fideszhez méltó hely) és bármikor!
  Kicsi huszár azt sem bánom, ha súgókat hozol magaddal!
  Egy régi kedvenc kínai közmondás jut eszembe: Ha a hegyekbe kihalnak az oroszlánok a majmok lesznek a királyok!
  Üdvözlettel: Bucsányi László
  Ui.: a telefonszámom a szentesi fideszirodába meg van.”
 • 10. Töhötöm 2008. március 01. 11:54
  „Lehet elgondolkodni Sz. A.-nak érdemes volt-e olyan sok embert megbántania a hőn szeretett Fidesze miatt. Nem tudom Farkas mit csinált vollna Sz. A. kampánymunkája nélkül mondjuk Nagymágocson.”
 • 9. gagyi az egész 2008. február 29. 18:32
  „Nem kizárni, bezárni kéne az összeset!”
 • 8. Civilian 2008. február 29. 09:04
  „Két végén égették a gyertyát? Az öt fő közül van aki még középen is égette a gyertyát! Megérdemlik a sorsukat. A kétszínűek mindig oda táncolnak, ahol éppen jobb szelek fujdogálnak. A Fidesznek óvatosabban és körültekintőbben kellene tagokat felvenni. Nem a létszám a fontos, hanem a minőség és az elkötelezettség!”
 • 7. szkeptikus 2008. február 28. 14:41
  „Jogos a fölháborodás, Annuskának igaza van! Ilyen leszerelő civilleveleket minimum tértivevényesen illik kézbesíteni, mert mivan ha megse találja időben és "pártazonossága teljes tudatában" kezdi el nyomkurászni a gombokat a következő tisztújító kongresszuson!?
  Mellesleg pedig nem gondolom, hogy Viktor "véresre fogja sírni a köldökét" miattuk, talán inkább könnyedebbnek és felszabadultabbnak fogja érezni magát, úgy mint Béres Erika az olvaisplus-tól.”
 • 6. májki 2008. február 28. 14:03
  „Különös olvasni ipszilon érvelését. Más megyéből keveredtem erre a honlapra, de nem lehet nem észrevenni az országos azonosságot.
  Ők(az új többség), az inteligencia, akiknek nem szabad "lufit" fujogatni, mert: " nektek annyi."
  Egy érdekes adalék egy pár nappal ezelőtti bírósági tárgyalásról:
  A bíró nagyon határozottan elhatárolódott minden politikai vonatkozástól,(bravó és elismerés érte) amivel az engedte sejtetni - hogy a perben alperesként szereplő "újtöbbségi " személy megpróbálta megkörnyékezni a bírót politikai kapcsolatai révén.”
 • 5. ipszilon 2008. február 28. 08:29
  „Kedves nemmind1!
  Kérelk ne nevezzél talp és ...nyalónak. Én nem írtam hasonlókat sem Sz. A.-ról és sem rólad, mert szeretnék tőled különb lenni: fontos a stílus és az inteligencia. Látom te ebből levizsgáltál. Kövesd a a barátaid, és ne fújjátok fel nagyobbra a lufit, mert ha így folytatjátok még felrobban..és akkor neketk is annyi. Már nincs sok hátra. :)”
 • 4. nemmind1 2008. február 27. 18:25
  „Ejnye, bejnye Y!
  Te még bizony tag vagy, a talp- és ....nyalók közül!
  És nem is értetted meg a cikk lényegét, hiszen abból az is kiviláglik, hogy még a dátumot is megváltoztatták az "elvtársaid".
  Tehát lehetőségük sem volt azonnal lereagálni a történteket.
  Szerintem a kettős tagság pedig tényleg működik a részetekről, csakhát pusztán akkor, amikor a Ti érdeketeket szolgálná...”
 • 3. ipszilon 2008. február 27. 16:19
  „Ha az alapszabállyal ütközik a tagok csekedete, akkor miért rágjuk a csontot? Sőt Sz.A. be is ismerte, hogy segített kampányolni egy másik párt jelöltjének. Akkor miért értetlenkedünk? Most február végén, persze elővesznek egy januári levelet és titltakoznak. Ha annyira fájt nekik, hogy kizárták őket, miért nem háborodtak fel azonnal? Így a népszavazás előtt nem tudnak mit elővenni a Fidesz kritizálására.”
 • 2. gőgös 2008. február 27. 16:00
  „Szentesen ha nem úgy táncolsz ahogy a Farkas fütyül.Akkor nem vagy a fideszbe való.FI-atal DE-mokrata SZolgák.”
 • 1. Adhoc 2008. február 27. 06:56
  „A cikktől függetlenül: Bucsányit mikor teszik már ki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentesi rendőrök az elsők a megyében

Szentes - A tavalyi számok azt mutatják, a megye rendőrkapitányságai közül a szentesiek dolgoztak a… Tovább olvasom