Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Találkozót szervez a nagymágocsi Nefelejcs

Nagymágocs – A tavalyi rendezvény sajnos elmaradt, idén azonban folytatják a sorozatot, így tovább él a hagyomány.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
 
– Az együttesünket két évtizede alapítottuk, a szombati népzenei találkozó tehát egy jubileumi esemény – számolt be Dóczi Jusztina, a nagymágocsi Nefelejcs népdalkör vezetője arról a rendezvényről, amelyet a hétvégén tartanak a faluban. Deszkről, Szegedről, Székkutasról, Szentesről és Orosházáról, valamint Szerbiából várnak dalos, illetve zenész csoportokat, énekeseket.

– A Pengető citerazenekarral együtt dolgozunk több mint egy évtizede. Mélykútiné Németh Kornélia művészeti vezetésével olyan magas szintre értünk el, amely kimagasló a népdalosok világában. A napokban Aranypáva Nagydíjban részesültünk, ez pedig további inspirációt ad a munkához, a fejlődéshez – büszkélkedett el az eredménnyel.

A szombati találkozón láthatja a közönség az Aranypáva Nagydíjas Nefelejcs népdalkört. Fotó: DM/DV
A szombati találkozón láthatja a közönség az Aranypáva Nagydíjas Nefelejcs népdalkört.

A szombati népzenei találkozó szervezésében a fellépők mellett a falu önkormányzata, helyi vállalkozók, intézmények is szerepet vállaltak. A segítségük nélkül nem is menne, fogalmazott Dóczi Jusztina. A találkozó, amelyre minden népdalkedvelőt várnak, április 20-án, 15 órakor Atkári Krisztián polgármester köszöntőjével kezdődik a művelődési házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május közepén indulhat az uszodaépítés

A szentesi sportuszodaprojektnél még nem választották ki a kivitelezőt, és a terv hiányosságait is pótolni kellett. A munkaterületet május közepén adják át. Tovább olvasom