Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Teleház kényszerszüneten

Székkutas - Mától kényszerszünet lesz a székkutasi teleházban, mert az önkormányzat megvonta a támogatást, a működtető egyesület pedig saját erejéből nem képes üzemeltetni.
Ha a község átvenné a teleházat, a nulláról indulna, mert minden gép, bútor az egyesület tulajdona – véli az elnök, a korábbi polgármester. Utódja szerint nincs más a megvonás hátterében, csak pénzhiány, s nem akarja bezáratni a házat.

Hetek óta az foglalkoztatja a székkutasiakat, vajon meddig marad meg a 2001 nyarán átadott teleházuk. A helybeliek postaládájában egy olyan szórólap jelent meg, melyen a teleházat működtető Székkutasért Egyesület vezetősége beszámolt arról, hogy az önkormányzat jövő hónaptól megvonja a támogatást, elbocsátotta a vezetőt, ezért augusztus elsejével, vagyis mától kényszerszünetet tartanak, s bizonytalan az újranyitás is.

– Az önkormányzat évente mintegy 2,5 millió forinttal járult hozzá a teleház működéséhez. Ezen támogatás a vezető munkabéréből, a telefon és internet előfizetésből, valamint a rezsiköltségekből állt. A községi fenntartású kultúrházban térítésmentesen helyet biztosítottak a teleháznak, ezt a továbbiakban is felajánlották.

A teleház valamennyi eszköze, s a bútorok döntő többsége is tulajdonunkban áll, különféle pályázatokon nyert pénzekből szereztük be – mondta az egyesület elnöke, Vígh Viktor, aki korábban Székkutas polgármestere volt.

Az elnök hozzátette, az egyesület saját erejéből nem tudja üzemeltetni a házat. A pénzkiesés miatt árakat nem emelhetnek, s a nyitvatartási időt sem rövidíthetik meg, mert így szép lassan elmaradnak az ügyfelek, s nem lesz semmi bevétel, amiből finanszírozhatnák a folyamatos fejlesztéseket.

Vígh Viktor kiemelte, ha sikerül megegyezniük az önkormányzattal, hogy valamilyen módon továbbra is támogassák őket, akkor szeptember elsejétől újranyithatnak. Ezért tárgyalni szeretnének a képviselő-testülettel. Amennyiben ez nem vezet eredményre, aláírásgyűjtési akciót szerveznek a teleház megmentéséért. Az egyesület szerint az önkormányzat nem tudja átvenni tőlük az üzemeltetést, mert ha a végleges bezárás mellett kényszerülnek dönteni, úgy az összes eszközt értékesíteniük kell, csak az üres helyiség marad.

– Szó sincs a teleház bezárásáról, s arról sem, hogy átvegyük az egyesülettől a működtetés jogát. Egyszerűen pénzhiány miatt vontuk meg a támogatást – nyilatkozta lapunknak Varga Sándor polgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapolcs kiemelt vendégei Szentes és Szegvár

Az idei kapolcsi fesztivál két kiemelt vendége: egy Pest megyei település, valamint Szentes és… Tovább olvasom