Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Tánccal, szaknyelvvel csábítják a diákokat

Csongrád, Szentes - A folyamatosan csökkenő gyereklétszám a felsőbb osztályokba is továbbgyűrűzik. Csongrád és Szentes intézményeiben is új kínálattal, vagy a már meglévő képzések erősítésével igyekeznek a középiskolák versenyben maradni a tanulókért.
– A Sághy-szakközépiskolában a megújuló energiákkal kapcsolatos szakképzéssel várjuk az érettségizetteket, a Batsányi-gimnáziumban pedig idén végeznek az első reál tagozatosok. A szakot azért indítottuk annak idején, mert meggyőződésünk, hogy évek múlva nagy jelentősége lesz a matematika, a fizika és a kémia tudományának – mondta Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója.

A szentesi gimnázium új képzéssel jelentkezik szeptembertől. A szerző felvétele
A szentesi gimnázium új képzéssel jelentkezik szeptembertől. A szerző felvétele


A szentesi szakközépiskolák egyelőre várakozó állásponton vannak. A szakképzés rendszere is átalakulóban van, az indítható szakok még nem körvonalazódtak, foglalt állást Pintér Etelka a Zsoldos éléről. A Borosban az egészségügyi képzésben próbálnak újdonsággal szolgálni a fiataloknak, a négyéves képzésben pedig a szaknyelvi oktatásra fordítanak nagy hangsúlyt, mondta Molnárné Tóth Györgyi. A kertészeti képzést folytató Barthában új szak nem indul idén, Udvardi István igazgató szerint a már meglévő, specifikus képzéseik ismertek és népszerűek.

– A Pollák-szakközépiskolában ebben a tanévben a feltételek javításán dolgoztunk; az elektronikai és eszközfejlesztésre helyeztük a hangsúlyt. Egy minden igényt kielégítő oktatótermet éppen a napokban adtunk át – mondta el érdeklődésünkre Kovács Attila intézményvezető.

A Horváth Mihály gimnázium viszont új tagozatot indít. H. Szabó Réka elmondta: a sportosztály kínálata tánccal bővül, a képzést a világbajnok László Csaba fémjelzi szeptembertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradókat várnak Szentesen

Vért adna? Időpontok és helyszínek Szentesen. Tovább olvasom