Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Telekügy: döntés pénteken

Szentes - A város önkormányzata ingyen átadja a kórház sürgősségi osztályának bővítéséhez szükséges portát a megyének, cserébe a megye együttműködik Szentessel egy későbbi pályázat ügyében. Ezt az ajánlatot támogatta tegnap a megyei közgyűlés. Szentesen pénteken tárgyalja meg a képviselő-testület, hogy ez így jó-e a városnak.
Rendkívüli közgyűlést hívtak össze tegnap a szegedi megyeházára, a legfontosabb téma a szentesi Dr. Bugyi István Kórház sürgősségi tömbjének bővítése körüli vitás ügy volt. A kórházat működtető megyei önkormányzat bővíteni szeretné a sürgősségi osztályt. Meg is nyerte a pályázat első fordulóját. Az így nyert 480 millió 788 ezer forintból azonban csak akkor tudja felépíteni az új szárnyépületet, ha a 478 négyzetméteres portát megkapja hozzá Szentes önkormányzatától. Így kap csak építési engedélyt. Közben a kórház vagyonának – épületeinek, területének – nagy része Szentes tulajdonában van. A város önkormányzatánál pedig úgy gondolkodnak, hogy a megye itt valójában állami pénzből növeli tulajdoni arányát az intézményben, ezt pedig a város nem nézheti szó nélkül.

A szentesi képviselő-testület legutóbb zárt ülésen döntött az ügyben, de tárgyaltak is a két önkormányzat megbízottai. A szentesiek ajánlatáról tegnap szintén zárt ülésen tárgyalt a megyei közgyűlés. A határozathozatal után Magyar Anna, a közgyűlés elnöke azt mondta, elhárul az akadály a pályázat lebonyolítása elől.

Szirbik Imre tegnap a közgyűlésen. holnap a szentesi képviselők tárgyalják meg, elégedettek-e a megye döntésével. Fotó: Schmidt Andrea
Szirbik Imre tegnap a közgyűlésen. holnap a szentesi képviselők tárgyalják meg,
elégedettek-e a megye döntésével. Fotó: Schmidt Andrea

– Két megállapodásról döntöttünk, az első arról szól, hogy a szentesiek átruházzák a területet a megyére, és nem kérnek érte pénzt – felelte kérdésünkre Magyar Anna. – A második megállapodás értelmében egy későbbi, új műtőblokk építéséről szóló pályázat ügyében együttműködést keresünk Szentessel.

Az elnök kérdésünkre azt mondta, az nem képzelhető el, hogy együtt pályázzon a város és a megye, de az együttműködésnek más formái is vannak.

Úgy látszott, ez utóbbi pont az, amely még vita tárgya lehet a két fél között. – A telekre vonatkozó ajánlatunkat elfogadta a megye, de a bizalomerősítő javaslatainkra nem volt vevő. A szentesi testületi ülésig ennél többet nem szeretnék nyilatkozni – mondta Szirbik Imre polgármester.

Tehát a kórházi beruházás sorsa végleg pénteken dől el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente 300 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsáthatnak ki

Szentes - Tíz közintézmény csatlakozhat a városi távhőrendszerhez Szentesen annak a Norvég alapos pályázatnak köszönhetően, amellyel több mint 500 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat. Tovább olvasom