Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Tamás már a 2020-as olimpiára tervez

Szentes - Bessenyei Tamás a '90-es évek legsikeresebb szentesi úszója volt. Sok szép eredménye ellenére nem jutott ki az olimpiára, majd eltűnt a szemünk elöl, nem is kisebb indokkal, mint hogy új életet kezdjen a távoli Amerikában. Tamás érdeklődésünkre elmesélte, hogyan él mostanában, s megtudtuk: élsportolók masszőrjeként vannak nagy tervei.
– 2000 augusztusában jöttem ki az USA-ba egy egyetemi ösztöndíjnak köszönhetően. Úgy gondoltam, hogy az úszásból nehéz lesz megélni és mindig is kíváncsi voltam, milyen lehet külföldön az élet. Szóval, amikor jött a lehetőség, hogy kiköltözzek és iskolába járjak az Amerikai Egyesült Államokban, éltem vele. Cserébe természetesen az egyetem úszócsapatában kellett úsznom, ami még külön örömet jelentett.


Kezdetben érdekes és egyben nehéz dolga volt Tamásnak, mert a nyelvet rövid idő alatt magas szinten kellett elsajátítania és egyben iskolába járnia. De saját bevallása szerint jó volt, hogy csak idegen nyelvi körben mozgott, így sokkal gyorsabban megtanulta az angolt. Tamás szerint az egyetemi követelmények nem voltak olyan erősek, mint egy magyarországi felsőoktatási intčzményben,de a nyelvi nehézségek miatt több energiára volt kezdetben szüksége a tanulmányaihoz.

– Nekem egy évbe telt, hogy beilleszkedjek úszókörökbe és hogy a csapattársaim éreztessék velem, hogy hozzájuk tartozom. Kemény időszak volt – vallotta be.
Tamás az USA-ban az első iskoláját 2005-ben fejezte be, de itt nem állt meg, második diplomáját 2007-ben vehette a kezébe. Ezután elkezdett dolgozni banki területen Szent Louis városában.

– Boldog házasságban élek már több mint 4 éve egy kisvárosban, Oregon államban. A karieremmel kapcsolatban talán most érzem azt, hogy eljutottam oda, ahová tényleg vágytam. Ugyanis otthagytam a banki szakmát egy jó ideje és átmentem egy nagyon kemény „kiképzésen" egy magániskolában, ahol gyógyító masszázsra készítettek fel minket. Megnyitottam a saját üzletem és azóta nagyon sokfajta emberrel találkozom és dolgozom.

Tamás kezel olimpiára készülő atlétát, és többek között egy magyar hosszútávfutó lányt, akik időszakos edzéseken vesznek részt az Egyesült Államokban. De olyanok is megfordulnak nála, akiknek fejfájása vagy hátfájása van. Saját bevallása szerint minden nap új feladatokkal áll szemben, de egykori úszó büszkeségünk élvezi a kihívásokat és örömmel vág bele a szürkének nem mondható mindennapokban. Munkája során együttműködik orvosokkal, fogászokkal és sok furcsasággal találkozik, néha még a pánciensek szájában is szokott masszírozni.

Tamás célja munkájával, hogy az embereket tanítsa saját testük ismeretére. Szeretné elérni, hogy ahelyett, hogy mindenre egy gyógyszert vennének be kezeltjei, próbálják megérteni, hogy miért történnek a dolgok velük.

Megbánta-e, hogy újrakezdte egy idegen országban, kérdeztük, mire így válaszolt:
– Én úgy érzem, hogy az ajtókat, amit Isten kinyitott előttem, kihasználtam és átmentem rajtuk. Sokszor nem voltam biztos benne, hogy jó döntést hoztam, de mindig imádkoztam és megérzéseimre hallgattam.

Tamás és párja, Junie szeretnének szülőkké válni. De saját gyermek mellett nagyon szeretnének egy örökbe fogadott csöppségnek is igazi otthont nyújtani.
A mostanra professzionális masszőrré érett Tamás célja, hogy ott lehessen az olimpián, mint masszőr, amire minden esélye megvan, hiszen egyre több profi sportolóval foglalkozik. Tehát ha nem is a 2016-os nyári játékokon, de az Isztambulban, Tokióban, vagy Madridban tartandó 2020-as olimpián már reményei szerint ott lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdött-e Kossuth a Kurcában?

Ismét sajátos múltidézésre hívjuk az olvasót. Kicsit kétkedünk ugyanis, hogy mindenki tisztában van Szentes város történetének egyes ellentmondásos részleteivel. Tovább olvasom