Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Tedás Zoltán a szentesi Hajléktalan Segítő Központról

Szentes - Egyelőre inkább a rövid távú elképzelések megvalósítására törekszik a szentesi Hajléktalan Segítő Központ nemrégiben kinevezett vezetője, Tedás Zoltán.
Október 1-jétől tölti be a pozíciót, és mint mondja: még tájékozódik.

– Több mint másfél évtizedes vezetői, ebből 7 év intézményvezetői tapasztalatom van. Dolgoztam idősotthonban és a Vöröskereszt kötelékében, a feladataim közé tartozott például hajléktalanellátó intézmények átvilágítása. Szentesről származom, és egy néhány éves Somogy megyei, illetve fővárosi kitérő után visszatértünk a családdal – hallottuk a központ vezetőjétől. – Meggyőződésem, hogy a hajléktalan embereket nem sajnálni kell, hanem megmutatni nekik az utat: hogyan térhetnek vissza a társadalomba. A segítségnyújtás nem merülhet ki abban, hogy ételt és szállást kapnak. Szeretném, ha az ilyen intézmények nem úgy élnének a köztudatban, mint elkerülendő helyek tele megbélyegzett emberekkel. Az itt töltött időt átmenetinek kell tekinteni, egy nehéz periódusnak, amelyen át kell vezetni a klienseket – magyarázta Tedás Zoltán. Véleménye szerint a náluk végzett munka akkor tekinthető sikeresnek, ha a hozzájuk bekerülő emberek minél hamarabb szakmát tanulnak, elhelyezkednek, és megállnak a saját lábukon.

Tedás Zoltán. Fotó: DM/DV
Tedás Zoltán. Fotó: DM/DV

– A legsürgetőbb feladatok elé a közelgő tél állít minket. Akadnak a központban műszaki hiányosságok, amiket orvosolni kell, de arra is pénzt kell találni, hogy meleg teával, étellel lássuk el azokat, akik nem akarnak beköltözni, és a szabad ég alatt töltik a hideg hónapokat – fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nagydíj a DélKerTÉSZ-nek

Paradicsomáért Magyar Termék Nagydíjat, a kertészeti kategóriában pedig OMÉK-nagydíjat nyert a szentesi Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete. Tovább olvasom