Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Tárt karokkal várják, aki munkahelyet teremt

Szentes - Minden készen várja a vállalkozásokat, csak költözni kell az új csarnokba a szentesi ipari parkban. A város a piackeresésbe is beszáll, hogy segítsen.
Újabb fejezetéhez érkezett az ipari park fejlesztése: egy 1957 négyzetméteres csarnokot avattak tegnap a déli zónában. A város önkormányzata 2007-ben végzett egy felmérést, amely során vállalkozások és külföldi kamarák véleményét kérdezték, ennek nyomán hoztak létre egy több elemből álló projektet, közölte Bocskay István iparipark-referens.

– Saját tapasztalat és szakemberek instrukciói alapján a testület elé vittük a fejlesztési ötletet, a grémium a szándék mellé állt. A projekt egyik eleme volt ez az inkubációs csarnok – hangsúlyozta. A város célja, hogy olyan vállalkozásokat vonzzanak a több részre tagolható létesítménybe, amelyek már kinőtték a jelenlegi telephelyüket, és megerősödve később esetleg tovább is léphetnek, tudatta Bocskay István. A telephely készen várja a betelepülőket: költözés után azonnal lehetőségük lesz energiavételezésre. A gazdasági válság, a beruházási hajlandóság csökkenése, illetve a banki finanszírozás átalakulása nehezíti ugyan az ipari park fejlesztését, külföldi gazdasági szakemberek ennek ellenére jó döntésnek tartják a beruházást, hallottuk a szentesi referenstől.

– A csarnok iránt jelenleg négy, az élelmiszer-, illetve a gépiparban tevékenykedő cég érdeklődik. A város célja mindenekelőtt az, hogy az új ingatlanban termelés folyjon, ott munkahelyek jöjjenek létre – mutatott rá. A csarnok 50 százalékos uniós támogatással, 167 millió forint saját ráfordítással épült fel. Bocskay István kiemelte: az önkormányzat akár a piacszerzésben, a promotálásban is a beköltöző cégek mellé áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: hol ebédel?

Ezúttal arról faggattuk a szentesi olvasóinkat, hogy hol ebédelnek? Tovább olvasom