Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Távozik a szentesi kórház orvos igazgatója

Szentes - Információink szerint a napokban lemondott megbízatásáról a kórház orvos igazgatója, Gyenes Ágota. 2009 óta töltötte be a posztot. Utódja még nem ismert.
Az okokról egyelőre sem ő, sem az intézmény vezetése nem kívánt nyilatkozni.

A szentesi kórházzal kapcsolatban az elmúlt hónapokban többször is megírtuk: a főigazgatói és a gazdasági igazgatói munkakör betöltése is komoly nehézségekbe ütközött. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) több alkalommal eredménytelennek nyilvánította az intézmény vezetésére kiírt főigazgatói pályázatot, annak ellenére, hogy a posztot betöltő Várkonyi Katalin is aspirált. Ő megbízottként továbbra is irányítja az intézményt. A második pályázati körben egyébként Gyenes Ágota is indult.

A gazdasági igazgatói posztra tavaly ősszel a kisgyermekével otthon lévő, de szüléséig a feladatot megbízással betöltő Szigetiné Koszár Anna, Kávási Mihály és Tedásné Harnóczi Gabriella pályázott. A döntésre jogosult egészségügyi tárcánál januárra sikerült alaposan megfontolni a kérdést, és az év második hetében hirdették ki a GYEMSZI honlapján: választásuk a harmadik aspiránsra esett. Ő azonban pár nappal később jelezte: nem él a lehetőséggel, mégsem kíván a vezetői székbe ülni.

Olvasóink írták

 • 9. átlag 2013. március 11. 14:14
  „Igazgatók nélkül is működik a kórház ( a betegosztályokat vezetők szerencsére a helyükön vannak!) az egyik állandóan távol van a másik egy héten max. kétszer jött- jogász van megbízással, van fizetett külső szakértői csapat- jó pénzért -miért is hiányoznak akkor az ilyen igazgatók?”
 • 8. nie 2013. március 11. 12:36
  „Gyenes doktornő lemondása nem tesz jót a betegeknek, ő még próbált valamit tenni.
  Ezek után egyáltalán van még kórháza a városnak? Vagy csak egy robot által irányított egészségügyi intézmény, ami igaz még próbál funkcionálni, de meddig........”
 • 7. Norbi56 2013. március 11. 09:52
  „6. Puttony 2013.03.11. 09:09
  "Nem értem miért kell politikai hadszíntérré tenni egy kórházat!"
  Sajnálatosan ma sincsen olyan közintézmény, önkormányzati vagy állami cég amely ne lenne politikai hadszíntér,(kórház, színház, közműszolgáltatás, stb...) mint ahogy ennek már több évtizedes haladó hagyományai vannak hazánkban . Szakmai és racionális érvek és elvek nem számítanak, csak párthűség, párttagkönyv, erre vagy arra. Azt gondoltuk, hogy 1990-ben rendszerváltás volt Magyarországon.Hát nem, új rablóbandák dúlása kezdődött akik a régi emlőin nevelkedtek,és van és lesz még egy jó darabig, ... aztán pedig semmi!Régen fel kellett volna ismernünk, hogy itt nem az ország polgárainak érdekében történnek a dolgok ,( hogy egy klasszikust idézzek, miszerint neki nem a diktatúrával volt baja, hanem azokkal akik csinálták) hanem a hatalomért. Persze ez csak egy kicsi szemétdomb, és kicsi szemétdomb kicsi kakasokkal..”
 • 6. Puttony 2013. március 11. 09:09
  „Nem értem miért kell politikai hadszíntérré tenni egy kórházat! Ki a felelős ezért? Hol van ebben a játszmában a beteg?, hol van az ember Igazi szappanopera , mit a kórházzal művel a hatalom.”
 • 5. barátfüle 2013. március 10. 11:30
  „heti munkaügyi totó
  válaszok: 1 kinevezett, x megbízással, 2 üres
  1, Főigazgató
  2, Gazdasági igazgató
  3, Orvos igazgató
  4, Ápolási igazgató
  5, Járóbeteg igazgató
  6, Főmérnök
  7, Gazdasági oszt. vez.
  8, Jogtanácsos
  Helyes válaszokat a szerkesztőségbe kérjük leadni. Aki 1-nél több 1-est írt, az már biztosan nem nyert.”
 • 4. tol 2013. március 09. 12:03
  „ha ez neked kórházi ellátás, akkor neked siralmasan alacsonyan van az ingerküszöböd.”
 • 3. barátfüle 2013. március 09. 09:33
  „Az lemarad, aki a futók között gyalogol. Ez van itt is. Van ugyan egy vezető, de ő már nem valószínű, hogy marad, mert kétszer mondták ki rá, hogy nem. Így kényszeredetten végzi a dolgát.
  Közben a többi kórház pályázatokat ír. Óriási pénzek pályázhatók fejlesztésre.
  A szükséges intézkedések elmaradnak. A konszolidáció ellenére az adósság ismét a régi szinten. Ezektől fog lemaradni a kórház, amit aligha tud behozni. A vezetők kiválasztása valóban politikai színezetű. A kórház január 1-gyel került át a GYEMSZI-hez. Több, mint 1 év alatt nem tudtak dönteni? Siralmas. Esetleg tényleg valami sandaság van a háttérbe?
  Talán egyszer megtudjuk, hogy mitől telt be Gyenes Ágota cipője! Emlékeztetőül, A járóbeteg igazgatója is hiányzik már 3 éve. Farkas Sándor léphetne már valamit.”
 • 2. TELSTAR 2013. március 09. 08:44
  „Nem marad kórház nélkül, csak nem tudnak megegyezni, ki üljön az igazgatói székbe (ami nem szakmai hanem politikai státusz.)”
 • 1. tol 2013. március 09. 08:07
  „az elég nagy baj, ha egy ekkora város kórház nélkül marad. Föleg, ha tervezett a folyamat. Ilyen, stratégiailag fontos ágazatot, mint az egészségügy ebek harmincadjára hagyni rettentö felelötlenség. Szomorú vagyok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antal Timi Zolinak adta a szívét

Március 6-án ünnepelte 20. születésnapját Antal Timi, aki a Télbúcsúztató Karnevál idei sztárvendégeként járt Szentesen. Tovább olvasom