Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Tanácsokat adnak a rendőrök az utcán

Tanácsokat adnak a rendőrök az utcánA rendőrség közel egy éve zajló, Házhoz megyünk programja települt ki erre a hétre a szentesi Kossuth utcára.
Szentes - Ne hagyjuk becsapni magunkat, vigyázzunk az üresen hagyott házunkra - ilyen ügyekben is segítenek a héten a szentesi rendőrök. A Kossuth utcán és a piacon lehet őket a saját biztonságunkat érintő ügyekről kérdezni.
– Nagyon hasznos ötlet! Nem tudtam a programról, ügyet intézni jöttem, szerencsére megláttam, és idejöttem – mondta a szentesi Dömsödi Rózsa. A nyugdíjas nővel a nagyposta előtt találkoztunk, a rendőrség közel egy éve zajló, Házhoz megyünk! nevű programja települt ki erre a hétre a Kossuth utcára. A rendezvénysorozatot tavaly Csongrádon nyitották meg, Szentes és Kistelek is csatlakozott a kezdeményezéshez, a polgárőrség, a vagyonvédelmi kamara és egy biztosító is ellátja tanácsokkal a lakosokat (2015. november 10.: Házhoz megy a biztonság). Az Országos Rendőr-főkapitányság december végéig hosszabbította meg a kampányt.

– Ezen a héten a trükkös tűzifaárusokra hívjuk fel a figyelmet, hiszen ennek van itt a szezonja – közölte a szentesi kapitányság egyenruhása, Molnár Judit. Ezenkívül ajtónyitásra reagáló riasztót és változatos időpontokra beállítható időzítőt is ajánlottak a járókelők figyelmébe. Előbbi, ha hozzáér a rányíló ajtó, éles hangot ad, utóbbi az üresen hagyott ingatlanban le-föl kapcsolgatja a lámpákat, mintha otthon lenne valaki. Ez kitűnő öltet, mondta erre Dömsödi Rózsa. Ő is ismer egy olyan kertes házat, amely üresen áll, ég bent a villany, de előbb-utóbb azt is kiismerik a rossz szándékú emberek.
 
Ha nem figyelünk, könnyen áldozattá válhatunk. Ebben segítenek most a szentesiek. Fotók: Králik Emese
Ha nem figyelünk, könnyen áldozattá válhatunk. Ebben segítenek most a szentesiek. Fotók: Králik Emese

– Azt tanácsolnám az időseknek, hogy ne tartsák a pénzüket olyan helyen, ahol könnyen ellopják! Kaptam ezt a brosúrát, elteszem, elolvasom – ballagott a stand felől egy idős férfi, Zoli bácsi.

Ma nem lesz Szentesen utcai „ügyfélfogadás", de holnap akár a kerékpárjaikat is regisztráltathatják a lakosok. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök lefotózzák a kétkerekűeket, és egy adatbázisban rögzítik. Ha netán mégis ellopnák, így könnyebb megtalálni. Pénteken is kint lesznek a nagyposta előtt, csütörtökön a piacon adnak tanácsot az egyenruhások. Jövő héten Csongrádon és Kisteleken települnek ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi versenyt nyert a szentesi gimnazista

Anyanyelvi versenyt nyert a szentesi gimnazista
Bocskay István, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 12. B osztályos tanulója kapta Sátoraljaújhely emlékplakettjét az Édes anyanyelvünk verseny Kárpát-medencei döntőjében. Tovább olvasom