Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Távozott a képernyőről a szentesi tévé ˝arca˝

Szentes - A szentesi tévé alapítása óta képernyőn volt Torday Henrietta. Nemrég úgy érezte: váltani kell, ma már a városházán dolgozik. Azt mondja, Szentest soha nem hagyná el.
– Alig múltam tízéves, amikor azt mondtam: politikus leszek, vagy újságíró. Akkor kezdtem a szentesi közélet iránt érdeklődni, nagyon megfogott ez a világ. Érettségi után édesapám tanácsára egy évet Németországban töltöttem, dolgoztam, nyelvet tanultam, de hazavágytam. Beiratkoztam Szegeden az újságíróképzésre, Gellérfy Lászlónak köszönhetően egyre inkább a politika és a közélet állt az érdeklődésem középpontjába – tekintett vissza a szentesi önkormányzat kommunikációs referense, Torday Henrietta.

Ebben a szerepben egyelőre kevesen ismerik, a Kurca-partiaknak talán még hosszú ideig a Szentes Televízió arcaként él majd az emlékezetében. Nemrég – igaz, csak kismértékben – pályát módosított, de azt, hogy a nézők mennyire hozzá kötnek bizonyos műsorokat, az is bizonyítja, egy olvasónk lapunk Csörög rovatában is jelezte: hiányzik nekik a képernyőről.

– Gyakornokként kezdtem, majd főállásban dolgoztam a helyi tévénél. Húszévesen fel kellett nőnöm a feladathoz, a felelős szerkesztőtől, Csorba Gyulától sok mindent tanultam, segített abban, hogy kiteljesedjek. Az összes ismert, jelentős politikussal készítettem interjút, fantasztikus évek voltak. Számomra mindig a választások voltak a legizgalmasabbak, abban minden benne volt, amit igazán szeretek: közélet és politika. Az utóbbi években Végh Tamás volt az operatőröm, akinek nagyon hálás vagyok. Diszkréten, háttérben maradva végezte a feladatát, s így együtt sok új, érdekes műsort készítettünk. Lett volna lehetőségem országos csatornánál dolgozni, de soha nem hagynám el Szentest. Tizenévesen elhatároztam, hogy ezért a városért dolgozom. Tíz éven át a tévé volt a mindenem – magyarázta.

Mindig Szentesért szeretne dolgozni - vallja Torday Henrietta. Fotó: Frank Yvette
Mindig Szentesért szeretne dolgozni - vallja Torday Henrietta. Fotó: Frank Yvette

Közben családja lett, majd egy kisfia, aki most hároméves. A munkával kapcsolatban egyre inkább azt érezte, hogy nem tud már feljebb lépni, tovább bontakozni, új célt találni. Attól tartott, unalmassá válhat, rossz műsorokat pedig nem akart készíteni.

– Mindig a családomtól kaptam a legőszintébb kritikákat, ők is úgy vélték, elfogyott belőlem a régi lendület.

A múlt év végén fogalmaztam meg magamban, hogy váltani szeretnék, a döntést ezt követően azonnal meghoztam. Nem olyan nagy a váltás, hiszen a közéletben maradok, ugyanazokkal az emberekkel leszek kapcsolatban, mint eddig, a városházán a kommunikáció, a sajtóval való kapcsolatok ápolása a feladatom.

A helyiek elégedettségére és Szentes megismertetésére törekszem. Nagy munka, ugyanakkor óriási felelősség, hiszen majdnem 30 ezer emberért dolgozom. A feladathoz szerencsére minden támogatást megkapok Szirbik Imre polgármestertől – árulta el. Azt mondja, örült, amikor olvasta lapunkban, hogy hiányzik a nézőknek, mert ez egyrészt visszaigazolás számára, másrészt erőt ad a további munkához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre csak terv az út felújítása

Bár szerepel a szükséges beruházások listáján, egyelőre nem tudni, mikor újítják fel az Orosháza és Szentes közti mellékutat. Tovább olvasom