Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tálas Péter előadásával kezdődött meg a nyári egyetem

Szentes - Hétfőn kezdődött a tizenharmadik alkalommal meghirdetett Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem, amelyet fiatal értelmiségiek, biztonságpolitikai szakértők és a Magyar Honvédség tagjai számára szerveznek.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Szentes ad otthont az előadás- és szemináriumsorozatnak. A rendezvény kiemelt célja, hogy a biztonságpolitika alapjait és legaktuálisabb problémáit olyan szakterületek művelőivel is megismertesse, akik mindennapjaikban nem kapcsolódnak szorosan ehhez a témához, de véleményformálóként ők lehetnek azok, akik megindítják a párbeszédet a magyarországi civil közösségek és a védelmi szféra szakosodott képviselői között. A péntekig tartó előadás-sorozat első témaköre a biztonság fogalma volt, amibe Tálas Péter rektor, egyetemi tanár avatta be a hallgatóságot. Megtudhattuk tőle többek között, hogy a biztonság fogalmának több dimenziója van, amelyek közül a lakosság számára az elkövetkező években a gazdasági vonatkozás kap központi szerepet. Péntekig a hallgatók az előadások mellett kulturális programokon is részt vehetnek. A résztvevők a kurzus végén látogatási bizonyítványt kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti tábor a Gólyás-házban

A szentesi Gólyás-házban tegnap kezdődött az a kreatív művészeti tábor, amelyben a gyerekek a fafaragással és az üvegművességgel ismerkedhetnek meg. Tovább olvasom