Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Téliesítik a szentesi fedett uszodát

Szentes - Állnak a falak, felkerült a tető – az ütemtervnek megfelelően halad az 1,2 milliárd forintos szentesi fedett uszoda építése. Jövő héten már a belső munkákat kezdik a szakemberek.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Az a szenzáció, hogy semmilyen szenzáció nincs. A fedett uszoda munkálataival az ütemtervnek megfelelően halad a kivitelező – mondta Szirbik Imre, Szentes polgármestere. Legutóbb az 50×25 méteres medence sikeres vízpróbáját követően adtunk hírt az uszodáról, és akkor már a gépház építése is elkezdődött.

Mint korábban megírtuk: a közel 1,2 milliárd forintos költségvetésű fedett uszoda építése Szentesen, a strand területén május végén kezdődött. A kivitelező szegedi Ferroép Zrt.-nek 2014 nyarára kell elkészülnie a létesítménnyel. A beruházás 30 százalékát Szentes önkormányzatának önrésze fedezi, 70 százalékban pedig a taós pénzek – a társasági adó infrastruktúra fejlesztésére fordítható része – jelentik a büdzsét.

Már látszik az uszoda végleges formája. Fotó: Králik Emese
Már látszik az uszoda végleges formája. Fotó: Králik Emese

Ma már állnak a falak, helyén a tető – vagyis tulajdonképpen már az uszoda végleges külső formája látható –, jelenleg az ablakkereteket teszik helyükre és üvegeznek, téliesítik az épületet – mondta a város első embere. Ezzel december 15-éig kell végezni, utána következhetnek a belső munkák, például többek között a gépészeti szerelések, a burkolás, a víz- és villanyvezeték-hálózat kiépítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 éve verte élettársa

Több bordáját és az arccsontját is eltörte már az élettársa, de csak most tett feljelentést. Tovább olvasom