Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Találkozóra hívja a lajosszállási lakososkat

Nagymágocs- Baráti találkozót szervez az egykori lajosszállási lakosoknak Mucsi László, aki maga is ott gyerekeskedett.
– Lajosszállás Nagymágocs egyik külterületi része. Az egykori grófi birtokon 1950 és 1975 között legalább hetven család élt. A felnőttek a téeszben dolgoztak – mondta Mucsi László.

A családi házak szomszédságában működött bolt, művelődési ház, sőt, iskola is. Az alsósok és a felsősök két teremben tanultak. – A négy téesz 1975-ben egyesült. Akkor szűnt meg Lajosszálláson a munkalehetőség. Sok család Nagymágocsra költözött, mások pedig az ország különböző pontjaira. Én akkor katona voltam Győrben. Mire leszereltem, a tanyánknak már nyoma sem volt. A szüleim egy nagymágocsi házba vártak haza. Van olyan hajdani szomszédunk, akiről 40 éve nem hallottam semmit – tudtuk meg a hatvanas éveiben járó férfitől. Ezért is határozott úgy, hogy június 18-án baráti találkozót szervez az egykori lajosszállásiaknak.

– Az akkori derékhad közül már csak kevesen élnek, ők is nyolcvan felettiek. Ezért főleg a „gyerekekre" számítok, akik mára 50–70 közöttiek. Aki szívesen eljönne a találkozóra, hívjon a 70/413-4135-ös telefonszámon! – kérte Mucsi László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves harc a függőség ellen

Tízéves harc a függőség ellen
A szentesi drogambulancián úgy tapasztalják, már 10-12 évesek is kipróbálják a kábítószereket. Tovább olvasom